Apple rolt iOS 16.2 Beta 4-update uit voor testers met verbeterd meldingscentrum: rapporten

0

Apple is naar verluidt begonnen met de uitrol van iOS 16.2 Beta 4, de nieuwste openbare bèta voor in aanmerking komende iPhone-modellen. De update die nu beschikbaar is voor openbare tests, is bedoeld om de manier te verbeteren waarop gebruikers hun meldingen openen en bekijken op telefoons die zijn bijgewerkt naar de nieuwste versie van het mobiele besturingssysteem van Apple. Geregistreerde iPhone-ontwikkelaars en bètatesters met de nieuwste iOS 16.2 Beta 4-update kunnen nu hun meldingen bekijken door omhoog te vegen in het Berichtencentrum. iOS 16.2 was in oktober voor het eerst uitgegeven aan bètatesters door de in Cupertino, Californië gevestigde iPhone en is getipt om later deze maand voor alle gebruikers uit te rollen.

Ontwikkelaars en bètatesters die zich bij Apple hebben geregistreerd, kunnen de iOS 16.2 Beta 4-update downloaden van het Developer Center van het bedrijf, volgens een rapport van MacRumors. De update test een verbeterde manier om meldingen te openen en te bekijken door de behoefte aan scrollen te beperken, volgens een rapport van The Verge.

Gebruikers op iOS 16 en eerdere versies zoals iOS 15 moesten handmatig omhoog vegen en scrollen vanuit het midden van het meldingscentrum om toegang te krijgen tot oudere meldingen. Door de telefoon gewoon te ontgrendelen en weer te vergrendelen, zouden iOS 16 en oudere versies ze als oude meldingen behandelen en naar het Berichtencentrum sturen, zelfs als de gebruiker ze niet had gelezen. Aangezien het onthullen van oudere meldingen in het Berichtencentrum extra inspanning vereist in termen van omhoog vegen, kunnen ze helemaal worden gemist.

Dit is wat Apple lijkt te proberen op te lossen door een eenvoudigere manier te introduceren om toegang te krijgen tot zowel oude als nieuwe meldingen in het Berichtencentrum. Het bedrijf zal naar verluidt het vereiste gebaar beperken tot een enkele veegbeweging.

Het is echter vermeldenswaard dat de geteste wijzigingen naar verluidt alleen beperkt zijn tot het meldingscentrum en niets veranderen aan de manier waarop meldingen op het vergrendelingsscherm worden weergegeven. Als dit waar is, kan het meldingscentrum oudere meldingen blijven verbergen, tenzij de gebruiker omhoog veegt vanuit het midden van het scherm.

Momenteel is er geen bevestiging van Apple over de functies die worden getest op de nieuwste iOS 16.2 Beta 4-update voor ontwikkelaars en het is ook niet bekend of de functies die tijdens het testen worden gerapporteerd, hun weg zullen vinden naar de volledig stabiele iOS 16.2 die is wordt naar verwachting later deze maand verwacht.

Apple heeft vorige week eerder een update naar iOS 16.1.2 uitgerold voor alle gebruikers met compatibele iPhone-modellen, die de crashdetectiefunctie voor iPhone 14- en iPhone 14 Pro-gebruikers verbetert.


Affiliate-links kunnen automatisch worden gegenereerd – zie onze ethische verklaring voor details.

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.