Hoe voorbereid is India op toekomstige epidemieën? Deskundigen bespreken de gereedheid op de THSTI-bijeenkomst

0

Faridabad (Haryana): Op de eerste dag van de internationale bijeenkomst over paraatheid voor toekomstige epidemieën beraadslaagden academici, industriëlen en beleidsmakers over synergetische samenwerkingen tussen de academische wereld en de industrie om een ​​snellere vaccinontwikkeling te helpen bereiken.

Het Translational Health Science and Technology Institute (THSTI), een autonoom onderzoeksinstituut van het Departement Biotechnologie onder het ministerie van Wetenschap en Technologie van de centrale overheid, bijeen “Preparedness for future Epidemics: Is India ready to meet the CEPI 100 days vaccin challenge?” begon op 5 december op het instituut in Faridabad.

Het doel van de bijeenkomst is het ontwikkelen van een routekaart voor het versnellen van concept, ontwerp en levering van vaccinontwikkeling voor toekomstige pandemie.

Verschillende sessies die tijdens de vergadering aan bod kwamen, omvatten onder meer het versnellen van de ontwikkeling van vaccins, de paraatheid van academisch onderzoek en ontwikkeling en de paraatheid van de industrie.

Sessies over regelgevingsaspecten, klinische proeven en het human challenge-model om de ontwikkeling van vaccins te versnellen, staan ​​ook op de agenda.

“India is klaar om snel vaccins te maken voor toekomstige pandemieën terwijl zijn onderzoeksinstituten, regelgevende instanties en de industriële sector zijn voorbereid. De vaccins kunnen snel worden ontwikkeld, aangezien India een krachtpatser is geworden van capaciteiten om vaccins te ontwerpen voor virussen van de toekomst”, internationaal bekende wetenschapper en de voormalige belangrijkste wetenschappelijke adviseur van de regering, zei prof. K. VijayRaghavan tijdens het evenement.

Dr. Pramod Garg, directeur van THSTI, benadrukte de pioniersrol die het instituut tijdens de Covid-19-pandemie speelde vanwege zijn multidisciplinaire aanpak.

Vang al het zakelijke nieuws, marktnieuws, belangrijke nieuwsevenementen en laatste nieuwsupdates op Live Mint. Download de Mint News-app om dagelijkse marktupdates te ontvangen.

Meer of minder

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.