Mario + Rabbids Sparks of Hope Review: rijker, groter, maar ook meer Ubisoft-achtig

0

Mario + Rabbids Sparks of Hope — donderdag uit op Nintendo Switch — doet wat je zou verwachten van een vervolg op een goed ontvangen game door je onder te dompelen in een rijkere en meer uitgestrekte wereld. Terwijl de eerste game, Mario + Rabbids Kingdom Battle, lineair verliep, probeert Sparks of Hope meer verkennend te zijn met een soort semi-open wereld. Er is nu een in-game kaart met speurtochten erop. Gelukkig is het niet zo bezaaid met pictogrammen als sommige andere open-wereldgames van Ubisoft. Er is een beetje level-gating, zoals je zou verwachten – het stond me nooit echt in de weg, hoewel je aantal kilometers kan variëren afhankelijk van de route die je neemt. Elke nieuwe Sparks of Hope-planeet opent een tiental missies die je moet voltooien voordat je het grote kwaad aanpakt. U kunt vrij rondlopen en beslissen wat u eerst wilt doen.

Ubisoft Milan en Ubisoft Paris — het terugkerende team van ontwikkelaars van Mario + Rabbids Sparks of Hope — hebben ook hun benadering van de turn-based arena van de game heroverwogen. In tegenstelling tot Kingdom Battle, waar je helden zich verplaatsten in een op rasters gebaseerde lay-out, is Sparks of Hope volledig vrij van vorm. Tijdens je beurt kun je eindeloos rondlopen terwijl je nadenkt over je keuzes. Nadat je teamsprong hebt geactiveerd, word je de lucht in getild en vrij om te bewegen voordat je op de grond valt. Bovendien kunnen enkele nieuwe vijanden, zoals de Bob-omb, worden opgepakt en gegooid nadat je ze bent aangevallen. In beide gevallen – teamsprong en sprint-en-gooi – heb je een paar seconden om een ​​beslissing te nemen. Mario + Rabbids Sparks of Hope is nog steeds een turn-based tactiekspel, maar er zit nu een real-time element in.

Hoewel de meeste daarvan welkome introducties zijn, zijn er ook enkele onwelkome ideeën. Mario + Rabbids Sparks of Hope heeft nu drie in-game valuta’s: de bestaande “Coins” voor het kopen van nieuwe items en wapens, “Starbits” die worden gebruikt om power-up-personages Sparks te upgraden, en planeetspecifieke munten – er zijn vijf planeten op Mario + Rabbids Sparks of Hope — om eenmalige bruikbare items te ontgrendelen. Kingdom Battle had alleen munten voor beide wapens en voorwerpen. Om dit allemaal te helpen beheren, heeft Ubisoft Sparks of Hope een in-game winkel gegeven. De handelaar verschijnt voor het begin van elk level, waardoor je de mogelijkheid hebt om ieders gezondheid op te waarderen voor munten. Gezien wat we hebben gezien met andere Ubisoft-games, ben ik bang dat microtransacties en tijdelijke cosmetica niet ver weg zijn.

De grootste games in oktober op pc, PS4, PS5, Xbox One en Xbox Series S/X

Na de gebeurtenissen van Kingdom Battle zijn Mario en de bende gelukzalig in het Mushroom Kingdom. De grootste ramp lijkt te zijn dat Rabbid Mario zijn broek heeft gestolen. Maar zoals iedereen die een vervolg op een film of game heeft gezien, je zal vertellen, vrede kan nooit blijven bestaan. De nieuwe slechterik in Mario + Rabbids Sparks of Hope is een zwevende entiteit met tentakels genaamd Cursa, die de melkweg overneemt door mind-control te gebruiken en zwarte kleverige Darkmess toe te brengen die alles overneemt. Om zijn plannen te bevorderen, gebruikt Cursa de energie van de Sparks – een combinatie van Rabbids en Lumas – die bonussen en speciale vaardigheden toekennen aan onze speelbare selectie helden. Je kunt uiteindelijk maximaal twee per held toewijzen, kiezen uit de 30 Sparks in totaal, die worden ontgrendeld terwijl je speelt en missies voltooit.

