Dodelijke Covid-19-varianten nog steeds overdraagbaar tussen soorten: studie

0

Volgens een studie zijn de Covid-19-varianten nog steeds in hoge mate overdraagbaar tussen zoogdieren. Wetenschappers denken dat vleermuizen SARS-CoV-2 in december 2019 voor het eerst op mensen hebben overgedragen en dat het virus sindsdien is geëvolueerd naar verschillende varianten, zoals Delta en Omicron.

De bevindingen, gepubliceerd in het tijdschrift Royal Society Open Science, laten zien hoe de virale spike-eiwitten in verschillende SARS-CoV-2-varianten interageren met de gastheercelreceptoren die bekend staan ​​​​als ACE2 bij zowel mensen als verschillende vleermuizen van het geslacht Rhinolophus.

“We hoopten echt coole adaptieve evolutie te zien gebeuren naarmate het virus meer gewend raakte aan mensen en minder gewend aan vleermuizen, maar we zagen eigenlijk dat er niet veel veranderde”, zei universitair hoofddocent Gregory Babbitt van RIT.

“Omdat deze bindingsplaats niet veel is geëvolueerd, is er echt niet veel dat het ervan weerhoudt om het van mensen op vleermuizen over te dragen,” zei Babbit in een verklaring.

Ondertussen heeft een in de VS gevestigde wetenschapper, die in een controversieel onderzoekslaboratorium in het Chinese Wuhan werkte, gezegd dat COVID-19 een “door mensen gemaakt virus” was dat uit de faciliteit lekte.

COVID werd twee jaar geleden gelekt vanuit het Wuhan Institute of Virology (WIV), een door de staat gerunde en gefinancierde onderzoeksfaciliteit, meldde de New York Post.

India Covid-update

India zag in één dag een stijging van 226 coronavirusinfecties, terwijl de actieve gevallen daalden tot 4.434, volgens de gegevens van het ministerie van Volksgezondheid van de Unie die maandag zijn bijgewerkt.

Het aantal gevallen bedroeg 4,46 crore (4,46,73,618). Het dodental steeg tot 5.30.630 met twee dodelijke slachtoffers verzoend door Kerala, aldus de gegevens die om 8.00 uur werden bijgewerkt.

De actieve gevallen maken 0,01 procent uit van het totale aantal infecties, terwijl het nationale herstelpercentage van COVID-19 is gestegen tot 98,80 procent, volgens de website van het ministerie van Volksgezondheid.

Vang al het zakelijke nieuws, marktnieuws, belangrijke nieuwsevenementen en laatste nieuwsupdates op Live Mint. Download de Mint News-app om dagelijkse marktupdates te ontvangen.

Meer of minder

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.