DCGI-panel steunt knik voor India’s eerste griepprik van Cadila

0

NIEUW DELHI : De Subject Expert Committee van de Drugs Controller General of India (DCGI) heeft aanbevolen goedkeuring te verlenen voor de productie van Cadila Pharmaceutical voor India’s eerste inheems ontwikkelde seizoensgriepvaccin. Het laatste knikje kan echter alleen door de toezichthouder worden gegeven.

De commissie kwam in de laatste week van november bijeen en beraadslaagde over het door het bedrijf ingediende rapport over de klinische fase 3-onderzoeken. Het expertpanel heeft het bedrijf gevraagd om het data safety monitoring rapport voor kinderen in te dienen.

Op dit moment schrijven artsen geïmporteerde griepprikken voor aan kinderen, ouderen en patiënten met luchtwegaandoeningen. In veel andere landen worden preventieve griepprikken routinematig aan de algemene bevolking gegeven. “Na uitvoerig beraad heeft de commissie aanbevolen om toestemming te verlenen voor de productie van het Quadrivalent Seasonal Influenza Virus-Like Particle (VLP)-vaccin”, aldus de notulen van de vergadering, ingezien door Munt.

Vragen aan de woordvoerder van het farmaceutische en gezondheidsministerie van Cadila leverden geen reactie op.

Gezondheidsexperts zeggen dat een griepvaccin van eigen bodem verlichting kan bieden aan patiënten.

“Over het algemeen raden we een griepvaccin aan aan schoolgaande kinderen, mensen ouder dan 50 jaar en met comorbide aandoeningen. Als deze mensen griep oplopen, kunnen hun symptomen worden omgezet in ernstige aandoeningen van de luchtwegen”, zegt dr. Bobby Bhalhotra, senior longarts in het Sir Ganga Ram Hospital in New Delhi.

“Er zijn ongeveer 26 van dergelijke griepvarianten en elk jaar circuleren er verschillende griepvarianten zoals H1N1, H1N3 enz. We geven vaccins aan degenen die dat nodig hebben en er zijn een paar internationale vaccins beschikbaar geïmporteerd uit andere landen. Ze kosten rond 700 tot 1.200 per dosis per jaar. Absoluut, vaccins van Indiase oorsprong zullen enorme verlichting geven”, voegde hij eraan toe.

Vang al het zakelijke nieuws, marktnieuws, belangrijke nieuwsevenementen en laatste nieuwsupdates op Live Mint. Download de Mint News-app om dagelijkse marktupdates te ontvangen.

Meer of minder

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.