Apple versoepelt de grip op de App Store-prijzen

0

Apple kondigde dinsdag de grootste upgrade aan van het prijssysteem van de App Store sinds de lancering van de winkel, waardoor ontwikkelaars van 29 cent tot $ 10.000 kunnen vragen voor hun aanbod.

De verbeterde prijsopties die tegen de lente van volgend jaar beschikbaar zullen zijn voor alle transacties in de App Store, werden aangeprezen, samen met nieuwe mogelijkheden die bedoeld zijn om het voor degenen die hun waren aanbieden gemakkelijker te maken om verkopen, retouren, belastingen en andere functies te beheren, zei Apple in een blogpost.

De afwijking van de lang gekoesterde prijs van 99 cent van Apple komt doordat de Silicon Valley-gigant beschuldigingen weerlegt dat hij een monopolistische greep heeft op de App Store die fungeert als de enige toegangspoort tot iPhones.

“Deze nieuw aangekondigde tools, die vandaag beginnen met uitrollen en doorgaan in 2023, zullen ontwikkelaars nog meer flexibiliteit bieden om hun producten te prijzen, terwijl ze benaderbaar blijven voor de honderden miljoenen gebruikers die Apple wereldwijd bedient”, aldus het in Cupertino gevestigde bedrijf.

“En op hun beurt ontwikkelaars helpen om te blijven gedijen in de App Store.”

Volgens het bijgewerkte prijssysteem kunnen ontwikkelaars kiezen uit 900 prijspunten, wat bijna 10 keer zoveel is als het aantal prijsopties dat voorheen beschikbaar was voor app-makers, aldus Apple.

Vorig jaar stemde Apple ermee in om de prijsopties in de App Store uit te breiden als onderdeel van een schikking van $ 100 miljoen om een ​​class action-rechtszaak op te lossen die was aangespannen door Amerikaanse ontwikkelaars die niet tevreden waren met het betalen van commissies tot 30 procent op transacties.

Apple zei destijds dat de schikking “het nieuwste hoofdstuk was van Apple’s langdurige inspanningen om de App Store te ontwikkelen tot een nog betere marktplaats voor zowel gebruikers als ontwikkelaars.”

Apple staat ook onder politieke druk in de Verenigde Staten en Europa om zijn greep op de App Store te versoepelen, die is in elkaar geslagen door onder meer Spotify, Fortnite-maker Epic Games en de nieuwe Twitter-eigenaar Elon Musk.

In 2021 oordeelde een Californische rechter tegen Epic, dat Apple ervan had beschuldigd zich via zijn App Store als een monopolie te gedragen.

Maar de rechter verbood Apple ook om ontwikkelaars te verbieden in hun apps “externe links of andere oproepen tot actie op te nemen die klanten naar aankoopmechanismen leiden”.

De uitspraak oordeelde dat Apple nog steeds kan verplichten dat zijn betalingssystemen worden gebruikt voor in-app-transacties.

In de EU dwingt een nieuw stuk wetgeving dat in mei 2023 van kracht wordt, Apple ertoe zijn iPhone-besturingssysteem open te stellen voor andere betalingsopties en app-winkels.

De Digital Markets Act verbiedt de iPhone ook om een ​​voorkeursbehandeling te geven aan de eigen diensten van Apple, zoals Apple Music of de Safari-browser.

Dit verhaal is zonder aanpassingen aan de tekst gepubliceerd vanuit een nieuwsagentschap.

Vang al het technologienieuws en updates op Live Mint. Download de Mint News-app voor dagelijkse marktupdates en live zakelijk nieuws.

Meer of minder

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.