De angstaanjagende waarschuwing van Poetin aan het Westen nu Rusland belooft de energieprijzen weer te laten stijgen | Wetenschap | Nieuws

0

Moskou heeft gezworen te reageren op het Westen nadat het een prijsplafond op de Russische olie had ingevoerd, waardoor de vrees ontstond dat de Russische president Vladimir Poetin meer export naar Europa zal terugdringen en de prijzen verder zal doen stijgen. Te midden van de oorlog in Oekraïne probeert Europa zich te ontdoen van Russische fossiele brandstoffen in een poging de inkomsten van het Kremlin te verlagen en zijn oorlogsinspanningen te ondermijnen. Maar de EU is nog steeds afhankelijk van Russisch gas, terwijl verschillende niet aan zee grenzende landen binnen het blok nog steeds behoefte hebben aan grote hoeveelheden Russische olie die via pijpleidingen wordt aangevoerd.

De wurggreep van Rusland op de Europese energievoorziening is al een wereldwijd probleem gebleken, met zijn invasie van Oekraïne die beperkingen in de toeleveringsketen veroorzaakte, en in combinatie met zijn gasafsnijdingen naar Europa, heeft de Russische president de energieprijzen enorm doen stijgen, wat een wereldwijde crisis heeft veroorzaakt.

Nu probeert het Westen meer geld van Poetin af te snijden door een prijsplafond op zijn olie-export in te voeren. Dit heeft tot woede geleid in Moskou, dat de maatregel een “gevaarlijke” stap noemt waarop het probeert te reageren.

Het Russische staatspersbureau TASS meldde dat de woordvoerder van het Kremlin, Dmitry Peskov, zei dat Moskou de aankondiging van de prijsplafond van vrijdag door de G-7, de EU en Australië al had voorbereid.

Het Kremlin zei zaterdag dat een prijsplafond de “verkeerde zet” was. De heer Peskov werd door RIA geciteerd en zei dat “we deze limiet niet zullen accepteren” en hij waarschuwde dat Moskou een snelle analyse van de overeenkomst zou voltooien alvorens uit te werken hoe te reageren.

Mikhail Ulyanov, de ambassadeur van Moskou bij internationale organisaties in Wenen, zei dat Europa kan vergeten om nog meer olie uit Rusland te ontvangen, ondanks EU-sancties die de meest afhankelijke EU-landen zoals Slowakije, Hongarije en de Tsjechische Republiek vrijstellen van het Russische olieverbod van het blok.

De heer Ulyanov twitterde: “Vanaf dit jaar zal Europa zonder Russische olie leven. Moskou heeft al duidelijk gemaakt dat het GEEN olie zal leveren aan die landen die anti-marktprijsplafonds steunen. Zeer binnenkort zal de EU Rusland de schuld geven van het gebruik van olie als een wapen.”

Het voorgestelde prijsplafond van de G7 is ingesteld om niet-EU-landen in staat te stellen Russische ruwe olie over zee te blijven importeren. Hoe dan ook, het zal scheepvaart-, verzekerings- en herverzekeringsmaatschappijen verbieden om wereldwijd ladingen Russische ruwe olie te behandelen, tenzij het wordt verkocht voor minder dan $ 60 (£ 48).

De vrees bestaat dat dit de verzending van Russische ruwe olie, die duurder is dan de vastgestelde limiet, en mogelijk naar landen die geen deel uitmaken van de overeenkomst, zou kunnen bemoeilijken.

LEES MEER: Verborgen tekst gevonden op paneel waarvan gedacht wordt dat het afkomstig is uit het vliegtuig van Amelia Earhart

De Russische ambassade in de VS heeft gezegd dat de dop een “gevaarlijke” zet van het Westen is en Moskou er niet van zal weerhouden om kopers voor zijn olie te vinden.

In commentaren die op Telegram werden gepubliceerd, schreef de ambassade: “Stappen als deze zullen onvermijdelijk leiden tot toenemende onzekerheid en hogere kosten voor de consumenten van grondstoffen.

“Ongeacht de huidige flirts met het gevaarlijke en onwettige instrument, zijn we ervan overtuigd dat er vraag zal blijven naar Russische olie.”

De EU heeft echter al te maken met veel minder Russische olievoorraden tijdens de invasie van Oekraïne. Volgens de International Energy Association ging voor de oorlog, in 2021, meer dan de helft van de Russische olie-export naar Europa. In het blok was Duitsland de belangrijkste importeur, met Nederland als tweede en Polen als derde.

Maar na de invasie van februari 2022 heeft de EU zich ingespannen om haar afhankelijkheid te verminderen en heeft ze zelfs een Russisch olie-embargo opgenomen in een van haar sanctiepakketten. De VS is ook gestopt met het kopen van Russische ruwe olie, terwijl het VK ook plannen heeft om de energiebron geleidelijk af te bouwen.

De Amerikaanse minister van Financiën, Janet Yellen, heeft betoogd dat een nieuw prijsplafond ook de financiën van Poetin verder onder druk zou zetten en “de inkomsten die hij gebruikt om zijn meedogenloze invasie te financieren, zou beperken”. Ze beweerde ook dat het de wereldwijde bevoorrading niet zou verstoren, ondanks de dreiging van Rusland om te voorkomen dat de resterende olie naar Europa zou reizen.

Ze zei in een verklaring: “Nu de Russische economie al aan het krimpen is en het budget steeds krapper wordt, zal het prijsplafond onmiddellijk snijden in Poetins belangrijkste bron van inkomsten.”

En ondanks Moskou’s woede over het prijsplafond, denkt de Oekraïense president Volodymyr Zelensky nog steeds dat het Westen meer kan doen om Poetin te straffen, en noemt hij de maatregel “zwak” en “niet ernstig”.

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.