Gamers die twee keer zoveel geld uitgeven aan ‘Loot Boxes’ gokken, blijkt uit onderzoek

0

Volgens nieuw onderzoek dat vandaag is gepubliceerd in het collegiaal getoetste tijdschrift Addiction Research & Theory, zijn gamers die ‘loot boxes’ kopen tot twee keer meer geneigd om in te zetten. Volgens de bevindingen op basis van meer dan 1.600 volwassenen in Canada hebben zij ook meer kans op een gokprobleem dan spelers die deze ‘virtuele’ schatkisten niet verwerven.

Volgens de auteurs zetten de bevindingen vraagtekens bij de hypothese dat psychologische factoren de link leggen tussen gokken en loot boxes, die in verschillende landen, zoals België, verboden zijn en in vele andere over de hele wereld worden overwogen voor wetgeving.

Hun onderzoek toont aan dat het verband tussen deze videogamekenmerken en gokken blijft bestaan, zelfs na correctie voor verwaarlozing door kinderen, depressie en andere erkende risicofactoren voor gokken.

De auteurs zeggen dat hun bevindingen potentiële implicaties hebben voor beleidsmakers en voor de gezondheidszorg. Ze roepen op tot meer onderzoek naar de voordelen van schadebeperkende functies, waarbij sommige online platforms deze al hebben geïmplementeerd, zoals het vertellen van spelers over de kans om te winnen wanneer ze een loot box kopen.

“Bevindingen geven aan dat het kopen van loot boxes een belangrijke risicofactor is voor gokken en probleemgokken onder mensen die videogames spelen”, zegt Sophie Coelho, een promovendus aan de York University, Toronto.

“De aanhoudende associaties die we hebben waargenomen tussen het kopen van buitdozen en gokken, kunnen voorlopige ondersteuning bieden voor de rol van buitdozen als een ‘toegangspoort’ tot gokken en uiteindelijk tot probleemgokken.

“Loot boxes kunnen mensen aanzetten tot gokken en de vatbaarheid voor probleemgokken vergroten.”

Loot boxes zijn ontworpen om spelers te verleiden en worden vaak betaald met echt geld. Ze bevatten een willekeurige reeks virtuele dingen zoals wapens of nieuwe personages en worden meestal gecontroleerd, in tegenstelling tot online gokken.

Er zijn al aanwijzingen voor een verband tussen aankopen van schatkisten en gokken, evenals dwangmatig gokken. Wat niet bekend is, is of dit gebeurt als gevolg van erkende psychologische risicofactoren voor gokken.

De auteurs onderzochten de lootbox-aankopen van vorig jaar onder 1.189 studenten van vijf Canadese instellingen en 499 personen die voor dit onderzoek waren geworven via een online crowdsourcingplatform en een online enquête-/enquêtesite.

Alle deelnemers van 18 jaar en ouder beantwoordden een online vragenlijst over hun videogame- en verslavingsgedrag, evenals hun geestelijke gezondheid en andere problemen.

De studie hield rekening met meer psychologische risicovariabelen voor gokken dan eerder onderzoek. Deze omvatten emotionele onrust, impulsief gedrag bij opwinding en negatieve gebeurtenissen in de kindertijd, zoals misbruik en verwaarlozing.

Volgens de bevindingen kocht een vergelijkbaar aantal (17 procent) studenten en leden van de gemeenschap loot boxes, met een gemiddelde besteding van respectievelijk $ 90,63 (ongeveer Rs. 7.500) en $ 240,94 (ongeveer Rs. 20.000). In beide participatiegroepen identificeerde de meerderheid zich als man.

Meer dan een kwart (28 procent) van de scholieren die loot boxes kochten, gaf aan in het voorgaande jaar te hebben gegokt, vergeleken met 19 procent van de niet-kopers. Meer dan de helft (57 procent) van de volwassenen in de gemeenschap die ze kochten, gokte, net als 38 procent van de niet-kopers.

Studenten die melding maakten van risicovollere aankooppatronen van loot boxes (bijvoorbeeld meer loot boxes kopen) hadden meer kans op een probleem met gokken. Dit was niet het geval voor leden van de gemeenschap, wat de onderzoekers toeschrijven aan de beperkte steekproefomvang.

Nadelige ervaringen uit de kindertijd werden consistent geassocieerd met een verhoogde kans op gokken in het afgelopen jaar en meer probleemgokken onder alle psychologische risicofactoren.

De auteurs zeggen dat dit kan suggereren dat mensen met een moeilijke opvoeding een verhoogde kwetsbaarheid hebben voor het ontwikkelen van gokproblemen. Ze voegen eraan toe: “Dit kan nog worden verergerd door zich bezig te houden met gokachtige functies die zijn ingebed in videogames, zoals buitdozen.”

Hoewel het wetenschappelijke team zich heeft aangepast “voor een groot aantal transdiagnostische psychologische variabelen”, stellen ze echter dat een van de beperkingen van hun onderzoek is dat ze geen rekening hielden met elke psychologische, sociodemografische of gok- of gokgerelateerde confounder van associaties tussen het kopen van buitdozen en gokken – waarvan er “ongetwijfeld bestaan”.


Affiliate-links kunnen automatisch worden gegenereerd – zie onze ethische verklaring voor details.

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.