PM Modi opent de nieuwe luchthaven van Goa, andere projecten op 11 december: CM Sawant

0

De luchthaven van Mopa in Noord-Goa, gebouwd voor een bedrag van
Afbeeldingsbron: PTI De luchthaven van Mopa in Noord-Goa, gebouwd voor een bedrag van Rs 2.870 crore, zal de tweede faciliteit in de staat zijn naast de bestaande luchthaven van Dabolim, vertelde Sawant aan verslaggevers hier.

Premier Narendra Modi zal de eerste fase van de internationale luchthaven van Mopa in Goa en diverse andere projecten op 11 december inhuldigen tijdens zijn bezoek aan de kuststaat, zei premier Pramod Sawant maandag. De luchthaven van Mopa in Noord-Goa, gebouwd voor een bedrag van Rs 2.870 crore, zal de tweede faciliteit in de staat zijn naast de bestaande luchthaven van Dabolim, vertelde Sawant aan verslaggevers hier.

De luchthaven zal in de eerste fase de capaciteit hebben om 44 lakh-passagiers per jaar te verwerken en na voltooiing van het hele project zal dit oplopen tot één crore-passagiers per jaar, zei hij. De bestaande luchthaven van Dabolim heeft de capaciteit om 85 lakh-passagiers in een jaar te verwerken, maar heeft niet de mogelijkheid om vracht te vervoeren, wat wel aanwezig is op de nieuwe luchthaven, zei de CM.

“Premier Modi zal op 11 december in Goa aankomen en de eerste fase van de internationale luchthaven van Mopa in gebruik nemen”, zei hij. De GMR Goa International Airport Limited zal de nieuwe faciliteit exploiteren voor een periode van 40 jaar, verlengbaar tot nog eens 20 jaar. Het project is verspreid over 2.312 hectare grond in Noord-Goa, zei de eerste minister.

De premier zal ook deelnemen aan de afsluitende functie van het World Ayurveda Congress in de hoofdstad Panaji, zei de CM. Modi zal ook het All India Institute of Ayurveda in Noord-Goa, het National Institute of Unani Medicine, Ghaziabad (Uttar Pradesh) en het National Institute of Homeopathy, New Delhi virtueel inwijden, voegde hij eraan toe.

LEES OOK | Poll-resultaat afsluiten Himachal Pradesh Assembly Verkiezing 2022

Laatste India-nieuws

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.