Waarom Dubai een magneet is geworden voor het technische talent van India

0

Als Gupta een basis opzet in Dubai, wat hij “van plan is te doen”, zal hij zich aansluiten bij de meer dan 3.400 actieve informatietechnologie (IT)-bedrijven die Indiërs als oprichters of partners op het vasteland hebben, volgens gegevens van Dubai Department economie en toerisme Het aantal Indiase bedrijven zal veel hoger zijn als we de honderden in Jebel Ali Free Zone (Jafza), gelegen in het Jebel Ali-gebied aan het uiterste westelijke uiteinde van Dubai, meetellen.

Misschien vind je het ook leuk

GST-wet mag misdaadtags verwijderen

Hoe beleggingsfondsen inzetten op een langetermijnverhaal in India

De AI-chatbot die de hele wereld in rep en roer heeft

Edelweiss MF’s Bharat Bond ETF: Investeren of niet?

Het hebben van kantoren in het emiraat maakt het gemakkelijker voor Indiase startups om wereldwijd talent aan te nemen, en het maakt het ook gemakkelijker voor de regering van Dubai om goed technisch talent uit India te halen. Vermogende particulieren (HNI’s) en ondernemers uit India worden naar Dubai gelokt door belastingverminderingen, gouden visa, infrastructuur van wereldklasse, een betere levenskwaliteit, snelle goedkeuringen en bedrijfsvriendelijke regelgeving.

Volgens een artikel van 18 november in ArabianBusiness hebben de VAE 151.600 gouden visa afgegeven voor de periode 2019-2022. Dit visum, waarmee de houders 10 jaar in Dubai kunnen verblijven en werken, werd geïntroduceerd in 2019. Rajesh Sehgal, een engelinvesteerder en managing partner bij Equanimity Investments, is zo’n gouden visumhouder. “Veel van mijn vrienden hebben gebruik gemaakt van het gouden visum omdat de regering van Dubai zeer proactief is geweest in het aantrekken van talent daar”, zegt Sehgal. Hoewel het visum hem in staat stelt om gemakkelijk naar Dubai te reizen, blijft hij vanaf nu in India.

De strenge regelgeving van India rond cryptocurrencies heeft er ook toe geleid dat sommige Web3-techpreneurs, zoals Nischal Shetty, oprichter van de lokale crypto-uitwisseling WazirX, kantoren openen in Dubai. Sehgal zegt dat “sommige crypto-ondernemers daarheen zijn verhuisd vanwege regelgevende hindernissen in India”, maar hij wijst er ook op dat Dubai “een dure stad is om in te wonen, tenzij je er fulltime werkt”. Sehgal benadrukt echter dat geen van de portefeuillebedrijven van Equanitmity een basis in Dubai heeft.

Lok van Dubai

Dubai stond op de derde plaats van meest favoriete bestemming voor buitenlandse werknemers in een onderzoek van december 2021 door de Boston Consulting Group (BCG). Londen stond op de eerste plaats, gevolgd door Amsterdam. Buitenlanders, waaronder Indiërs, voelen zich aangetrokken tot de levenskwaliteit van het emiraat, de wegen en snelwegen van wereldklasse, luxe winkelcentra, waterparken, stranden, themaparken, woestijnsafari’s, belastingvrije salarissen en bedrijfsvriendelijke beleidsmaatregelen.

Een voortdurende digitale transformatie draagt ​​alleen maar bij aan zijn aantrekkingskracht als technische hub.

Zo werd Dubai vorig jaar als eerste regering ter wereld volledig papierloos. Kroonprins Sheikh Hamdan bin Mohammed bin Rashid Al Maktoum had de media toen verteld dat het emiraat zo ongeveer $ 350 miljoen en 14 miljoen manuren had bespaard op de overheidsafdelingen van Dubai.

International Business Machines Corp. (IBM) heeft een op blockchain gebaseerd register ontwikkeld voor Dubai, waar vrije zones en autoriteiten op het vasteland informatie kunnen delen over geregistreerde bedrijven en verschillende aspecten van hun structuur.

In maart 2017 lanceerde de regering in samenwerking met IBM het eerste cognitieve AI-lab van het emiraat, gericht op het ontwikkelen van een roadmap voor AI in Dubai. Het is ook groot op het gebied van kosteneffectief en intelligent openbaar vervoer. Ahmed Hashem Bahrozyan, CEO van Public Transport Agency, Roads and Transport Authority, wijst erop dat Dubai sinds 2009 zelfrijdende metro’s heeft.

“Hun punctualiteit is ongeëvenaard. En onze metro’s zijn volledig autonoom’, zegt hij. Bahrozyan herinnert zich dat ‘de eerste zes maanden een persoon gewoon in de bestuurderscabine stond, zodat mensen zich geen zorgen zouden maken als ze geen mens in de machinekamer zouden zien. belangrijk omdat technologie het vertrouwen van de mensen moet winnen”. Het idee achter al deze initiatieven is om de infrastructuur en het bestuur van het emiraat slimmer en energiezuiniger te maken.

