James McAvoy en Dafne Keen blinken uit in ‘His Dark Materials’ seizoen 3

0

Na een onverwachte onderbreking veroorzaakt door een onbetekenende pandemie, Zijn donkere materialen is terug voor een derde en laatste seizoen.

In een opener die de wereld opbouwt, is Dafne Keen’s Lyra bewusteloos onder het toeziend oog van haar moeder, mevrouw Coulter (Ruth Wilson), snijdt Will (Amir Wilson) door werelden in voortdurende achtervolging, terwijl Lord Asriel (James McAvoy) samenzweert tegen de hemel voor de komende oorlog. Vanaf de openingsmaat van dat bekende themaliedje gecomponeerd door Lorne Balfe (Topkanon: Maverick), zal het publiek naar Philip Pullman’s worden vervoerd De amberkleurige kijkerterwijl deze epische sage zich ontwikkelt tot zijn verbluffende conclusie.

Wat duidelijk wordt als kijkers tijdens deze wonderlijke reis tussen werelden worden getrokken, is dat HBO en de BBC kosten noch moeite hebben gespaard om het verhaal te vertellen. Uitgestrekte tempels strekken zich uit tot in de lucht, iriserende zuilen definiëren goddelijke architecturale ontwerpen – terwijl smeedijzeren balken die meer industriële structuren aanduiden die door mensen zijn gebouwd in plaats van door goden.

Dit zijn volledig gerealiseerde werelden met functionerende ecosystemen, waar deze personages alleen doorheen gaan in plaats van op welk niveau dan ook te beïnvloeden, te beïnvloeden of te verstoren. Of Asriel nu in gesprek is met Serfina Pekkala (Ruta Gedmintas), of tactieken bespreekt met Commander Ogunwe (Adewake Akinnuoye-Agbaje) voordat hij de vlucht neemt in zijn intentiemachine – er is een gevoel dat dit universum zich in alle richtingen uitstrekt.

Wat betreft de centrale plot van seizoen 3, het draait om ondernomen reizen en ervaren openbaringen, aangezien iedereen fundamentele veranderingen ondergaat. Er zijn engelen die onze onwillige helden helpen en ondersteunen, terwijl bekende gezichten in elk rijk helpen. Mary Malone (Simone Kirby) is een van hen, die de Darwin-mantel heeft aangenomen door door een traan tussen werelden te dwalen, gewoon om een ​​inheemse soort te bestuderen.

Elders gebruiken leden van het leergezag onder leiding van pater MacPhail (Will Keen) en zijn vertrouwde afgezant pater Gomez (Jamie Ward) alle mogelijke middelen om Lyra te lokaliseren. Deze vrome mannen handelen volgens geschriften die zijn overgeleverd door de Autoriteit en gebruiken religieuze vurigheid als een instrument tegen ongelovigen. Deze bewapende geestelijkheid, die demonen als een goddeloze gruwel tegen de natuur beschouwt, zoekt evenwicht door middel van georkestreerde genocide.

Deze strijd tussen georganiseerde religie en het individu is een van de centrale thema’s van Pullman, die vanaf het begin vorm heeft gegeven aan deze serie. Onder het adaptieve oog van Jack Thorne (Enola Holmes2), Zijn donkere materialen heeft deze centrale principes binnen zijn verhaal moedig overgenomen en een verhaal met echte diepgang afgeleverd. Met ideologieën die op elk moment botsen terwijl deze serie zich ontvouwt, komt de helft van het plezier van het kijken naar seizoen 3 voort uit het zien van die meningen.

Mevrouw Coulter verandert van een gevangenbewaarder van een moeder in een gemilitariseerd wapen tegen goddelijke creaties, terwijl Lord Asriel wisselt tussen een woedende fanaticus en een ontroostbare vaderfiguur. Scènes tussen McAvoy en Wilson grenzen soms aan het theatrale, terwijl beide acteurs door het landschap kauwen in hun poging om elk spoor van emotie uit deze momenten te persen.

Evenzo spelen de engelen die deze rijken bewonen, of dat nu Baruch (Simon Harrison), Balthamos (Kobna Holdbrook-Smith) of Xaphania (Chipo Chung) is, elk een cruciale rol bij het vormgeven van het verhaal. Omdat ze genderfluïde en buitenaards zijn in hun uiterlijk, vertegenwoordigen ze een belangrijk inclusief element in seizoen 3, dat op subtiele wijze erkent hoe grenzeloos religieus geloof zou moeten zijn. In vergelijking met de militante benadering van het leergezag, dat gedijt op achterhaalde dogma’s en tactieken met sterke armen, verpersoonlijken deze engelachtige vormen evenwicht.

Dat is meer dan wat dan ook wat in de loop van dit verhaal wordt onthuld, dat uiteindelijk een progressieve benadering en acceptatie van anderen predikt. Lyra en Will kunnen de spil zijn die deze rijken bij elkaar houdt, terwijl anderen het voor hun eigen doeleinden uit elkaar proberen te trekken. Wat seizoen 3 echter laat zien, is dat er evenwicht moet zijn in elke ideologie om eenheid te bereiken.

Tijdens een uitgebreide acht uur televisie heeft Thorne zich aangepast De amberkleurige kijker en slaagde erin veel van die ideeën te behouden die Pullman probeerde te bespreken. Ideeën die door sommige toehoorders als controversieel kunnen worden beschouwd, maar toch verborgen achter zoveel heersende rookgordijnen dat mensen het nauwelijks zullen opmerken. Terwijl de mens zich tegen God verzet en hem aanklaagt omdat hij zichzelf als superieur beschouwt, bedenk dan dat ooit Hollywood bijna elke hoop op een aanpassing vernietigde met Het gouden Kompas.

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.