Windparken op land POLL: Moet Rishi Sunak omkeren bij verbod? | Wetenschap | Nieuws

0

Premier Rishi Sunak bereidt zich naar verluidt voor op een ommekeer door de roep om meer windparken op land te steunen. Bedrijfssecretaris Grant Shapps heeft gesuggereerd dat de stap zou kunnen worden gezet na een groeiende opstand van conservatieve parlementsleden. Dus moet de heer Sunak het verbod ongedaan maken? Stem in onze poll.

De heer Shapps zei dat er meer onshore windprojecten zouden worden goedgekeurd “waar gemeenschappen er voorstander van zijn”, wat een einde zou maken aan een de facto blokkade van dergelijke projecten die sinds 2015 van kracht zijn.

De heer Shapps vertelde Sky News: “We hebben al behoorlijk wat wind op land. Er zullen er in de loop van de tijd meer zijn, vooral waar gemeenschappen er voorstander van zijn, en dat is, denk ik, de belangrijkste test voor wind op land – wat lokale gemeenschappen enig voordeel oplevert.

De voormalige premiers Boris Johnson en Liz Truss behoren tot de ongeveer 34 conservatieve parlementsleden die het amendement van de voormalige levelling-up secretaris Simon Clarke op de Leveling Up Bill hebben gesteund om nieuwe onshore windprojecten in Engeland mogelijk te maken.

Dhr. Clarke vertelde The Times: “Het was een geweldig weekend in termen van collega’s die achter iets kwamen waarvan algemeen wordt erkend dat het verstandig is om te doen.

“Ik hoop echt dat de regering in de komende dagen een manier zal vinden om dit mogelijk te maken, zodat we onze gezamenlijke taak kunnen voortzetten om de energierekening te verlagen, voor het milieu te zorgen en de groei te stimuleren.”

LEES MEER: Sunak drong aan op ‘ommekeer’ tegen ‘verbijsterende beslissing om energiegoudmijn te verbieden’

Sunak beloofde tijdens zijn Tory-leiderschapscampagne in juli om “plannen om het verbod op wind op land te versoepelen” te schrappen. Toch zei Downing Street op 28 november dat de premier graag van beide kanten van het debat wilde horen.

Zijn woordvoerder zei dat de heer Sunak vond dat de focus zou moeten liggen op meer offshore wind, maar hij was bereid zijn aanpak terug te draaien. Ze zeiden: “We beschouwen amendementen zoals ze worden ingediend. We overleggen met Kamerleden aan beide kanten van de stelling.”

Gevraagd of de regering op het punt stond om te keren, antwoordden ze: “U zult weten dat er behoorlijk gedetailleerde regels zijn rond wind op land en wat is toegestaan ​​- het vereist dat ontwikkelaars vooraf overleggen met gemeenschappen [of making] een planologische aanvraag. Ik ga dus niet voorspellen wat er in de toekomst kan gebeuren.

“De premier heeft uitvoerig gesproken over zijn opvattingen over waar de focus op hernieuwbare energiebronnen moet liggen, waar hij het heeft over het bouwen van meer windturbines op zee om de energiezekerheid te vergroten en ook over het belang om ervoor te zorgen dat gemeenschappen elke actie die de regering onderneemt steunen. op hernieuwbare energiebronnen.

NIET MISSEN:

Als u uw ketel lager zet, kunt u de energierekening met £ 112 per jaar verlagen [INSIGHT]
Shapps belooft de ‘torenhoge’ energierekeningen te verlagen met een nieuwe uitreiking van £ 1 miljard [LATEST]
Gepensioneerden worden aangespoord om te controleren of ze £ 600 Winter Fuel Payment ontvangen [ADVICE]

Labour kondigde ook aan dat ze van plan waren het amendement op 27 november te steunen, hoewel ze dachten dat het “het verbod inruilt voor wat nog steeds een zeer restrictief planningsregime is”.

Schaduwsecretaris voor klimaatverandering, Ed Miliband, zei: “De zwakte van Rishi Sunak betekent dat hij door zijn backbenchers moet worden meegesleurd om het te schrappen. Hij zou zijn trots moeten inslikken en nu moeten omkeren. Wind op land is de goedkoopste, schoonste energie die we hebben. Het verbod van de Tories heeft de rekeningen hoog gehouden en onze energiezekerheid geschaad.”

Mike Childs, hoofd beleid van Friends of the Earth, zei: “Het opheffen van het verbod op wind op land in Engeland is een no-brainer. Het is goedkoop, schoon, overvloedig en populair bij het publiek – en speelt een sleutelrol bij het aanpakken van de kosten van levensonderhoud en klimaatcrises. Eerder deze maand beloofde Rishi Sunak om van het VK een supermacht op het gebied van schone energie te maken. Het is tijd om te beginnen met leveren.”

Nivellering Secretaris Michael Gove hoopt het wetsvoorstel voor Kerstmis terug te brengen naar het Lagerhuis.

Dus wat denk JIJ? Moet Rishi Sunak U-turn onshore windparken verbieden? Stem in onze poll en laat je mening achter in de commentaarsectie hieronder.

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.