Installatie van Google Pixel-telefoonupdate kan veel sneller gaan met toekomstige update: rapport

0

Google werkt naar verluidt aan snellere full over-the-air (OTA) updates voor zijn Pixel-telefoons. De techgigant zou van plan zijn de installatietijd voor OTA-updates te verkorten. Updates worden op de achtergrond geïnstalleerd op Pixel-telefoons, zodat gebruikers hun apparaten kunnen blijven gebruiken zonder te wachten tot het proces is voltooid. Het duurt echter wel 20 minuten en het bedrijf zou softwarepatches hebben ingediend om het proces naar de codetracker van het Android Open Source Project (AOSP) te versnellen.

Volgens een Android Police-rapport waarin Esper’s Mishaal Rahman wordt aangehaald, kunnen de patches, die zijn ingediend op de codetracker van Google, de tijd met ongeveer tien minuten of 43 procent verkorten om een ​​volledige OTA-update op een Pixel-smartphone te installeren.

Een screenshot van de ter beoordeling ingediende code laat zien dat het ongeveer 13 minuten duurde om een ​​OTA-update van 2,2 GB op een Pixel 6 Pro met de nieuwe patches te installeren. Het proces zou momenteel ongeveer 23 minuten duren.

Volgens de details die door Rahman zijn gedeeld, verkorten de patches ook de tijd die nodig is om een ​​”incrementele” OTA-update van 376 MB te installeren, die ongeveer 27 procent sneller is, van 22 minuten naar 16 minuten. Na het installeren van de OTA hoeven Pixel-gebruikers hun telefoon alleen maar opnieuw op te starten om het bijgewerkte systeem te gebruiken.

Volgens het rapport maakt de eerste patch COW-bewerkingen (copy-on-write) in een cluster mogelijk en gebruikt de tweede patch twee threads voor snellere snapshot-compressie. Deze patches zouden de installatietijd voor updates met ongeveer zes minuten verkorten.

Het is vermeldenswaard dat Google de patches waarvan wordt beweerd dat ze de snelheid van het installeren van updates verbeteren, nog moet goedkeuren, en het bedrijf heeft in dit verband nog geen aankondiging gedaan.

In recent nieuws heeft Google gratis toegang tot de Google One VPN van het bedrijf uitgerold voor zijn Pixel 7-serie in verschillende landen. De Pixel 7- en Pixel 7 Pro-handsets kunnen nu gratis verbinding maken met de VPN van Google.

De VPN-service van het bedrijf is momenteel beschikbaar in Oostenrijk, Australië, België, Canada, Denemarken, Finland, Frankrijk, Duitsland, IJsland, Ierland, Italië, Japan, Mexico, Nederland, Noorwegen, Zuid-Korea, Spanje, Zweden, Zwitserland, Taiwan, de VK en de VS. Degenen die de functie op andere apparaten willen gebruiken, moeten zich abonneren op het cloudopslagplan van 2 TB op Google One voor $ 10 (ongeveer Rs. 800) per maand.


Affiliate-links kunnen automatisch worden gegenereerd – zie onze ethische verklaring voor details.

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.