Mazelen nemen toe in India: regering geeft staten opdracht koorts, uitslagbewaking te verhogen

0

Met het toenemende aantal gevallen heeft de centrale regering de getroffen staten opgedragen om het toezicht op koorts en uitslag te versterken, meldt Hindustan Times op basis van mensen die bekend zijn met de zaak.

“Het ministerie van Volksgezondheid van de Unie heeft de staten gevraagd om het toezicht te verscherpen, zodat gevallen niet worden gemist en ook vroegtijdig worden opgespoord, zodat de behandeling op tijd komt. Dit zal helpen levens te redden’, zei een ambtenaar die op de hoogte was van de zaak tegen HT, met het verzoek om anonimiteit.

In de twee staten Maharashtra en Kerala is het aantal gevallen van mazelen gestegen. Volgens het bulletin van de gezondheidsafdeling van 3 december heeft Maharashtra tot nu toe 807 gevallen van mazelen en 18 sterfgevallen als gevolg van de ziekte geregistreerd, de meeste uit de Mumbai Metropolitan Region (MMR). Eerder op 28 november stierf een eenjarig meisje in Mumbai nadat ze mazelen had opgelopen.

Op 30 november meldde Malappuram in Kerala 160 gevallen van mazelen in het district. De Indiase Academie van Kinderartsen kwam tussenbeide en deed een beroep op vaccinatie te midden van de naar verluidt alarmerende toename van het aantal gevallen. Dr. Jose Ouseph, staatspresident van de Indian Academy of Pediatrics, Kerala vertelde ANI dat er tot nu toe geen sterfte als gevolg van mazelen in het district is geweest. Afgezien van deze 2 staten zijn er ook meer gevallen van mazelen gemeld in Bihar, Gujarat, Haryana, Jharkhand.

Eerder had de centrale regering ook teams op hoog niveau ingezet in Ranchi (Jharkhand), Ahmedabad (Gujarat) en Malappuram (Kerala) om de stijging van het aantal gevallen van mazelen onder kinderen te onderzoeken.

Mazelen is een van de meest besmettelijke menselijke virussen en is bijna volledig te voorkomen door vaccinatie. Het vereist echter een vaccinatiedekking van 95 procent om uitbraken in de gemeenschap te voorkomen.

Symptomen van mazelen

De meest voorkomende symptomen van het mazelenvirus zijn hoge koorts, vermoeidheid, ernstige hoest, rode of bloeddoorlopen ogen en een loopneus. Het kan ook rode huiduitslag op het lichaam veroorzaken, die bij het hoofd begint en zich vervolgens verspreidt naar verschillende andere lichaamsdelen. Andere symptomen zijn keelpijn, witte vlekken in de mond, spierpijn etc.

Volgens het ministerie van Volksgezondheid is bekend dat de ziekte jaarlijks in de periode van november tot maart een stijging van het aantal gevallen meemaakt. Daarom moet een actief toezichtmechanisme voor koorts en huiduitslag worden versterkt voor vroege identificatie van gevallen.

Reden voor de toename van mazeleninfecties

Volgens officiële bronnen is de vaccinatiegraad de afgelopen jaren enorm gedaald, waardoor veel kinderen totaal onbeschermd zijn tegen het virus. Hetzelfde citerend, beweerde de gezamenlijke secretaris van het ministerie van Volksgezondheid P Ashok Babu: “Het is ook duidelijk dat in al dergelijke regio’s de getroffen kinderen overwegend niet-gevaccineerd waren en dat de gemiddelde dekking van het vaccin tegen mazelen en rodehond (MRCV) onder de in aanmerking komende begunstigden ook aanzienlijk is onder het landelijk gemiddelde.”

In een recente release zei de WHO dat er in 2021 wereldwijd naar schatting 9 miljoen gevallen en 128.000 doden door mazelen waren. Tweeëntwintig landen hebben te maken gehad met grote en ontwrichtende uitbraken. In hetzelfde jaar misten bijna 40 miljoen kinderen een recorddosis van een mazelenvaccin: 25 miljoen kinderen misten hun eerste dosis en nog eens 14,7 miljoen kinderen misten hun tweede dosis.

“De paradox van de pandemie is dat terwijl vaccins tegen COVID-19 in recordtijd werden ontwikkeld en ingezet in de grootste vaccinatiecampagne in de geschiedenis, routinematige immunisatieprogramma’s ernstig werden verstoord en miljoenen kinderen levensreddende vaccinaties tegen dodelijke ziekten misliepen. Tedros Adhanom Ghebreyesus, directeur-generaal van de WHO, zei dat het van cruciaal belang is om de immunisatieprogramma’s weer op de rails te krijgen. Achter elke statistiek in dit rapport schuilt een kind dat het risico loopt op een te voorkomen ziekte.’

Stappen om de verspreiding en het vaccin onder controle te houden:

Eerder, op 23 november, had het Centrum de staten en UT’s strikt opgedragen om te overwegen om één extra dosis, dwz een speciale dosis voor vaccinatie tegen mazelen en rubella, toe te dienen aan alle kinderen van 9 maanden tot 5 jaar in kwetsbare gebieden, waaruit een recente toename van het aantal gevallen van mazelen blijkt.

Het ministerie had verder opdracht gegeven om gevallen van mazelen te identificeren en de “uitbraakresponsimmunisatie” (ORl) -modus uit te voeren. Deze dosis zou een aanvulling zijn op het primaire vaccinatieschema van de eerste dosis op 9-12 maanden en de tweede dosis op 16-24 maanden.

“Eén dosis MRCV toe te dienen aan alle kinderen van 6 maanden en tot minder dan 9 maanden in die gebieden waar de gevallen van mazelen in de leeftijdsgroep van minder dan 9 maanden meer dan 10% van het totale aantal te identificeren gevallen van mazelen uitmaken door de staatsoverheid / UT-administratie. Aangezien deze dosis MRCV aan dit cohort wordt gegeven in de “outbreak respons immunisatie” (ORl)-modus, moeten deze kinderen daarom ook gedekt zijn door de eerste en tweede dosis MRCV volgens het primaire (routinematige) vaccinatieschema tegen mazelen en rubella, ‘ zei de ambtenaar.

De ziekte, waarvan bekend is dat deze dodelijk is bij kinderen met matige en ernstige ondervoeding, had het ministerie daarom opdracht gegeven voor huis-aan-huiszoekactiviteiten om dergelijke kwetsbare kinderen te identificeren en preventieve zorg te bieden met voedings- en vitamine A-suppletie samen met vroege identificatie en snelle behandeling van gevallen van mazelen.

Bovendien zijn staten ook gericht op onmiddellijke isolatie van door laboratoriumonderzoek bevestigde gevallen gedurende ten minste 7 dagen vanaf de identificatiedatum.

(Met input van bureaus)

Vang al het zakelijke nieuws, marktnieuws, belangrijke nieuwsevenementen en laatste nieuwsupdates op Live Mint. Download de Mint News-app om dagelijkse marktupdates te ontvangen.

Meer of minder

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.