De Kanye West-fandom brandt af in het kielzog van zijn Hitler-lof

0

Kanye West Fans waren er al helemaal aan gewend dat hun held bizarre creatieve keuzes maakte en laakbare opmerkingen maakte in interviews, maar het lijkt erop dat ronduit antisemitisme, het prijzen van nazi’s en uit de kast komen als fan van Hitler een stap te ver gaat. De fandom viel al uiteen door zijn opmerkingen over Joodse mensen in de afgelopen paar maanden, maar is ineengestort sinds zijn interview met Alex Jones vorige week.

Verschillende Kanye-subreddits realiseren zich dat het spel voorbij is en dat ze op geen enkele manier in hun huidige vorm kunnen doorgaan. Een van de grootste was r/WestSubEver, dat 119.000 leden had maar nu “in de nabije toekomst” wordt gesloten. De titelbeschrijving van het subformulier is ook gewijzigd in een zeer kritische verleden tijd.

“Welkom bij r/WestSubEver, voorheen gewijd aan nieuws, theorieën en discussies over de in ongenade gevallen kunstenaar en neonazi Kanye West.”

NBC vroeg de moderator CalmYe wat er aan de hand was:

“Na het Infowars-interview walgen we van zijn gedrag. We wilden geen platform meer geven aan wat hij zegt.”

r/WestSubEver wordt niet meteen verwijderd, maar zal updates over Kanye’s muziek nu nauwgezet modereren, en kan zich uiteindelijk aansluiten bij andere soortgelijke subreddits om de focus naar een ander onderwerp te verleggen.

Gelijkaardig drama gebeurde op r/Kanye, dat eerst verklaarde dat het nu een subreddit van Taylor Swift is, en zichzelf nu promoot als een subreddit ter herdenking van de Holocaust als een manier om zijn openlijke ontkenning van de Holocaust terug te dringen, zoals onthuld door de mod avayr44 van het bestuur. .

“Voor veel mensen is deze Reddit een manier om contact te maken met gelijkgestemde mensen die zijn opgegroeid met Kanye en teleurgesteld zijn in zijn laatste gedrag”

Over op Twitter, de co-host van de Kanye-podcast Kijken naar de troon deed mee:

Dus wat biedt de toekomst voor Kanye? Theoretisch zou hij zijn excuses kunnen aanbieden en beweren dat hij momenteel een geestelijke gezondheidscrisis doormaakt, maar dat geeft je geen pas om letterlijk nazi-praatpunten te schallen en Hitler te prijzen voor een wereldwijd publiek. Extreemrechtse bloedzuigers staan ​​te popelen om nu op de Ye-trein te springen, maar nu zijn reputatie is verwoest, zijn zaken voorbij zijn en zijn commerciële partners op de vlucht zijn als ratten van een zinkend schip, zien we niets goeds aankomen.

Volgens de Anti-Defamation League bereikten antisemitische incidenten een “all-time high” in 2021, en 2022 bevindt zich op een vergelijkbaar spoor. Dit omvat mishandeling, intimidatie en vandalisme. Voor meer informatie over de gevaren van antisemitische retoriek en wat u kunt doen om het te stoppen, zie de oproep tot actie tegen antisemitisme in Amerika van het American Jewish Committee.

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.