Metaverse kan productie versnellen, sociale problemen: hoe Boeing en Tinder virtual reality benaderen

0

Voor bedrijven die spelen met virtual reality die zo uiteenlopend zijn als vliegtuigbouwer Boeing en online-gamingplatform Roblox, zijn uitstapjes naar de zogenaamde “metaverse” met gelijke delen belofte en gevaar gekomen.

De Amerikaanse luchtvaartgigant kijkt naar digitale technologie om de productie van nieuwe vliegtuigen te versnellen, zei Susan Doniz, Chief Information Officer van Boeing, dinsdag op de Reuters Momentum-conferentie in Austin. Ze noemde hoe Boeing de ontwikkelingstijd van de T-7-trainerjet met 80 procent verkortte tot drie jaar als voorbeeld van wat mogelijk zou kunnen zijn voor commerciële vliegtuigen.

Toch weigerde Doniz een streefdatum aan te bieden waarop Boeing zijn volgende grote vliegtuig digitaal zal ontwerpen, een doel waar het bedrijf al jaren over heeft gesproken. Boeing heeft een commerciële orderportefeuille van 4.354 vliegtuigen.

Sommige werknemers spraken hun onwil uit over tools die Boeing ook bood om hen te helpen. Het bedrijf implementeerde de HoloLens, mixed-reality-headsets van Microsoft, zodat het personeel vliegtuigen met handleidingen digitaal voor hen kon bedraden. De bril van de eerste generatie had moeite met bepaalde lichtomstandigheden en voor sommigen was het een aanpassing, zei ze.

“Er is een beetje een leercurve,” zei ze.

Virtual reality staat nog in de kinderschoenen. De metaverse, niet alleen een plek waar Boeing ooit zijn vliegtuigen kan bouwen, is een concept waar mensen een avatar kunnen hebben in uitgestrekte virtuele landen. Er is zelfs discussie over het creëren van “digitale tweelingen” van de echte wereld – en de problemen ervan, zei Morgan McGuire, hoofdwetenschapper van Roblox.

“Er zijn veel dingen in de echte wereld die echt serieus en erg slecht zijn”, zei McGuire op de conferentie. “Ik wil niet de haves en have nots. Ik wil niet — wat is het digitale equivalent van dakloosheid?”

Het succes van Roblox dat bijna 60 miljoen dagelijkse gebruikers aantrekt om games op zijn site te spelen en te bouwen, heeft echter geen match gevonden in Tinder, de dating-app van de Match Group die een afwachtende houding aanneemt ten opzichte van de metaverse.

“We doen vandaag niets expliciet in de metaverse, maar we willen de plek zijn waar je heen gaat als je een nieuw iemand wilt ontmoeten, of dat nu in de echte wereld is of in de virtuele wereld,” zei Faye Iosotaluno, Chief Operating Officer van Tinder. bij de conferentie.

Een deel van de uitdaging kan zijn dat de technologie rudimentair is. Volgens Renji Bijoy, CEO van het virtuele kantoorbedrijf Immersed, die woensdag op de Reuters-conferentie sprak, “is dit meer (zoals) Windows 95”, zei hij.


Affiliate-links kunnen automatisch worden gegenereerd – zie onze ethische verklaring voor details.

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.