‘Black Adam’ wordt door Box Office-experts als flop beschouwd en kan $ 100 miljoen verliezen

0

Zwarte Adam‘s naam weerspiegelt niet noodzakelijkerwijs de financiële gegevens van DC’s nieuwste filmuitje, met insiders uit de industrie die een beetje rekenen en concluderen dat de film zijn theatrale run in het rood zal verlaten.

Het productiebudget van de film bedroeg $ 195 miljoen en bracht $ 387 miljoen op in de zeven weken durende bioscopen. Op het eerste gezicht is dat winst – de verkoop weegt zwaarder dan de productiekosten.

Houd er echter rekening mee dat dit een brutocijfer is – wat betekent dat bioscopen hun deel nog moeten nemen, wat in algemene termen – ongeveer de helft is. Met dit in gedachten, en ter wille van het argument, laten we zeggen Zwarte Adam gesaldeerd $ 193,5 miljoen. Dit valt al $ 1,5 miljoen verlegen van het productiebudget.

Echter, Zwarte Adams financiële gat wordt dieper. Bronnen die bekend zijn met de financiële gegevens van de film zeggen dat er meer factoren zijn waarmee rekening moet worden gehouden dan alleen het productiebudget en de kaartverkoop, wat duidt op een flop voor het hoofdroldebuut van Dwayne Johnson in het DC Universum.

Om te beginnen was het productiebudget niet inclusief de marketinguitgaven van de film, zoals bronnen vertellen Verscheidenheid kwam uit op bijna $ 100 miljoen (hoewel Warner Bros de publicatie vertelde dat de uitgaven uiteindelijk werden teruggebracht tot $ 80 miljoen). Ervan uitgaande dat Zwarte Adam ofwel ongeveer break-even of het eerder genoemde marginale verlies geleden, met de marketinguitgaven meegerekend, kijkt Warner Bros. naar een financiële hit die ongeveer gelijk is aan zijn marketinguitgaven.

Zwarte Adam kan nog steeds een deel van deze verliezen terugverdienen met zijn leven buiten het theater op streamingdiensten en digitale / fysieke release, maar het zal een vrij moeilijke vraag zijn om de film break-even te maken. Het digitaal huren en kopen van films neemt gestaag af in het tijdperk van de abonnementsstreamingdienst, net als de aankoop van fysieke dvd’s en Blu-Ray’s.

Laten we niet vergeten dat ondanks enige consistente hype van de film, deze een tamelijk lauwe kritische ontvangst bleek te hebben, zittend op een Rotten Tomatoes-score van 39 procent. Dat gezegd hebbende, leek het publiek op het platform er meer van te genieten, met een score van 89 procent.

We dachten dat de film solide was, maar zeker niet bijzonder baanbrekend voor het DC Universum of het superheldenfilmgenre in het algemeen.

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.