PM zou het G20-voorzitterschap moeten gebruiken in het voordeel van India; om China af te schrikken van invallen: Kharge

0

Sprekend op een bijeenkomst van alle partijen bijeengeroepen door de premier
Afbeeldingsbron: BESTAND Tijdens een bijeenkomst van alle partijen, bijeengeroepen door de premier over het voorzitterschap van de G20, vroeg Kharge hem om van deze gelegenheid gebruik te maken om het land te helpen een permanente zetel in de VN-Veiligheidsraad veilig te stellen en een sleutelrol te spelen bij het helpen van landen om uit de schuldencrisis te komen.

Congresvoorzitter Mallikarjun Kharge zei maandag dat het een kwestie van trots was dat India het G20-voorzitterschap heeft gekregen en vroeg premier Narendra Modi om deze kans te benutten ten voordele van het land en te helpen China ervan te weerhouden invallen aan de grens uit te voeren en de handelsonevenwichtigheid te corrigeren. ermee. Tijdens een bijeenkomst van alle partijen, bijeengeroepen door de premier over het voorzitterschap van de G20, vroeg Kharge hem om van deze gelegenheid gebruik te maken om het land te helpen een permanente zetel in de VN-Veiligheidsraad veilig te stellen en een sleutelrol te spelen bij het helpen van landen om uit de schuldencrisis te komen als zijn voorganger, Manmohan Singh, had gedaan tijdens de economische crisis van 2008, aldus bronnen.

Hij zei ook dat India de kwestie van sommige landen die steun verlenen aan terrorisme aan de orde zou moeten stellen en dat de premier van deze gelegenheid gebruik zou moeten maken om steun te zoeken bij andere landen om tegen dergelijke landen op te treden. De bronnen zeiden dat Kharge hoopte dat Modi zijn invloed zou gebruiken om China af te schrikken en te helpen de invallen die het op Indiaas grondgebied heeft uitgevoerd te stoppen, naast het beëindigen van de handelsonevenwichtigheid tussen de twee landen.

In het standpunt van India ten opzichte van de oorlog in Oekraïne zei hij tegen de premier dat hij zijn inspanningen moest voortzetten om de vrede te bewaren en een omgeving te helpen creëren waarin er geen nieuwe oorlogssituatie ontstaat. De congresleider feliciteerde premier Modi met het G20-voorzitterschap van India en zei dat het een kwestie van trots is voor het land en dat G20-leiders het land en de vooruitgang die de afgelopen 75 jaar is geboekt, zullen kunnen zien. Hij noemde ook het voorbeeld van India dat gastheer was van de Non Aligned Summit in 1983, waaraan bijna 100 landen deelnamen, en later datzelfde jaar was het gastheer van de Commonwealth Heads of Government Meeting (CHOGM) top waaraan leiders van 42 landen deelnamen.

Hij herinnerde zich ook de woorden van de voormalige Amerikaanse president Barack Obama over Manmohan Singh die de wereld de weg voorwaarts liet zien tijdens de economische crisis van 2008 die de wereld in zijn greep hield. De congresvoorzitter vertelde tijdens de bijeenkomst dat het Internationaal Monetair Fonds (IMF) heeft gezegd dat 53 landen een schuldencrisis doormaken en hoopt dat India de weg voorwaarts laat zien om deze landen te helpen uit de crisis te komen. Bronnen zeiden dat Kharge Modi ook vroeg om te helpen bij het opzetten van een systeem dat de repatriëring van voortvluchtigen die naar andere landen waren ontsnapt na het plegen van economische fraude in India, zou kunnen helpen.

Hij zei dat India en de premier ook van deze gelegenheid gebruik moeten maken om zichzelf als hefboom te gebruiken en compensatie te krijgen van rijke landen op basis van de COP27-overeenkomst voor schade aan het milieu. Kharge vroeg de premier ook om van deze gelegenheid gebruik te maken om met de Verenigde Staten te praten voor het vinden van een permanente oplossing voor het probleem van Amerikaanse visa voor Indiërs, aangezien de wachttijd voor het verkrijgen van een Amerikaans visum momenteel 900 dagen bedraagt. Hij riep de premier op om van de gelegenheid gebruik te maken om meer investeringen in het land te krijgen, het toerismepotentieel volledig te helpen benutten en de veiligheid van NRI’s en studenten die in het buitenland studeren te waarborgen.

LEES OOK | Congres houdt vergadering van stuurgroep; Sonia Gandhi, Mallikarjun Kharge, andere aanwezigen

Laatste India-nieuws

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.