Overheid zei plannen te maken voor regulering van alle online spellen om echt geld, inclusief behendigheids- en kansspelen

0

India’s geplande regulering van online gokken zal van toepassing zijn op alle spellen om echt geld nadat het kantoor van de premier een voorstel heeft verworpen om alleen behendigheidsspelen te reguleren en kansspelen weg te laten, volgens een regeringsdocument en drie bronnen.

De langverwachte regelgeving wordt gezien als het vormgeven van de toekomst van de Indiase gamingsector die volgens onderzoeksbureau Redseeer tegen 2026 $ 7 miljard (ongeveer Rs. 57.000 crore) waard zal zijn, gedomineerd door echt geld games. Tiger Global en Sequoia Capital hebben de afgelopen jaren de Indiase startups Dream11 en Mobile Premier League, populair voor fantasiecricket, gesteund.

Een Indiaas panel dat in augustus belast was met het opstellen van de verordening, stelde een nieuw orgaan voor om te beslissen of een spel vaardigheid of toeval inhoudt, en vervolgens vaardigheidsspellen te laten beheersen door geplande federale regels die registratievereisten, ken-uw-klant-normen en een klacht vereisen. verhaalmechanisme.

Kansspelen – vergelijkbaar met gokken, dat meestal in heel India verboden is – zouden onder de bevoegdheid van individuele deelstaatregeringen blijven vallen, die vrij zouden zijn om ze te reguleren, meldde Reuters eerder.

Maar tijdens een regeringsvergadering van 26 oktober maakte een ambtenaar van het kantoor van premier Narendra Modi bezwaar tegen een dergelijke differentiatie en riep hij op tot meer toezicht op alle soorten games, volgens de vertrouwelijke notulen van de bijeenkomst die door Reuters werden beoordeeld.

Het was niet eenvoudig om spellen te onderscheiden als vaardigheid of kans vanwege een gebrek aan juridische duidelijkheid en tegenstrijdige rechterlijke beslissingen, zo citeerde de notulen de ambtenaar, eraan toevoegend “online gokken kan worden beschouwd als één activiteit/dienst zonder onderscheid.”

Het definiëren van games is omstreden in India. Het Hooggerechtshof van India zegt dat het kaartspel rummy en bepaalde fantasiespellen bijvoorbeeld gebaseerd zijn op vaardigheden en legaal zijn, terwijl verschillende staatsrechtbanken verschillende opvattingen hebben over spellen zoals poker.

Het kantoor van Modi en het ministerie van IT, dat de regels opstelt, hebben niet gereageerd op een verzoek om commentaar.

Drie mensen die direct betrokken zijn bij het maken van regels, waaronder twee regeringsfunctionarissen in New Delhi, vertelden Reuters dat de regels de federale overheid een breder toezicht op alle soorten spellen zullen geven, terwijl deelstaatregeringen bevoegd blijven om gokken of spellen van kans.

Het opstellen van de nieuwe regelgeving komt voort uit de groeiende bezorgdheid dat de verspreiding van dergelijke spellen, met name onder jongeren, heeft geleid tot verslaving en financiële verliezen, met enkele gemelde gevallen van zelfmoord.

Een van de overheidsbronnen zei dat de regering van Modi zich nog steeds zorgen maakt over de mogelijke verslaving aan dergelijke platforms.

In het rapport van augustus van het regeringspanel werd aanbevolen dat nieuwe regels zogenaamde “de-verslavingsmaatregelen” zouden omvatten, zoals periodieke waarschuwingen en adviezen en het vaststellen van stortings- en opnamelimieten.

© Thomson Reuters 2022


Affiliate-links kunnen automatisch worden gegenereerd – zie onze ethische verklaring voor details.

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.