De regering van Dubai meet het succes van deze projecten aan de hand van bepaalde statistieken. De Social Happiness Index (SHI) meet geluk en het publieke sentiment door AI te gebruiken om socialemediagegevens te analyseren (anonieme gegevens van kanalen zoals Twitter, Facebook, Instagram, nieuwsuitzendingen en blogs). Een soortgelijk dashboard analyseert en visualiseert gegevens die laten zien hoe de bevolking van Dubai verandert en in beweging is.

Ecosystemen bouwen

Steden en landen kunnen dynamische technische hubs koesteren die levendige centra van internationaal zakendoen worden met de juiste mix van beleidsmaatregelen die … hun aantrekkingskracht op digitaal talent en toonaangevende technologiebedrijven vergroten”, aldus een BCG-rapport van april 2022. Volgens Vladislav Boutenko, algemeen directeur en senior partner bij BCG Dubai, is de reden voor het succes van Dubai dat het “een systemische benadering van groei en digitale transformatie heeft aangenomen” en “al zijn afdelingen beheert als ecosystemen”.

Hij maakt een valide punt. “Elke afdeling heeft een zekere mate van autonomie in bestuur en dienstverlening, maar we werken allemaal met elkaar samen. We willen er ook voor zorgen dat elke implementatie wetenschappelijk is: we testen eerst, bekijken de resultaten en gaan dan opschalen”, zegt Omar Sultan Al Olama, staatsminister van de VAE voor kunstmatige intelligentie, digitale economie en toepassingen voor werken op afstand.

“Alles (in Dubai) heeft een vervaldatum, zelfs onze polissen. Dus elk jaar zul je merken dat sommige van onze beleidsregels verlopen, zodat ze relevant en up-to-date blijven”, zegt Hamad Al Mansoori, directeur-generaal, Digital Dubai. Mansoori dringt erop aan dat alle diensten voortdurend opnieuw moeten worden ontworpen. zij gebieden van de overheid, de particuliere sector of vrije zones – om ze aan te passen aan groepen mensen, ongeacht of het individuen of professionals zijn en ongeacht hun inkomensniveau “. Aangezien mobiele telefoons bijvoorbeeld kleinere schermen hebben (in vergelijking met desktops) waardoor het moeilijk is om online formulieren in te vullen, heeft de overheid de invoervelden aangepast aan mobiele schermen.

Het voorlichten van overheidsinstanties over de voor- en nadelen van technologieën zoals AI, in termen van banenverlies en algoritmische vooroordelen, is een ander aandachtsgebied. “De grootste uitdaging bij AI is onwetendheid in het besluitvormingsproces. We pakken deze onwetendheid aan door overheidsfunctionarissen de kans te bieden om het AI-trainingsprogramma van het Kellogg College aan de Universiteit van Oxford bij te wonen om code en ethiek te lezen en daadwerkelijk af te studeren in het programma. Later pitchen ze de AI-toepassingen die ze willen implementeren voor een panel van experts. Eén voorwaarde: al dergelijke toepassingen moeten een ethisch nut hebben, anders moeten ze terug naar de tekentafel’, zegt Olama.

In het geval van crypto en blockchain heeft de Virtual Assets Regulatory Authority (VARA) van Dubai – ‘s werelds eerste dergelijke centrale autoriteit die virtuele activa reguleert – waarborgen om haar burgers te beschermen. Wat de openbaarvervoerstrategie van Dubai betreft, is veiligheid een essentieel onderdeel van zelfrijdende voertuigen. Bahrozyan wijst erop dat hoewel Dubai van plan is om tegen 2030 “25% van onze reizen in autonome modus te hebben, we momenteel 10-11% hebben bereikt. Na zelfrijdende metro’s is onze volgende focus taxi’s. We willen niet alleen de eerste zijn, maar ook de veiligste.”

Dubai wil het emiraat transformeren in een van ‘s werelds top 10 metaverse economieën, evenals een wereldwijd knooppunt voor de metaverse gemeenschap. Het doel is om tegen 2030 meer dan 1.000 bedrijven op het gebied van blockchain en metaverse aan te trekken en meer dan 40.000 virtuele banen te ondersteunen.

Deze toekomstvisie wordt uitgebroed bij 13 ‘toekomstraden’. Zo richt de raad voor AI zich op governance en wetgeving. De energieraad identificeert kansen om Dubai om te vormen tot een duurzaam ecosysteem dat wordt aangedreven door schone energie. De Council on Talent onderzoekt de vaardigheden die nodig zijn om uit te blinken in Industrie 4.0, en de middelen om deze vaardigheden te ontwikkelen. Dubai Future Research helpt bij het voorstellen van korte- en langetermijnaanbevelingen aan zijn belanghebbenden op basis van lokale, regionale en wereldwijde trends.

