Bharat Jodo Yatra: ‘Kaan khol kar sun lo…’- Ashok Gehlot beweert media ‘boycot’; Rahul richt zich op BJP, RSS

0

Op maandag ommuurde Rahul Gandhi 27 km
Afbeeldingsbron: @BHARATJODO/TWITTER Op maandag ommuurde Rahul Gandhi 27 km

Congresleider Rahul Gandhi en zijn partijgenoot en Rajasthan CM vielen maandag de Bharatiya Janta-partij (BJP) en de reguliere media aan.

Op een persconferentie hier eerder op de dag haalde Gehlot uit naar de reguliere nationale media en beweerde dat ze de yatra hadden “geboycot” omdat redacteuren en eigenaren onder druk stonden. Hij beweerde dat de media hun verantwoordelijkheid als vierde pijler van de democratie totaal niet hebben vervuld, en de geschiedenis zal hen dat niet vergeven.

“Kaan khol kar sun lo…nationale media wale bhi. staatsmedia wale bhi. Itihas aapko maaf nahi karega (luister goed…nationale en staatsmedia, de geschiedenis zal het je niet vergeven)”, zei hij.

Terwijl de eerste minister van Rajasthan zijn tirade tegen de media lanceerde, kwam Jairam Ramesh, algemeen secretaris van het All India Congress Committee (communicatie), tussenbeide om de daar aanwezige journalisten te verdedigen en zei dat ze niet de schuld moesten krijgen omdat ze hun werk naar behoren hebben gedaan.

Hij betreurde echter ook dat de berichtgeving over de yatra in de mainstream niet voldeed aan hun verwachtingen.

De eerste minister van Rajasthan zei verder dat de Bharat Jodo Yatra de aandacht trok van “de hele wereld” en dat de jeugd die ermee verbonden was een aanwinst zou blijken te zijn voor Rahul Gandhi. Hij verwees naar de 10 yatri’s die Gandhi hebben vergezeld vanaf het begin van de yatra op 7 september.

“Deze yatra trekt niet alleen de aandacht van het land, maar van de hele wereld. Het is een grote boodschap voor die landen waar democratie bestaat”, zei Gehlot.

Congresleider Rahul Gandhi begon maandag met het Rajasthan-been van zijn Bharat Jodo Yatra vanuit het district Jhalawar, in aanwezigheid van Chief Minister Ashok Gehlot en zijn voormalige plaatsvervangend Sachin Pilot.

De 89e dag van de yatra begon vanuit Kali Talai in Jhalrapatan, een landelijk gebied aan de grens tussen Rajasthan en Madhya Pradesh, en later op de avond beëindigde Gandhi de mars voor de dag bij Suraj Pole Naka, waar hij de RSS en BJP in het nauw dreef. problemen met inflatie en werkloosheid.

De andere opmerkelijke leiders die hem vergezelden waren AICC algemeen secretaris (organisatie) KC Venugopal, hoofd van het congrescomité van Rajasthan Pradesh, Govind Singh Dotasra, senior leider Bhanwar Jitendra Singh, en minister van Voedsel en Civiele Bevoorrading Pratap Singh Khachariyawas.

Tijdens zijn mars zwaaide Gandhi naar mensen die zich hadden verzameld om hem te verwelkomen en interactie hadden met een half dozijn kinderen. Hij stopte voor zijn avondthee voordat hij een vergadering op de hoek van een straat toesprak.

Tijdens de mars struikelde voormalig parlementslid Raghuveer Meena en brak zijn vinger terwijl hij probeerde het tempo van de yatris te evenaren. Hij werd met een ambulance naar het districtsziekenhuis in Jhalawar gebracht.

Na ongeveer 14 kilometer te hebben afgelegd, stopte de padayatra bij Baliborda chauraha. Het werd na de lunch hervat vanuit het Nahardi-gebied rond 15.30 uur. Toen de yatra de Suraj Pole Naka bereikte, sprak Gandhi de vergadering op de hoek van de straat toe.

Tijdens de bijeenkomst richtte hij zich op de RSS en de BJP omdat ze ‘Jai Siyaram’ en ‘Hey Ram’ niet scandeerden.

Gandhi vroeg zich af waarom BJP- en RSS-leden niet ‘Jai Siyaram’ zeggen en waarom ze Maa Sita uit deze slogan hebben verwijderd.

Hij zei dat RSS-leden ‘Jai Siyaram’ moeten zeggen en dat ze Sita Maa niet mogen beledigen. Gandhi voegde eraan toe dat RSS-leden Lord Ram en zijn manier van leven moeten begrijpen. De congrespartij twitterde in het Hindi en vroeg haar leden en aanhangers om niet te vertragen maar “iets geweldigs” te leveren.

“Bharat Jodo Yatra heeft de bodem van moed gegroet, en Rajasthan, een land van geschiedenis, zal een nieuwe geschiedenis creëren”, zei het.

Terwijl Gehlot foto’s deelde op Twitter, ging Pilot naar het microblogplatform om over te brengen dat de yatra in de staat begon met een vastberadenheid om de hoop en verwachtingen van de jeugd te vervullen. Dotasra twitterde: “De karavaan van Bharat Jodo Yatra onder leiding van Rahul Gandhi om India te binden aan de draad van liefde, harmonie en eenheid is nu begonnen om geschiedenis te schrijven in Rajasthan.

(Met PTI-invoer)

Lees ook: Kamal Nath’s openlijke uitdaging aan BJP, RSS, VHP om religie en spiritualiteit te bespreken met Rahul Gandhi

Laatste India-nieuws

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.