Het belastingpanel van de overheid zou in december waarschijnlijk geen consensus bereiken over het belasten van online gaming

0

Een panel van ministers van staatsfinanciën moet zijn rapport over belastingheffing op de snelgroeiende online kansspelsector nog indienen, wat cruciaal is voor een definitief besluit over hoe de heffingen moeten worden opgelegd, zei een hoge regeringsfunctionaris maandag.

Het panel heeft wekenlang nagedacht over hoe het online gokbedrijven moet belasten – en of er alleen federale belasting moet worden geheven op de winst van bedrijven of op de waarde van de hele pool van geld dat van deelnemers wordt verzameld.

Het is onwaarschijnlijk dat het panel deze maand een consensus zal bereiken, vertelde de functionaris aan verslaggevers in New Delhi.

Online games voor echt geld zijn enorm populair geworden in het land, waardoor buitenlandse investeerders zoals Tiger Global en Sequoia Capital lokale gaming-startups Dream11 en Mobile Premier League steunen, populair vanwege hun fantasy-cricketgames.

Elke beslissing hierover tijdens de komende vergadering van de GST-raad (goederen- en dienstenbelasting) op 17 december zal afhankelijk zijn van de beschikbaarheid van het rapport dat nog moet worden afgerond, zei de functionaris.

De regering werkt ook afzonderlijk aan federale regelgeving voor de kansspelsector die volgens onderzoeksbureau Redseeer tegen 2026 $ 7 miljard (ongeveer Rs. 57.000 crore) waard zal zijn, gedomineerd door spellen met echt geld.

Die geplande regels zullen van toepassing zijn op alle spellen om echt geld nadat het kabinet van de premier een voorstel heeft verworpen om alleen behendigheidsspelen te reguleren en kansspelen weg te laten, meldde Reuters zondag.

Tijdens de vergadering van de GST-raad op 17 december zal het panel van federale en staatsfinanciënchefs ook de decriminalisering van de belastingwetten bespreken door de drempel voor vervolging te verhogen, voegde de ambtenaar eraan toe.

Een apart overheidspanel dat belast is met de rationalisering van GST-tarieven bespreekt ook de 18 procent belasting die op de ziektekostenverzekering wordt geheven, temidden van oproepen voor een lager tarief, zei de ambtenaar.

© Thomson Reuters 2022


Affiliate-links kunnen automatisch worden gegenereerd – zie onze ethische verklaring voor details.

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.