NASA zegt dat de lancering van Artemis I in oktober ‘moeilijk’ zal zijn, beschermt SLS-raket tegen orkaan Ian

0

Het zal “moeilijk” zijn voor NASA om in oktober een nieuwe poging te ondernemen om zijn enorme maanraket te lanceren, zei een ambtenaar van het Amerikaanse ruimtevaartagentschap dinsdag, met een lancering in november waarschijnlijker.

De SLS-raket, de krachtigste die ooit door NASA is ontworpen, moest ‘s nachts worden teruggebracht naar de opslaghangar om hem te beschermen tegen de naderende orkaan Ian.

De volgende mogelijke lanceringsperioden – bepaald op basis van de posities van de aarde en de maan – zijn van 17 tot 31 oktober en vervolgens van 12 tot 27 november.

“We weten dat het op zijn vroegst eind oktober kan zijn, maar meer dan waarschijnlijk gaan we midden november door de etalage”, vertelde NASA-beheerder Bill Nelson aan CNN.

Tijdens een persconferentie werd NASA-assistent-beheerder Jim Free ook gevraagd naar de kansen van de raket om in oktober een lancering te proberen.

“Ik denk niet dat we iets van tafel gaan halen”, zei hij. “Maar het zal moeilijk worden.”

Nadat de orkaan voorbij is, zal NASA de tijd moeten nemen om de batterijen van het zelfvernietigingssysteem van de raket te vervangen, een complexe operatie die zal worden uitgevoerd in de opslaghangar.

Het zal ook dagen duren om de 98 meter hoge (320 voet) raket op te tillen en naar het lanceerplatform te vervoeren, voordat hij wordt geconfigureerd voor het opstijgen.

De laatste tegenslag zal daarom de lancering van de langverwachte Artemis 1-missie aanzienlijk uitstellen.

Twee lanceerpogingen waren al op het laatste moment afgebroken, eind augustus en vervolgens begin september, vanwege technische problemen, waaronder een lek bij het vullen van de brandstoftanks van de raket.

Vijftig jaar na de laatste missie van het Apollo-programma zal Artemis 1 worden gebruikt om ervoor te zorgen dat de Orion-capsule, bovenaan de raket, in de toekomst veilig een bemanning naar de maan kan vervoeren.


Affiliate-links kunnen automatisch worden gegenereerd – zie onze ethische verklaring voor details.

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.