Covid verhoogt hartgerelateerde sterfgevallen zesvoudig, zegt zorgverzekeraar Top Africa

0

De grootste zorgverzekeraar van Afrika zei dat het aantal hartgerelateerde sterfgevallen tijdens de Covid-19-pandemie meer dan verzesvoudigd is onder de klanten van een van zijn afdelingen.

Discovery Employee Benefits, een onderdeel van het in Johannesburg gevestigde Discovery Ltd. dat meer dan een half miljoen klanten heeft, zei dat 112 mensen stierven aan cardiovasculaire complicaties in het jaar tot en met juni. Dat is vergelijkbaar met 17 per jaar in de twee jaar voordat Zuid-Afrika zijn eerste geval van het coronavirus registreerde, bleek uit cijfers die het aan Bloomberg verstrekte.

“Analyse van onze jaarlijkse schadegegevens onthult een zichtbare en zorgwekkende toename van het aantal sterfgevallen als gevolg van hart- en vaatziekten onder ons klantenbestand”, zegt Guy Chennells, hoofd product bij Discovery Employee Benefits, in een aparte verklaring. Er is ook ” een toename van de incidentie van sterfgevallen door kanker, “zei hij.

Discovery schreef de stijging van het aantal sterfgevallen toe aan een samenloop van pandemische problemen. Dit omvat lange Covid, een reeks fysieke aandoeningen die kunnen volgen op een infectie met de luchtwegaandoening, een 50% vermindering van medische controles gedurende die tijd en mensen die minder sporten.

Zuid-Afrika leed in 2020 en 2021 aan ernstige golven van de coronavirusinfectie en legde een aantal beperkende lockdowns op, waardoor de verplaatsingen van mensen werden beperkt. Toch stierf één op de 500 Zuid-Afrikanen aan de ziekte volgens de gegevens over het aantal sterfgevallen, dat het aantal afzet tegen een historisch gemiddelde.

Het aantal sterfgevallen door kanker steeg van twee per maand vóór de pandemie tot ongeveer zes tijdens de pandemie, zei het. Dat, zei Chenells, was te wijten aan het feit dat mensen tijdens de pandemie niet werden beoordeeld en gescreend.

Hartsterfte onder klanten van de divisie steeg tot 31 in het jaar tot juni 2021, om het jaar daarop bijna te verviervoudigen.

Vang al het zakelijke nieuws, marktnieuws, belangrijke nieuwsevenementen en laatste nieuwsupdates op Live Mint. Download de Mint News-app om dagelijkse marktupdates te ontvangen.

Meer of minder

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.