‘Sr.’ Onthult een heel andere kant van Robert Downey Jr.

0

Met sr. nu gestreamd op Netflix, zal de evolutie van Robert Downey Jr. compleet zijn.

Van de allernieuwste Brat Pack-headliner met Minder dan nultot MCU-opperheer Tony Stark, deze aangrijpende en oprechte ode aan zijn vader brengt hem de cirkel rond, waardoor hij een reis van zelfontdekking kan meemaken naast Robert Downey Sr. – een onbezongen held van het maken van films uit de tegencultuur.

Op veel manieren, sr. is de perfecte documentaire over cinema, omdat het publiek een zeldzaam kijkje geeft in het creatieve proces vanuit twee verschillende perspectieven. De ster van de tweede generatie bezit een van de grote Hollywood-carrières, die meer dan een paar ups en downs heeft meegemaakt. Gevangen in het tijdperk van yuppie-exces, dat de deugden van hebzucht en overconsumptie prees, leek hij vastbesloten op zelfvernietiging.

Gevangenisstraf, afkickkliniek en een clichéverhaal over een burn-out van beroemdheden lonken tot die van Curtis Hanson Wonderjongens herinnerde het publiek eraan wat Downey Jr. in 2000 kon doen. Shane Black’s Kus kus knal knal deed hetzelfde vijf jaar tegenover Val Kilmer – daarvoor Ijzeren man kwam drie jaar later. De rest is misschien oude MCU-geschiedenis, maar voor RDJ zijn er enkele hard bevochten lessen geleerd.

Dat gezegd hebbende, zijn vader was in zijn hoogtijdagen geen onbekende in controverses en produceerde een eindeloze reeks experimentele films met een klein budget. Zijn filmpje Putney Swope werd toegelaten tot de Library of Congress voor het culturele nageslacht, terwijl andere inspanningen scherpe schoten opleverden bij kwesties van raciale onrust. De vrijgevochten filmmaker had een grote invloed op zijn zoon en koesterde zijn talent al vroeg door hem te gebruiken voor kleine rollen in onafhankelijke producties.

Wat sr. doet is die vroege werken verkennen, terwijl je een stap terug doet en ziet hoe Downey Jr. contact maakt met deze seismische vaderfiguur. Hun relatie is tegelijkertijd teder, attent en provocerend, aangezien deze twee charismatische mannen samen aan het project werken. Aan de hand van stockvideo’s uit eerdere films krijgt het publiek een zeldzaam inzicht in de dynamiek van de Downey-familie, die gezien de betrokkenen verrassend goed gefundeerd blijft.

Ondanks de afnemende gezondheid van zijn vader terwijl hun project zijn voltooiing nadert, sr. blijft onbeschaamd optimistisch in de weergave van het gezin. Een eclectische selectie van toneelmuziek blijft ook behouden dingen fris, net zoals de beslissing om in zwart-wit te fotograferen een waardigheid aan de procedure geeft. Sommigen beschouwen de artistieke keuze misschien als een beetje pretentieus, maar het enige wat het doet is gewicht en inhoud toevoegen aan een film zonder studio-interferentie.

Er moet ook worden opgemerkt dat de familie Downey uiterst geaard is, ondanks hun overduidelijke rijkdom. Wat in deze documentaire het sterkst naar voren komt, is hun passie voor het creatieve proces – wat dat element ook mag zijn. Een subtiel gebruik van split-screen documenteert gesprekken tussen vader en zoon, of hun band alleen maar sterker wordt naarmate de oudere Downey bezwijkt aan de ziekte van Parkinson.

Naast de centrale relatie tussen deze twee mannen, spelen ook andere creatieve medewerkers een rol in talkhead-segmenten, waarbij ze lyrisch worden over hun band met Downey Sr. met die buitenbeentje gevoeligheden. Hij biedt niet alleen een relevante vergelijking met de output van zijn filmsterzoon, maar laat ook zien dat zijn zoon onder dit alles meer bezig is met het verhaal dan met iets materialistisch.

Een ander element dat maakt sr. uniek onder documentaires, is de beslissing om twee verschillende films over één onderwerp te laten maken, waardoor de originele Robert Downey het creatieve proces nog een laatste keer kon omarmen. Geholpen door zijn zoon, die hem alle creatieve mogelijkheden biedt, zijn er momenten die de ervaring naar een hoger niveau tillen en er iets moois van maken.

Gedeeltelijk neergeschoten tijdens de pandemie, sr. behandelt ook fysieke en mentale achteruitgang met bewonderenswaardige eerlijkheid. Hoewel er grappen worden gemaakt over symptomatische trillingen en tijdelijke evenwichtsproblemen, wordt het duidelijk dat er hier maar één eindspel is. Dat Robert Downey Jr. dapper genoeg is om dit te laten documenteren voor consumptie, zegt meer over de man dan een hoeveelheid kolom-inches ooit zou kunnen.

Dit is een documentaire die het leven viert, en wat het betekent om een ​​erfenis na te laten. Er is niets geënsceneerd, niets dat probeert emoties te manipuleren, terwijl de familie Downey uiteindelijk iets opmerkelijks heeft gecreëerd. Een film die laat zien hoe cinema mensen kan samenbrengen, generaties kan binden aan een gemeenschappelijke interesse en onderweg iets tijdloos kan vastleggen.

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.