Zullen petities om Kanye West van streamingplatforms te verwijderen slagen waar R. Kelly faalde?

0

Temidden van controverses bovenop controverses, Kanye “Ye” West haalt opnieuw de krantenkoppen – dit keer omdat hij aan de basis ligt van een van de grootste petities op internet, getiteld “Verwijder al het solowerk van Kanye West van streamingplatforms”, dat al meer dan 57.000 handtekeningen telt.

De petitie, opgesteld door Nathan Goergen, stelt dat “onze samenleving geen plaats heeft voor mensen die dat soort haat verspreiden om miljoenen aan hun werk te verdienen.” De petitie is gericht op streamingplatforms zoals Spotify, Apple Music, Amazon Music en anderen om alle discografie van Ye uit hun bibliotheken te verwijderen. Door de muziek van de controversiële rapper van deze muziekplatforms te verwijderen, hoopt de maker van de petitie Ye’s invloed op de samenleving te beperken, evenals de winst van West uit het streamen van zijn muziek.

Maar liefst 57.000 mensen waren het erover eens dat “we niet kunnen toestaan ​​dat hij onze jeugd en onze samenleving als geheel blijft beïnvloeden”. De mogelijke verwijdering van Ye’s muziek vormt echter een veel groter en complexer dilemma dan simpelweg het beperken van de winst van en door West. Het verwijderen van inhoud, vooral als de inhoud zelf niet inherent is gekoppeld aan controversiële of schadelijke verklaringen – bijvoorbeeld het bevorderen van antisemitisme – kan een onderliggende dreiging van censuur opleveren.

Voor de duidelijkheid, wat bedoelen we precies met “censuur?” De American Civil Liberties Union, een waakhondgroep zonder winstoogmerk opgericht in 1920 “om de individuele rechten en vrijheden te verdedigen en te behouden die aan elke persoon in dit land worden gegarandeerd door de grondwet en wetten van de Verenigde Staten”, onder wiens wetten de zakelijke opperheren van Amazon, Spotify, Apple en andere diensten vallen hieronder, definieert censuur als “het onderdrukken van woorden, afbeeldingen of ideeën die ‘aanstootgevend’ zijn, [which] gebeurt wanneer sommige mensen erin slagen hun persoonlijke politieke of morele waarden aan anderen op te leggen. Censuur kan zowel door de overheid als door particuliere pressiegroepen worden uitgevoerd.”

Een belangrijk onderscheid om op te merken is dat het niet eens zijn met woorden, afbeeldingen of ideeën via tegenargumenten, kritiek, satire en andere vormen van pushback. niet vormen censuur. Het recht op vrije meningsuiting garandeert niet dat sprekers van controverses worden beschermd tegen reacties, alleen dat hun meningsuiting niet wordt onderdrukt.

De reactieve impuls om kunstwerken uit de beschikbaarstelling te wissen – of het nu gaat om films, muziek, boeken of welk medium of genre dan ook – komt neer op onderdrukking en wordt over het algemeen gezien als een overtreding van maatschappelijke waarden van vrijheid van meningsuiting en creatieve expressie. Hoewel veel merken hebben besloten om de banden met Ye te verbreken als een kwestie van public relations, is de vraag naar verwijdering met terugwerkende kracht, hoewel begrijpelijk, volledig bestraffend en niet eens noodzakelijkerwijs corrigerend, aangezien het niet beschikbaar maken van Ye’s werk voor streaming de verspreiding van antisemitisme, vooral het verwijderen van muziek die helemaal niet onder antisemitische uitlatingen valt. Degenen die geen persoonlijke investering hebben in Ye’s standpunten, zouden ook niet naar de kunst kunnen luisteren, ondanks dat ze niet om de artiest geven.

Dit is een weg die al eerder is bewandeld. In 2018, toen R. Kelly’s zedendelicten uiteindelijk voor de rechtbank werden gedaagd en strafbaar werden gesteld, rezen soortgelijke vragen over het al dan niet verwijderen van zijn oeuvre van streamingplatforms en het opleggen van de dreiging van censuur aan de “I Believe I Can Fly” -zanger. . Voor een korte periode verbood Spotify de muziek van R. Kelly van het platform en legde uit dat zijn muziek “haatinhoud” en “hatelijk gedrag” omvatte. Velen wezen er echter meteen op dat de streamingdienst nog steeds geld genereerde van en voor vele andere veroordeelde misdadigers, zelfs moordenaars, waaronder producer Phil Spector, en muzikant Jim Gordon.

Datzelfde jaar herstelde Spotify Kelly’s muziek op het platform en bracht een verklaring uit waarin ze commentaar gaven op hun nieuwe standpunt over de kwestie.

“Spotify staat geen inhoud toe waarvan het voornaamste doel is om aan te zetten tot haat of geweld tegen mensen vanwege hun ras, religie, handicap, genderidentiteit of seksuele geaardheid. Zoals we eerder hebben gedaan, zullen we inhoud verwijderen die in strijd is met die norm.”

Sinds Ye zijn eerste antisemitische tweets maakte, netizens hebben onophoudelijk geprobeerd de zanger van alle platforms te verwijderen, inclusief Netflix. Het videostreamingplatform weigerde de documentaire te verwijderen Jeen-Hyus uit hun bibliotheek, aangezien Ye het onderwerp was van de documentaire, maar niet betrokken was bij het maakproces van de driedelige docuseries. Netflix beweerde ook dat er in de afleveringen geen antisemitische opmerkingen zijn, waardoor het een punt is om niet met terugwerkende kracht inhoud te verwijderen van iemand die later controverse veroorzaakt.

Alleen de tijd zal uitwijzen of streamingplatforms de muziek van Ye uit hun bibliotheken zullen verwijderen. Als ze dat wel doen, verwacht dan dat velen het niet eens zijn met die oproep, op basis van anticensuur.

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.