ISRO Mars Orbiter-missie voltooit acht jaar in baan, ruimschoots voorbij de geplande levensduur van zes maanden

0

India’s Mars-ruimtevaartuig heeft acht jaar in zijn baan om de aarde gezeten, veel langer dan de geplande levensduur van zes maanden. Plannen voor een volgende ‘Mangalyaan’-missie naar de Rode Planeet moeten echter nog worden uitgewerkt.

De Mars Orbiter Mission (MOM) – een technologisch demonstratieproject – is de eerste interplanetaire missie van de nationale ruimtevaartorganisatie, de Indian Space Research Organization (ISRO).

De sonde werd gelanceerd op 5 november 2013 en werd op 24 september 2014 met succes in een baan om Mars gebracht bij zijn eerste poging.

Om de laatste mijlpaal te markeren, heeft ISRO dinsdag een ‘National Meet on Eight Years of India’s Mars Orbiter Mission (MOM)’ georganiseerd op het hoofdkantoor hier met een inaugurele rede door voorzitter S Somanath.

Ruimtecommissieleden K Radhakrishnan en AS Kiran Kumar zouden tijdens de bijeenkomst speciale toespraken houden, die zich zouden concentreren op de thema’s ‘Mars Orbiter Mission Overview’, ‘Wetenschappelijke prestaties’ en ‘Toekomstige richtingen in de verkenning van het binnenste zonnestelsel’.

Als toenmalige voorzitter van ISRO had Radhakrishnan het missieteam van MOM (Mangalyaan) geleid.

ISRO kwam met een ‘Announcement of Opportunity’ (AO) voor toekomstige Mars Orbiter Mission (MOM-2) in 2016, maar functionarissen erkenden dat het nog steeds op de tekentafel ligt, met de komende ‘Gaganyaan’, ‘Chandrayaan-3’ en ‘ Aditya – L1’-projecten staan ​​op de huidige prioriteitenlijst van het ruimteagentschap.

De AO had gezegd: “Het is nu gepland om de volgende orbiter-missie rond Mars te houden voor een toekomstige lanceringsmogelijkheid. Er worden voorstellen gevraagd aan geïnteresseerde wetenschappers in India voor experimenten aan boord van een orbiter-missie rond Mars (MOM-2), om relevante wetenschappelijke problemen en onderwerpen”.

“Vanaf nu niet op de goedgekeurde lijst”, vertelde een hoge ISRO-functionaris maandag aan PTI toen hem werd gevraagd naar een update over de MOM-2.

“We moeten de projectvoorstellen en payloads formuleren op basis van breder overleg met de onderzoeksgemeenschap”, zei de ambtenaar op voorwaarde van anonimiteit. “Het ligt nog op de tekentafel. Maar er zijn nog wat meer details en internationale samenwerking nodig om de missie af te ronden”.

“Het is een behoorlijk bevredigend en bevredigend moment”, vertelde MOM’s programmadirecteur M Annadurai vandaag aan PTI op het Mars-ruimtevaartuig dat acht jaar in een baan om de aarde heeft doorgebracht.


Affiliate-links kunnen automatisch worden gegenereerd – zie onze ethische verklaring voor details.

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.