Over helden gesproken, de bende is vanaf het begin allemaal beschikbaar: Mario, Luigi, Princess Peach, Rabbid Mario, Rabbid Luigi en Rabbid Peach. Nieuwe helden Edge, Bowser en Rabbid Rosalina gaan met hen mee op reis. Wat nog belangrijker is, je bent niet gedwongen om Mario te gebruiken zoals het geval was in Kingdom Battle. In Sparks of Hope kan Mario worden vervangen door een andere held. Ik ben blij dat Ubisoft niet heeft gekozen voor een of andere gekunstelde methode om personagelijsten opnieuw te vergrendelen. Dat gezegd hebbende, hun capaciteiten zijn opnieuw vergrendeld. Om wat tijd te besparen, kunnen individuele vaardigheidsbomen automatisch worden ingevuld met aanbevelingen van Jeanie, een nieuwe AI gemaakt door Beep-O op wie hij nu jaloers is, omdat ze betere ideeën lijkt te hebben. Beep-O en Jeanie zijn allebei volledig ingesproken, wat niet het geval was in de eerste game.

Mario + Rabbids Sparks of Hope introduceert ook nieuwe vijanden — en nieuwe manieren om ze te verslaan. De direct herkenbare Goomba’s maken nu deel uit van het spel en je kunt zelfs door meerdere Goomba’s rennen om ze in één keer uit te schakelen. Met de eerder genoemde Bob-ombs kun je er doorheen rennen om hem op te lichten en hem dan naar anderen gooien. Soms krijg je een gunstig cascade-effect – waarbij één Bob-omb andere opblaast, wat op zijn beurt nog meer vijanden schade toebrengt. Natuurlijk kun je ook de verscheidenheid aan wapens gebruiken die tot je beschikking staan. Met de Sparks kun je je aanvallen een boost geven, schade afweren en absorberen, of vuur, bevriezing en een groot aantal elementaire effecten toevoegen. Eenmalige items kunnen je helpen genezen, gebiedsschade aanrichten of zelfs cooldowns resetten als je in de problemen zit.

Bekijk de eerste trailer van The Super Mario Bros. Movie

mario rabbids vonken van hoop recensie rabbid peach bob omb mario rabbids vonken van hoop recensie

Rabbid Peach gooit een Bob-omb in Mario + Rabbids Sparks of Hope
Fotocredit: Ubisoft/Nintendo

Wat is cooldown? Net als bij Kingdom Battle, zet Mario + Rabbids Sparks of Hope een timer van meerdere beurten op het gebruik van Sparks en speciale vaardigheden om te voorkomen dat ze OP zijn. En natuurlijk, zoals eerder het geval was, beperkt het spel ook het aantal acties dat je per beurt kunt uitvoeren. Je kunt twee van de vier opties kiezen: wapens, vonken, items en vaardigheden. De toenemende complexiteit heeft invloed op je Kingdom Battle-strategieën, waardoor je gedwongen wordt nieuwe manieren te vinden om te slagen in de nieuwe Mario + Rabbids-game. Bovendien moet je rekening houden met andere factoren, zoals vijanden die bewegen nadat je op ze hebt geschoten, en willekeurig verschijnende portalen die nieuwe slechteriken genereren waarmee je te maken krijgt. Jij kan vernietig dergelijke portalen om te voorkomen dat je tegen nieuwe vijanden vecht, maar dat is een andere factor waarmee je rekening moet houden bij je aanpak.

Als het je ooit te veel wordt, biedt Mario + Rabbids Sparks of Hope een optie met een lagere moeilijkheidsgraad, zoals het geval was met Kingdom Battle. Hier heet het “Relaxed”. Je kunt er zelfs voor kiezen om Mario en de bende onkwetsbaar te maken, als je het alleen maar voor het verhaal wilt doen. (Deze optie is niet ingeschakeld, zelfs niet als je Relaxed kiest. Je moet naar Opties> Gameplay duiken. Daar navigeer je naar beneden en schakel je Onkwetsbaarheid in.) Maar terwijl de eerste game slechts twee keuzes had, heeft Sparks of Hope drie. Voor spelers die een uitdaging willen, heeft Ubisoft “Veeleisend” toegevoegd – waarin vijanden sterker zijn en meer schade aanrichten, en de gezondheid van de held wordt niet hersteld na een gevecht. De standaard moeilijkheidsgraad heet “Gemiddeld”, en zo heb ik Sparks of Hope gespeeld.

Buiten de turn-based vechtniveaus biedt Mario + Rabbids Sparks of Hope licht puzzelwerk in de open wereld. Een deel ervan is overgenomen van Kingdom Battle. Je beweegt rond objecten om een ​​stroom te deblokkeren. Je heroriënteert standbeelden om een ​​raadsel te beantwoorden. Je rent achter munten aan in op tijd gebaseerde uitdagingen. De open wereld van Sparks of Hope heeft hoekjes en gaatjes die je tijdens je verkenning tegenkomt. (Dit kan je een extra portie munten opleveren, of je kunt een vijand tegenkomen die een gevecht begint.) Hoewel een nieuw gebied van buitenaf misschien barebones lijkt, is het pas als je begint rond te dwalen – en probeert aan te tikken van elke zoektocht – dat je je realiseert dat je daar uren hebt doorgebracht sinds je door die eerste deur kwam.

