Apple geeft ontwikkelaars meer prijskeuzes te midden van voortdurende commissiedebacles

0

iPhone-maker Apple heeft dinsdag aangekondigd wat volgens hem de grootste upgrade was van de manier waarop apps in de App Store geprijsd zijn, sinds de App Store meer dan 14 jaar geleden voor het eerst werd gelanceerd. De zogenaamde upgrade voegt meer niveaus of beugels toe waarop een ontwikkelaar kan kiezen om een ​​app te prijzen. Het stelt ontwikkelaars ook in staat om een ​​primair land te selecteren waar hun app wordt verkocht, en hun app-prijzen automatisch te laten aanpassen op basis van wisselkoersen in andere markten.

Volgens Apple zullen ontwikkelaars hun apps ook totaal anders kunnen prijzen in verschillende markten. Bijvoorbeeld een app die kost 100 in India kan worden geprijsd 2.000 in een andere markt, waarvan Apple zei dat de nieuwe prijspunten voor betaalde apps vanaf volgend jaar mogelijk zullen zijn. Het bedrijf beweerde verder dat hoewel het voorheen ongeveer 200 prijspunten bood waartegen een ontwikkelaar zijn app kon prijzen, deze punten nu zijn uitgebreid tot ongeveer 900 prijspunten.

Wijzigingen in de denominaties in de manier waarop apps worden geprijsd, zijn het eerst van invloed op degenen die abonnementen aanbieden en worden onmiddellijk doorgevoerd. Apps die eenmalige of in-app-aankopen in rekening brengen, kunnen vanaf ‘Lente 2023’ gebruikmaken van de nieuwe prijsmodellen.

Om zeker te zijn, Apple’s stap om meer prijspunten toe te voegen voor betaalde apps in de App Store heeft geen invloed op de commissie die het ontwikkelaars in rekening brengt voor betaalde apps en abonnementen in de winkel. Het bedrijf uit Cupertino berekent tot 30% van de kosten van een betaalde app als commissie, afhankelijk van de totale inkomsten van een ontwikkelaar uit de App Store.

Apple heeft tot nu toe zijn standpunt in tal van markten, waaronder de VS en de EU, verdedigd door te stellen dat het deze vergoeding vereist voor het leveren van een aanzienlijk betere service via de App Store – inclusief het filteren van malware. Met name tijdens een hoorzitting in 2019 tijdens Apple’s rechtszaak in Noord-Californië, gooide Craig Federighi, Apple’s de facto softwarechef, zijn eigen desktopbesturingssysteem, macOS, onder de bus – door te benadrukken dat het toestaan ​​van gebruikers om software van externe bronnen te downloaden Apple’s Mac-lijn van computers met malwareproblemen die Apple niet “acceptabel” vond.

In India loopt er een onderzoek naar Apple bij de Competition Commission of India (CCI) over dezelfde kwestie. Hoewel een uitspraak over deze zaak in de komende maanden wordt verwacht, vertelden experts uit de industrie vorige maand aan Mint dat de iPhone-maker mogelijk niet hetzelfde vonnis zal ondergaan als Google’s 2.337 crore boete van de CCI – op grond van het feit dat Apple’s iOS een ‘niet-licentieerbaar softwareplatform’ is.

Apple krijgt in dit opzicht echter nog steeds kritiek, met als meest recente opmerkelijke tegenstemmen tegen zijn App Store-beleid het populaire cryptoplatform Coinbase en Tesla, SpaceX en Twitter-chef Elon Musk.

Coinbase beweerde “toezicht” namens Apple voor het blokkeren van NFT-transacties op het platform, en verklaarde dat, aangezien het platform van Apple niet compatibel is met cryptocurrencies, Coinbase niet kon voldoen aan het beleid van eerstgenoemde, zelfs als ze dat zouden willen.

Ondertussen heeft Musk Apple beschuldigd van roofzuchtige acties met zijn beleid, bewerend dat het bedrijf zelfs had gedreigd Twitter uit de App Store te halen. Geen van beide partijen heeft echter meer details over de beschuldiging bekendgemaakt.

Vang al het technologienieuws en updates op Live Mint. Download de Mint News-app voor dagelijkse marktupdates en live zakelijk nieuws.

Meer of minder

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.