Vogelgriep: Britten dringen erop aan geen bevroren kerstkalkoenen te kopen, omdat ziekte een tekort veroorzaakt | Wetenschap | Nieuws

0

Britten wenden zich steeds meer tot diepgevroren kalkoenen in de aanloop naar de feestdagen nadat boeren waarschuwden dat de ergste uitbraak van vogelgriep in het VK deze kerst een “groot, groot tekort” dreigt te veroorzaken, maar hierdoor hebben sommige boeren veel overgebleven vogels om te verkopen als kopers kiezen voor de bevroren optie. Ongeveer 600.000 van de 1,2 miljoen Britse scharrelkalkoenen die jaarlijks worden geproduceerd, zijn gestorven in de ergste uitbraak van vogelgriep die het VK ooit heeft meegemaakt.

Tijdens de uitbraak zijn ook naar schatting 1,6 miljoen vogels geruimd, waarbij met name vrije uitloopboerderijen kwetsbaar zijn omdat hun kalkoenen in de open lucht rondlopen, wat betekent dat ze de ziekte gemakkelijker kunnen oplopen van wilde vogels.

Paul Kelly, een pluimveehouder, zei vorige week tegen parlementsleden dat dit dit jaar zal resulteren in een “groot, groot tekort aan Britse scharrelkalkoenen”.

Maar de waarschuwingen hebben duidelijk tot paniek bij kopers geleid, aangezien de verkoop van diepgevroren kalkoenen omhoog is geschoten. In oktober zou de verkoop van diepgevroren kalkoenen zijn verdubbeld.

Paul White, een kalkoenboer in de buurt van Colne in Lancashire, zegt dat de waarschuwingen de Britten ervan hebben weerhouden om kalkoenen van kleinschalige producenten te kopen. Hij zei dat zijn bedrijf nu “veel kalkoenen over heeft”, omdat mensen kiezen voor de diepvriesoptie, meldt de Guardian.

De boer schreef op Facebook: “Het publiek is bang, en de verkoop van diepgevroren kalkoenen is dramatisch gestegen omdat mensen er zeker van willen zijn dat ze een kalkoen in hun vriezer hebben voor Kerstmis. Het feit dat ze in Engeland zijn gefokt, of het welzijn ervan, doet er minder toe. .

“Dat betekent dat mensen zoals wij veel kalkoenen over hebben. De grootste impact van het scharreltekort is voor supermarkten en grootschalige leveranciers, en mensen willen gewoon zeker weten dat ze een vogel in hun vriezer hebben. We” “We beginnen ons echt zorgen te maken. Er is hier geen tekort.”

Maar sinds oktober zijn er 136 bevestigde gevallen van hoogpathogene aviaire influenza H5N1 in Groot-Brittannië, waarvan het grootste deel in Engeland. Meer dan een derde van de pluimveebedrijven heeft controlemaatregelen moeten nemen om de verspreiding van vogelgriep te beperken, ongeacht of ze direct door de ziekte zijn getroffen of niet.

Hoewel de heer White zelf misschien niet lijdt aan een tekort aan kalkoenen, zei de heer Kelly dat de uitbraak “verwoestend” was voor anderen.

LEES MEER: Stealth-bommenwerper B-21, ‘meest geavanceerde gevechtsvliegtuig ooit’, onthuld

Hij zei: “De uitdaging voor veel van de kleinere seizoensproducenten die kerstpluimvee produceren, is dat ze hun kerstkudde op hun boerderij hebben en als de kalkoenen besmet zijn, sterven ze allemaal binnen vier dagen.

“Om je een voorbeeld te geven, we hadden één boer met 9.500 (vogels). De eerste besmetting was op donderdagavond, 20 sterfte, en maandagmiddag waren ze allemaal dood.”

De heer Kelly zelf zei dat hij dit jaar maar liefst £ 1,2 miljoen heeft verloren, waardoor hij zich zorgen maakt dat hij in de toekomst misschien geen pluimvee meer zal kunnen fokken voor Kerstmis.

Hij zei: “Kunnen we het risico nemen om kerstpluimvee te telen op basis van wat we dit jaar hebben gezien? Dat zouden we niet kunnen. En als ik had geweten wat ik nu weet, zouden we niet de kalkoenen hebben gekweekt die we hebben gedaan. Kijkend naar volgend jaar , Ik wil de boerderij niet in gevaar brengen.

James Chamings, een boer uit Exeter, vertelde de Guardian dat de situatie behoorlijk zorgwekkend is omdat hij vreest voor de veiligheid van zijn 600 kalkoenen. Hij merkte echter op dat zijn bedrijf een hogere omzet zag, aangezien slagers van wie de gebruikelijke leveranciers zijn getroffen, meer bestellingen hebben geplaatst.

NIET MISSEN
De verloren middeleeuwse kapel van Westminster Abbey is gereconstrueerd [REPORT]
Doorzichtige raamcoating die warmte blokkeert, kan de kosten van airconditioning verlagen [INSIGHT]
Binnen het plan van de taskforce om een ​​vaccin te ontwikkelen om de volgende pandemie te voorkomen [REVEAL]

James Mottershead, bestuursvoorzitter van de NFU, zei: “De Britse pluimveesector heeft een ongekend jaar achter de rug met recordniveaus van vogelgriep. Turkse producenten doen er alles aan om de gezondheid en het welzijn van hun vogels te beschermen in deze moeilijke tijd, vooral als we Kerstmis naderen.

Aangezien de vogelgriep aanhoudt, is waakzaamheid essentieel, en het handhaven van strikte bioveiligheidsmaatregelen is van vitaal belang voor alle vogelhouders, of het nu gaat om een ​​professionele pluimveehouder of iemand die een klein aantal kippen in zijn tuin houdt.”

Een woordvoerder van het Department for Environment Food and Rural Affairs (Defra) zei vorige week: “We hebben doortastende maatregelen genomen om deze ziekte aan te pakken en hebben nauw samengewerkt met boeren om infectiebeheersingsmaatregelen te nemen om het risico op verdere verspreiding te beperken. Het aantal uitbraken is de afgelopen weken afgevlakt, wat suggereert dat de recente woningorders invloed beginnen te krijgen.

“Helaas zijn ongeveer 1,4 miljoen kalkoenen, waarvan sommige vrije uitloop, geruimd, maar in het VK worden jaarlijks ongeveer 11 miljoen kalkoenen geproduceerd, wat betekent dat er nog steeds een goede aanvoer van kerstkalkoenen zal zijn.”

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.