Lava Blaze 5G Review: echte waar voor uw geld?

0

Ooit een populair Indiaas smartphonemerk, verdween Lava de afgelopen jaren naar de achtergrond toen zwaargewichten in de industrie, zoals Samsung, en Chinese merken met veel geld, zoals Realme en Redmi, het reguliere smartphonelandschap behoorlijk overnamen. Lava markeerde echter zijn heropleving in 2021 met de Lava Z-serie. Vorig jaar lanceerde het bedrijf ook zijn eerste 5G-smartphone in India, de Lava Agni 5G (Review). Nu de uitrol van 5G is voltooid, wil Lava kopers aantrekken die de 5G-ervaring willen door zo min mogelijk geld uit te geven. Voor dergelijke klanten heeft het bedrijf de Lava Blaze 5G gelanceerd.

De Lava Blaze 5G heeft momenteel de titel van ‘meest betaalbare 5G-smartphone’ in India. De smartphone wordt geleverd met een MediaTek Dimensity 700 SoC, een “design met glazen achterkant” en een opstelling met drie camera’s. Moet u overwegen om de Lava Blaze 5G aan te schaffen? Hier is onze recensie om u te helpen erachter te komen.

Lava Blaze 5G-prijs in India

De Lava Blaze 5G kan worden gekocht in een enkele optie van 4 GB RAM + 128 GB opslag. Het apparaat is verkrijgbaar in twee kleuren: Glass Blue en Glass Green. Het was beschikbaar voor een introductieprijs van Rs. 9.999 in India toen het werd gelanceerd, maar het staat momenteel vermeld voor Rs. 10.999.

Lava Blaze 5G-ontwerp

Ondanks dat het een budget-smartphone is, is de achterkant van de Lava Blaze 5G gemaakt van glas, wat behoorlijk indrukwekkend is. Het apparaat ligt prettig in de hand, maar voelt met 207 g wel wat zwaar aan. De kleur Glass Green die Lava ons stuurde, heeft ook een matte afwerking. Als je iemand bent die van een pasteltint houdt, moet je deze kleur mooi vinden. Terwijl het achterpaneel van glas is, is het platte frame rond de telefoon gemaakt van plastic materialen.

Lava Blaze WM 2 Lava Blaze 5G

Lava Blaze 5G in de kleur Glass Green

De Lava Blaze 5G wordt geleverd met een USB Type-C-poort die is ingeklemd tussen de naar beneden gerichte enkele luidspreker en de hoofdtelefoonaansluiting. Aan de rechterkant bevindt zich de aan / uit-knop die ook dienst doet als vingerafdrukscanner. De volumeknoppen aan de linkerrand geven goede feedback. De telefoon wordt geleverd met een hybride simkaartsleuf, met ondersteuning voor maximaal 1 TB aan uitbreidbare opslag via een microSD-kaart.

De Lava Blaze 5G wordt geleverd met een tweekleurige rechthoekige cameramodule aan de achterkant die niet zo ver uitsteekt. Aan de voorkant heeft de Blaze 5G een waterdruppelinkeping bovenaan het scherm. Hoewel de zij- en bovenpanelen vrij dun zijn, krijgt het apparaat de typische budgetbehandeling met een dikke kinrand.

Lava Blaze WM 4 Lava Blaze 5G

Lava Blaze 5G heeft een vrij dikke kinrand

De Lava Blaze 5G wordt geleverd met een 6,5-inch IPS LCD met een HD+ resolutie (720×1600 pixels). Het scherm ondersteunt ook een vernieuwingsfrequentie van 90 Hz voor iets vloeiendere animaties en scrollervaring. De kijkhoeken zijn verrassend goed. Het scherm is redelijk helder en is buiten leesbaar bij daglicht, mits je de helderheid op de maximale stand zet. De Lava Blaze 5G wordt geleverd met een WideVine L1-certificering, maar op ons apparaat heeft Netflix een WideVine L3-certificering gedetecteerd.

Lava Blaze 5G specificaties en software

De highlight-functie van de Lava Blaze 5G zit in de naam. Met ondersteuning voor acht 5G-banden is het apparaat momenteel de meest betaalbare 5G-smartphone in India en wordt het geleverd met een MediaTek Dimensity 700 SoC. We hebben de chipset in andere budget-smartphones onder Rs gezien. 15.000 in India, inclusief de onlangs gelanceerde Redmi 11 Prime 5G (Review). De telefoon wordt ook geleverd met een batterij van 5000 mAh. Hoewel het snel opladen van 15 W ondersteunt, wordt de Blaze 5G geleverd met een 12 W dual-USB-poortoplader in de doos. Qua connectiviteit ondersteunt de telefoon Wi-Fi 802.11 ac, Bluetooth 5.1, GPS, enz.

Lava Blaze WM 8 Lava Blaze 5G

De Lava Blaze 5G draait standaard Android 12

De Lava Blaze 5G biedt een schone, bloatware-vrije software-ervaring met Android 12. Er was als zodanig geen vertraging en de algehele ervaring voor dagelijkse taken was redelijk goed. Het bedrijf heeft beloofd de Android 13-update uit te rollen, maar de tijdlijn blijft onbekend. Lava heeft ook beloofd om gedurende twee jaar driemaandelijkse beveiligingsupdates te geven. Op het moment dat we dit schrijven, beschikte ons testexemplaar over de Android-beveiligingspatch van september 2022.