Mario + Rabbids Kingdom Battle Nintendo Switch-recensie

recensie van mario rabbids vonken van hoop rosalina luigi rabbid peach mario rabbids recensie van vonken van hoop

Rabbid Rosalina, Luigi en Rabbid Peach verkennen een van de vijf planeten in Mario + Rabbids Sparks of Hope
Fotocredit: Ubisoft/Nintendo

En mocht je besluiten om de Gold Edition / Season Pass van de game te kopen – het is een premie van $ 30 (ongeveer Rs. 2.500) ten opzichte van de basisgame – dan word je getrakteerd op nog meer content. Ubisoft belooft drie op verhalen gebaseerde downloadbare content (DLC)-uitbreidingen voor Mario + Rabbids Sparks of Hope, waarvan één met Rayman, een Ubisoft-personage met een eigen franchise die in de eerste plaats Rabbids voortbracht. Volgens de Nintendo Store worden er twee verwacht in 2023 en de laatste in 2024.

Maar ik vind het jammer dat ik niets van dit alles — of het nu Sparks of Hope is of een van de drie uitbreidingen — met vrienden en familie kan spelen. Hoewel de coöp- en PvP-multiplayer van Kingdom Battle complementair waren en hun eigen nadelen hadden, is dit volledig verdwenen uit Mario + Rabbids Sparks of Hope. De producer van de game, Xavier Manzanares, zegt dat ze het hebben stopgezet vanwege evenwichtsproblemen veroorzaakt door de toevoegingen aan gevechten, wat zou hebben geleid tot “een game die nooit wordt verzonden”. Het is nog steeds een onvergeeflijke beslissing in mijn boeken.

Voor degenen die van plan zijn om op een groot scherm te spelen door Joy-Cons rond te geven, moet je weten dat de grafische kwaliteit in Mario + Rabbids Sparks of Hope niet zo indrukwekkend is. Mijn ervaring op een 55-inch tv was niet geweldig, en de game is duidelijk ontworpen om op armlengte afstand op het eigen scherm van de Switch te worden gespeeld. (De interne onderdelen van de Nintendo-handheld hebben de grafische weergave bijna sinds de lancering beperkt.) Dat gezegd hebbende, waardeerde ik surround sound met mijn tv aangesloten op een 5.1-luidsprekeropstelling.

Uiteindelijk is de nieuwe Mario + Rabbids-game een solide vervolg op de vijf jaar oude Kingdom Battle, hoewel de pogingen van Ubisoft om er een open wereld-spin aan te geven, gemengde resultaten opleveren. Waardeer ik de toegenomen ambitie? Ja. Ben ik uitgeschakeld door de controversiële toevoegingen en op mijn hoede voor de Ubisoft-achtige attributen die ik elders heb gezien? Ook daar een ja op. Maar dat is de prijs die we betalen voor de wereld waarin we leven. Toen het voor het eerst werd bedacht, voelde Kingdom Battle, ondanks de duidelijke merksynergie met personages die samenkwamen, als een onschuldig klein experiment. Nu, met succes op hun rug, is er honger naar meer, en zowel Ubisoft als Nintendo zien dollars in hun ogen. Mario + Rabbids lijkt nu op een franchise – en dat is te zien.

Voordelen:

 • Rijkere, meer uitgestrekte wereld
 • Makkelijk op te pikken, moeilijk te beheersen
 • Vrije vorm arena-indeling
 • Drie moeilijkheidsgraden
 • Zes heldenkeuzes vanaf het begin
 • Mario kan uit de selectie worden verwijderd

Nadelen:

 • Concept van een in-game winkel
 • Eenmalig bruikbare items
 • Mix van real-time en turn-based gameplay
 • Drie in-game valuta’s
 • Geen co-op of PvP-multiplayer

Beoordeling (van de 10): 8

Mario + Rabbids Sparks of Hope wordt donderdag 20 oktober uitgebracht op Nintendo Switch. Na het downloaden neemt het 5,8 GB aan opslagruimte in beslag.

Officieel geprijsd op Rs. 3.999 in India op Games The Shop, Game Loot en Mcube Games, je kunt Mario + Rabbids Sparks of Hope krijgen voor Rs. 3.599 bij e2z Store.

Mario + Rabbids Sparks of Hope kost $ 59,99 (ongeveer Rs. 4.930) in de online Nintendo Store.

Affiliate-links kunnen automatisch worden gegenereerd – zie onze ethische verklaring voor details.

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.