Lakhimpur Kheri-rechtbank stelt aanklachten in tegen Ashish Mishra-proces begint op 16 december tegen de zoon van vakbondsminister

0

Lakhimpur Kheri-geweld (representatief beeld)
Afbeeldingsbron: PTI Lakhimpur Kheri-geweld (representatief beeld)

Geweldszaak Lakhimpur KheriEen UP-rechtbank heeft dinsdag aanklachten ingediend tegen Ashish, de zoon van de minister van de Unie, Ajay Mishra, en 13 anderen in de Lakhimpur Kheri-geweldzaak waarbij 4 boeren werden gedood, informeerde een raadsman van de regering.

Ashish Mishra Monu, zoon van Ajay Kumar Mishra, staatsminister van Binnenlandse Zaken, is de hoofdverdachte in de zaak.

Arvind Tripathi, raadsman van de districtsoverheid, liet weten dat de aanvullende districtsrechter Sunil Kumar Verma 16 december als volgende hoorzitting heeft vastgesteld.

Op 3 oktober vorig jaar kwamen acht mensen om het leven in Lakhimpur Kheri tijdens het geweld dat uitbrak toen boeren protesteerden tegen het bezoek van plaatsvervangend eerste minister van Uttar Pradesh, Keshav Prasad Maurya, aan het gebied.

Volgens de FIR van de politie van Uttar Pradesh werden vier boeren neergemaaid door een SUV waarin Ashish Mishra zat.

Na het incident zouden de chauffeur en twee BJP-arbeiders zijn gelyncht door boze boeren.

Een journalist kwam ook om het leven bij het geweld dat verontwaardiging veroorzaakte onder oppositiepartijen en boerengroeperingen die protesteerden tegen de inmiddels ingetrokken landbouwhervormingswetten van het Centrum.

(Met input van PTI)

LEES OOK | Geweld in Lakhimpur Kheri: UP Court verwerpt Ashish Mishra, anderen dienen pleidooien in


LEES OOK | Bengaluru: Groep van zes slaat hoofd van man in met stenen, moord vastgelegd op camera | HORLOGE

Laatste India-nieuws

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.