Elon Musk implementeert Starlink-service in Iran te midden van landelijke internetbeperkingen

0

Elon Musk, CEO van Tesla, heeft zijn op satellieten gebaseerde Starlink-service in Iran ingezet te midden van wijdverbreide protesten in het land, waarna de autoriteiten de internettoegang hadden beperkt.

Deze Iraanse regering had woensdag voor veel van haar burgers de internettoegang afgesloten te midden van wijdverbreide protesten over de dood van een 22-jarige vrouw, Mahsa Amini, in politiehechtenis, volgens rapporten.

Vrijdag had SpaceX-oprichter Elon Musk aangegeven Starlink beschikbaar te maken in Iran.

De Amerikaanse staatssecretaris Antony Blinken kondigde eerder op Twitter aan dat hij internetvrijheid en de vrije stroom van informatie voor het Iraanse volk zou bevorderen door een algemene vergunning af te geven om hen meer toegang te geven tot digitale communicatie om, wat hij beweerde, de censuur van de Iraanse regering tegen te gaan.

In antwoord op de tweet van Blinken schreef Musk: “Starlink activeren.”

Demonstranten eisen fundamentele vrijheidsrechten en houden demonstraties tegen de verplichte kledingvoorschriften, waaronder het verplicht dragen van de hijab.

De protesten in Iran braken afgelopen weekend uit nadat Mahsa Amini stierf na haar aanhouding door de Iraanse zedenpolitie. Ze stierf een paar dagen nadat ze in coma was geraakt terwijl ze werd vastgehouden op beschuldiging van het overtreden van een wet met betrekking tot hijaabs.

Het is vermeldenswaard dat eerder deze week wetgevers uit New York en New Jersey er bij het Amerikaanse ministerie van Financiën op hadden aangedrongen om goedkeuring te verlenen als SpaceX toestemming zou vragen om internetdiensten beschikbaar te maken in Iran.

Wetgevers, geleid door Claudia Tenney uit New York en Tom Malinowski uit New Jersey, hebben naar verluidt een beroep gedaan op het ministerie van Financiën, meldde Fox News. De brief kwam nadat Musk maandag had getweet dat SpaceX vrijstelling zou vragen van sancties tegen het land.

SpaceX heeft Starlink in het verleden ingezet in noodsituaties, zoals in Oekraïne nadat Rusland was binnengevallen en op de eilanden in de Stille Zuidzee in Tonga na een vulkaanuitbarsting.


Affiliate-links kunnen automatisch worden gegenereerd – zie onze ethische verklaring voor details.

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.