Microsoft stemt ermee in om Call of Duty gedurende 10 jaar uit te brengen op Nintendo-platforms onder toezicht van de regelgeving

0

Microsoft is een verbintenis van 10 jaar aangegaan om de gametitel Call of Duty naar Nintendo-platforms te brengen, zei de Chief Executive Officer van Microsoft Gaming Phil Spencer woensdag in een tweet.

“Microsoft heeft zich gecommitteerd om Call of Duty on @Steam tegelijkertijd aan Xbox aan te bieden nadat we de fusie met Activision Blizzard King hebben afgerond”, tweette Spencer ook.

Ondertussen onthulde een opiniestuk in de Wall Street Journal op maandag van een Microsoft-manager dat het bedrijf Sony een 10-jarig contract heeft aangeboden om elke nieuwe Call of Duty-release beschikbaar te maken op PlayStation op dezelfde dag dat deze naar Xbox komt.

In september zei de gamingchef van Sony, Jim Ryan, dat het eerdere aanbod van Microsoft om de populaire gameserie van Activision Blizzard drie jaar op PlayStation te houden nadat de huidige overeenkomst afloopt, ontoereikend was.

Het nieuwste bod van Xbox-maker Microsoft aan Sony komt omdat het wordt geconfronteerd met meer regelgevend toezicht op zijn $ 69 miljard (ongeveer Rs. 5.690 crore) buy-out deal voor Activision Blizzard.

Het bod, gedaan in januari, heeft geleid tot regelgevende tegenwind in de Europese Unie, Groot-Brittannië en de VS, waarbij Sony de deal bekritiseerde en zelfs opriep tot een wettelijk vetorecht.

Reuters meldde vorige maand dat de remedie van Microsoft voornamelijk zou bestaan ​​uit een 10-jarige licentieovereenkomst met PlayStation-eigenaar Sony.

“Het belangrijkste veronderstelde potentiële concurrentiebeperkende risico dat Sony met zich meebrengt, is dat Microsoft zou stoppen met het beschikbaar maken van Call of Duty op de PlayStation. Maar dat zou economisch irrationeel zijn”, zei Microsoft-president Brad Smith in het opiniestuk van de WSJ.

Microsoft zei maandag ook dat het de prijzen van nieuwe Xbox-games vanaf 2023 verhoogde naar $ 70 (ongeveer Rs. 5.800) van $ 60 (ongeveer Rs. 5.000), volgens een woordvoerder van het bedrijf.

© Thomson Reuters 2022


Affiliate-links kunnen automatisch worden gegenereerd – zie onze ethische verklaring voor details.

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.