Rajasthan: Twee sterven, 78, waaronder 39 kinderen die in het ziekenhuis zijn opgenomen na het drinken van besmet water in Karauli

0

Verontreinigd water veroorzaakte de tragedie in Karauli
Afbeeldingsbron: REPRESENTATIEVE PIC Verontreinigd water veroorzaakte de tragedie in Karauli

Woensdag is nog een dode gemeld bij een tragedie met vervuild water in het district Karauli in Rajasthan. Een 71-jarige man stierf terwijl 78 anderen, onder wie 39 kinderen, nog steeds worden behandeld in een overheidsziekenhuis nadat ze naar verluidt besmet water hadden gedronken. Eerder was dinsdag al een 12-jarige jongen overleden als gevolg van braken en diarree.

Hoofdingenieur en hoofdchemicus zijn vanuit Jaipur gestuurd om de zaak te onderzoeken, zei minister van Volksgezondheid en Engineering (PHED), Mahesh Joshi, eraan toevoegend dat er actie zal worden ondernomen tegen degenen die schuldig zijn bevonden in de zaak.

Hij zei dat de 40 jaar oude waterleiding in veel delen van het district zal worden vervangen. Mensen hebben illegale aansluitingen en hebben illegale boosters gebruikt in het gebied waardoor de toevoerleiding is beschadigd, vertelde Joshi aan PTI.

“Het is naar voren gekomen dat de watertank de afgelopen acht maanden niet is schoongemaakt, terwijl deze na zes maanden wel zou moeten worden schoongemaakt. De verantwoordelijkheid hiervoor wordt vastgelegd”, zei hij.

Chief Medical Officer dr. Pushpendra Gupta zei dat Devkumar Koli (12), inwoner van Shahganj, en Ratan Dhobi (71), inwoner van Dattatreya Pada, stierven als gevolg van braken en diarree.

Koli stierf dinsdag na het nuttigen van besmet water, terwijl Dhobi woensdag bezweek aan de infectie, zei hij, eraan toevoegend dat het watermonster is verzonden om te worden getest.

Gupta zei dat sinds 3 december in totaal 174 mensen, waaronder 72 kinderen, zijn opgenomen in het overheidsziekenhuis na klachten over braken en diarree.

Hij zei dat momenteel 78 mensen, waaronder 39 kinderen, worden behandeld en dat anderen na behandeling zijn ontslagen.

De meeste patiënten waren inwoners van Shahganj, Chaube Pada, Qazi Pada, Kasai Pada en Bayaniya Pada, zei hij.

Lees ook: Twee arbeiders sterven na het inademen van giftig gas tijdens het schoonmaken van een ondergrondse kamer in Navi Mumbai

Laatste India-nieuws

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.