Microsoft heeft een ’10-jarige toezegging’ gedaan om Call of Duty naar Nintendo-consoles te brengen

0

Microsoft is officieel een “verbintenis van 10 jaar” aangegaan om Call of Duty naar Nintendo-consoles te brengen na de overname van Activision Blizzard.

Xbox-baas Phil Spencer deelde het nieuws op Twitter en bevestigde dat Microsoft ook na het sluiten van de deal Call of Duty-titels op Steam zal blijven aanbieden.

De laatste keer dat een reguliere Call of Duty-titel op een Nintendo-console stond, was Call of Duty: Ghosts uit 2013, die zijn weg vond naar de Wii U. Sindsdien zijn Nintendo-bezitters achtergebleven als het gaat om een ​​van de best verkochte gamefranchises aller tijden.

In oktober 2022 zei Spencer dat hij “graag” Call of Duty op Switch zou zien en dat het de bedoeling is van de Xbox om “Call of Duty als Minecraft te behandelen”. Het lijkt erop dat dat plan nu in beweging is.

Dit nieuws komt op een moment dat veel ogen gericht zijn op de deal tussen Microsoft en Activision Blizzard en dat velen gefocust zijn op wat deze fusie betekent voor de toekomst van Call of Duty op PlayStation. Spencer heeft verklaard dat Call of Duty op PlayStation zal worden verzonden ‘zolang er een PlayStation is om naartoe te verzenden’, en er zijn berichten verschenen dat Microsoft Sony een vergelijkbare 10-jarige deal heeft aangeboden om de franchise op het platform te houden.

Call of Duty is een van de populairste onderwerpen in deze deal, omdat sommigen zich er zorgen over maken en andere soortgelijke AAA-titels zullen de weegschaal doen doorslaan als ze op één platform zijn vergrendeld. Microsoft heeft deze beweringen betwist, waarbij veel van zijn opmerkingen publiekelijk naar buiten kwamen.

“We zullen Sony en Tencent nog steeds volgen op de markt nadat de deal is gesloten, en samen zullen Activision en Xbox gamers en ontwikkelaars ten goede komen en de industrie competitiever maken”, zei Microsoft-woordvoerder David Cuddy.

De deal tussen Microsoft en Activision Blizzard wordt momenteel beoordeeld door de FTC en toezichthouders in Europa en het VK. De twee partijen hebben tot juli 2023 om de deal te sluiten, anders moeten ze opnieuw onderhandelen over de overeenkomst.

Heb je een tip voor ons? Een mogelijk verhaal bespreken? Stuur dan een e-mail naar nieuwstips@ign.com.

Adam Bankhurst is een nieuwsschrijver voor IGN. Je kunt hem volgen op Twitter @AdamBankhurst en verder Zenuwtrekking.

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.