Het Centre for the Fourth Industrial Revolution UAE (C4IR UAE), een samenwerking tussen de Dubai Future Foundation en het World Economic Forum, richt zich op blockchain, verantwoorde AI-use-cases en precisiegeneeskunde in de gezondheidszorg en de overheid om samen toestemming te ontwikkelen en kaders voor gegevensprivacy en om patiëntgegevens te beschermen die worden gebruikt in programma’s voor sequentiebepaling van het menselijk genoom.

Lessen voor Indië

De vergelijkingen tussen een stad met ongeveer 3,5 miljoen inwoners en een land met ongeveer 1,4 miljard inwoners zijn verfoeilijk. India zelf is goed op weg om zijn doel te bereiken om tegen 2025-2026 een digitale economie van $ 1 biljoen te worden. Het is al het op twee na grootste startup-ecosysteem ter wereld, met bijna 10.000 tech- en deeptech-startups (AI, IoT, blockchain, Web3, biotech, metaverse, enz.). India heeft ook technologie-instituten van wereldklasse (IIT’s, IIIT’s en NIT’s) die regelmatig samenwerken met bedrijven in het hele land. Het door Aadhaar ondersteunde betalingssysteem van de overheid en de Unified Payments Interface (UPI) hebben ook een revolutie teweeggebracht in het betalingsecosysteem. India lanceerde in mei 2020 ook zijn nationale AI-missie, met als doel een AI-macht te zijn om rekening mee te houden. En hoewel de Indiase regering misschien een hekel heeft aan cryptocurrencies, test ze een digitale roepie en ondersteunt ze blockchain (technologie die cryptocurrencies aandrijft).

De infrastructuur van India, de slechte luchtkwaliteit en de lage levensstandaard zijn echter een domper op wereldwijd talent.

Zeker, India bouwt in Gujarat aan een ecosysteem dat op een dag kan wedijveren met financiële en technische hubs zoals Dubai, Mauritius en Singapore. Gedoopt tot Gujarat International Finance Tec-City (GIFT City), de 886 hectare grond met 62 miljoen vierkante voet grond omvat kantoorruimtes, woonappartementen, scholen, ziekenhuizen, hotels, clubs, winkels en recreatieve voorzieningen. De Indiase regering heeft ook een groot aantal stimulansen aangeboden, waaronder een belastingvrijstelling van 100% gedurende tien jaar voor bedrijven die zijn opgezet binnen het International Financial Services Centre (IFSC) van de hub. Maar GIFT City is een work in progress.

Bengaluru, ook wel Silicon Valley van India genoemd, is een ander succesverhaal met 40-50% van de technische experts daar die “van elders in India zijn verhuisd”, volgens een BCG-rapport van april 2022.

Bengaluru begon in de jaren tachtig met het aantrekken van grote binnenlandse en internationale technologiebedrijven naar “exportzones” met fiscale prikkels en lage, door de overheid gesubsidieerde huur voor kantoorruimte. Het “behield en breidde zijn positie als India’s toonaangevende digitale hub gedeeltelijk uit door te investeren onderwijs, startup-incubators en andere lokale ontwikkelingsplatforms om innovators en ondernemers te helpen nieuwe lokale technologiebedrijven op te richten. De stad is nu de thuisbasis van 48% van India’s R&D-personeelsbestand”, legt het rapport uit. Maar ook de kuilen in de wegen en het wanordelijke verkeer in Bengaluru blijven pijnpunten voor expats.

“We hebben geen Shenzen, Singapore of Dubai in India. De wereldwijde kosmopolitische hub ontbreekt in India. Dubai trekt intellectueel en zakelijk kapitaal aan. India moet zich meer richten op het gemak van zakendoen hier om betere infrastructuur te bouwen, een wereldwijde levenskwaliteit te bieden en ervoor te zorgen dat mensen veilig zijn”, benadrukt Jayanth Kolla, mede-oprichter van deeptech-onderzoeks- en adviesbureau Convergence Catalyst.

Sehgal gelooft dat het “niet gaat om nul belastingen, maar om goede infrastructuur en goede uitvoering van projecten, wat in de meeste gevallen wordt gedaan door Aziaten, zelfs in Dubai”. Hij vraagt: “Iedereen zegt dat dit het decennium van India is. Waarom zou je India verlaten en naar Dubai gaan als je hier zelf over een goede infrastructuur en gemak van zakendoen beschikt?”

De digitale transformatie van het emiraat lokt talent van over de hele wereld. Wat kan India ervan leren?

Elders in Munt

In Opinion zegt Nouriel Roubini de moeder van allemaal stagflatoire schuldencrisis komt. Amit Kapoor & Bibek Debroy vertellen hoe India concurrerender te maken. zegt Parmy Olson Telegram zou de toekomst van Twitter kunnen zijn. Lang verhaal vertelt hoe Dubai lokt India’s tech-talent.

Vang al het technologienieuws en updates op Live Mint. Download de Mint News-app voor dagelijkse marktupdates en live zakelijk nieuws.

Meer of minder

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.