Foxconn zei te verwachten dat de iPhone-productie in de COVID-Hit China-fabriek begin januari volledig zal worden hervat

0

Apple-leverancier Foxconn verwacht dat zijn door COVID getroffen Zhengzhou-fabriek in China de volledige productie rond eind december tot begin januari zal hervatten, zei een Foxconn-bron maandag, nadat arbeidersonrust de grootste iPhone-fabriek ter wereld ontwrichtte. De fabriek in Zhengzhou worstelt met strikte COVID-19-beperkingen die hebben geleid tot onvrede onder de arbeiders over de omstandigheden in de fabriek. De productie van het Apple-apparaat werd onderbroken voorafgaand aan Kerstmis en de nieuwjaarsvakantie in januari, waarbij veel werknemers ofwel moesten isoleren om de verspreiding van het virus tegen te gaan, ofwel de fabriek moesten ontvluchten.

“De capaciteit wordt nu geleidelijk hervat”, terwijl er nieuw personeel wordt aangeworven, zei de persoon met directe kennis van zaken. De persoon weigerde genoemd te worden omdat de informatie privé was.

“Als de rekrutering vlot verloopt, kan het zo’n drie tot vier weken duren voordat de volledige productie hervat wordt”, zei de persoon, wijzend op een periode van eind december tot begin januari.

Foxconn en de lokale overheid werken hard aan de rekruteringscampagne, maar volgens de bron zijn er nog veel onzekerheden. De persoon noemde “angst” dat sommige werknemers zouden kunnen hebben om voor het bedrijf te werken nadat de fabriek vorige maand werd getroffen door protesten die soms gewelddadig werden.

De arbeidsonrust in de fabriek in Zhengzhou vorige maand markeerde zeldzame scènes van openlijke afwijkende meningen in China, die volgens arbeiders werden aangewakkerd door claims van achterstallig loon en frustratie over strenge COVID-19-beperkingen.

De onrust kwam op een moment dat China een recordaantal COVID-19-infecties registreert en worstelt met steeds meer lockdowns die tot frustratie hebben geleid onder burgers in het hele land.

“We schieten op alle cilinders op de rekrutering”, zei de persoon.

Foxconn weigerde commentaar te geven.

De aandelen van Foxconn stegen maandagochtend met 0,5 procent, in lijn met de stijging van 0,6 procent in de bredere markt.

© Thomson Reuters 2022


Affiliate-links kunnen automatisch worden gegenereerd – zie onze ethische verklaring voor details.

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.