Lava Blaze 5G-prestaties en batterijduur

De Lava Blaze 5G had geen problemen bij het uitvoeren van dagelijkse basistaken. Of het nu gaat om scrollen door sociale media of schakelen tussen apps, de telefoon deed het goed. RAM-beheer was niet zo agressief, maar sommige zware apps die op de achtergrond werden uitgevoerd, werden opnieuw geladen toen ik ernaar terugschakelde. Dit ondanks het multitasking-venster dat laat zien dat de telefoon ongeveer 2 GB RAM beschikbaar had.

Als het gaat om benchmarktests, scoorde de Lava Blaze 5G 507 en 1588 punten in Geekbench’s single-core en multi-core tests. Ter vergelijking: de Redmi 11 Prime 5G, die wordt geleverd met dezelfde SoC, scoorde 521 en 1757 punten. In AnTuTu scoorde de Lava Blaze 5G 2.69.416 punten, wat veel lager was dan de score van de Redmi 11 Prime 5G van 3.37.683 punten.

Ik heb ook een paar games gespeeld op de Lava Blaze 5G. Call of Duty: Mobiel duurde om onbekende redenen iets langer dan normaal om te laden. De game ondersteunde ‘Medium’ graphics en ‘High’ frame rate-instellingen, wat resulteerde in een gemiddelde framerate van ongeveer 40 fps. De algehele game-ervaring was redelijk, maar er waren af ​​en toe wat haperingen. Voor degenen die een informele game-ervaring willen, kan de Lava Blaze 5G behoorlijk werk leveren.

Lava Blaze WM 6 Lava Blaze 5G

De Lava Blaze 5G heeft aan de onderkant een USB Type-C poort

De 5000 mAh-batterij ging gemakkelijk meer dan een dag mee, dankzij de niet-zo-hongerige SoC en HD+ schermresolutie. In onze batterijlustest werkte de Lava Blaze 5G slechts 11 uur en 56 minuten, wat verrassend onder het gemiddelde was. De meegeleverde oplader had meer dan drie uur nodig om de telefoon van nul tot 100 procent op te laden.

Voor biometrie heeft de Lava Blaze 5G een aan de zijkant gemonteerde vingerafdrukscanner, die snel kan worden geverifieerd. Het ondersteunt ook AI-gezichtsontgrendeling, wat weliswaar pittig is om het apparaat te ontgrendelen, maar minder veilig is in vergelijking met de fysieke scanner.

Lava Blaze 5G-camera’s

De Lava Blaze 5G heeft een opstelling met drie camera’s aan de achterkant. Slechts één ervan is echter echt nuttig. Er is een 50 megapixel hoofdcamerasensor, samen met een 2 megapixel macrocamera en een VGA-sensor. Voor selfies wordt de telefoon geleverd met een 8-megapixel camera aan de voorkant.

Lava Blaze WM 3 Lava Blaze 5G

De Lava Blaze 5G heeft een dual-tone cameramodule-ontwerp

De hoofdcamera aan de achterkant doet het goed als het gaat om het maken van foto’s bij daglicht. Hoewel het dynamische bereik slecht is, slaagt de sensor erin om goede details vast te leggen. Het heeft echter de neiging om de kleuren te versterken. Een ander ding om op te merken is dat de hooglichten meestal worden uitgeblazen in een poging om wat details in de schaduwen te krijgen. Bij weinig licht maakt de hoofdcamera behoorlijke foto’s, mits er wat omgevingslicht is. Het ontbreken van enige vorm van stabilisatie resulteert echter in schokkerige beelden met enig detailverlies.

Ik hield meer van de camera aan de voorkant, die zeer nauwkeurig was in het vastleggen van de werkelijke huidskleur. Het maakt de huidtexturen echter een beetje glad. De prestaties in de portretmodus waren ook redelijk goed voor een telefoon met een prijs van Rs. 10.999.

Voorbeelden van Lava Blaze 5G-camera’s (tik om de volledige grootte te zien)

Voorbeeldopname van camera in nachtmodus met Lava Blaze 5G

Voorbeeldfoto camera in portretmodus met de Lava Blaze 5G

De Lava Blaze 5G kan tot 2K-video’s opnemen met de camera aan de achterzijde, terwijl de camera aan de voorzijde 1080p-video’s kan opnemen. Over het algemeen bieden de video’s die met de Lava Blaze 5G zijn gemaakt een beetje versterkte kleuren met behoorlijke details. Het dynamische bereik is ook best goed, iets wat ik niet had verwacht van het toestel.

Vonnis

De Lava Blaze 5G doet het op veel gebieden goed als het gaat om een ​​budget 5G-smartphone. Hoewel de prestaties van de camera de zwakste schakel zijn, scoort hij punten voor zijn ontwerp en prestaties. Batterijduur, hoewel redelijk bij daadwerkelijk gebruik, presteerde ondermaats in onze video-verbruikstest. Het toestel biedt ook maar liefst acht 5G-banden in India. Ook de display-ervaring is bovengemiddeld voor een smartphone in dit prijssegment.

Lava’s doelgroep voor de Blaze 5G is iemand die 5G wil proberen zonder al te veel uit te geven. Er zijn een paar tekortkomingen, maar als je naar het prijskaartje kijkt, is het moeilijk om te veel te klagen.


Affiliate-links kunnen automatisch worden gegenereerd – zie onze ethische verklaring voor details.

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.