Cosmicflows-4: astronomen verzamelen de grootste catalogus van 56.000 afstanden van sterrenstelsels

0

Astronomen hebben de grootste compilatie ooit samengesteld van zeer nauwkeurige afstanden van melkwegstelsels, genaamd Cosmicflows-4. Melkwegstelsels, zoals de Melkweg, zijn de bouwstenen van het universum, elk bestaande uit wel enkele honderden miljard sterren. Sterrenstelsels voorbij onze directe omgeving snellen weg, sneller als ze verder weg zijn, wat een gevolg is van de uitdijing van het universum die begon op het moment van de oerknal. Metingen van de afstanden van sterrenstelsels, gekoppeld aan informatie over hun snelheden weg van ons, bepalen de schaal van het universum en de tijd die is verstreken sinds zijn geboorte.

“Sinds honderd jaar geleden sterrenstelsels werden geïdentificeerd als gescheiden van de Melkweg, proberen astronomen hun afstanden te meten”, zegt Brent Tully, astronoom aan de Universiteit van Hawaï in Manoa. “Door nu onze meer nauwkeurige en overvloedige tools te combineren, zijn we in staat om afstanden van sterrenstelsels te meten, en de gerelateerde expansiesnelheid van het universum en de tijd sinds het universum werd geboren met een precisie van een paar procent.”

Uit de nieuw gepubliceerde metingen hebben de onderzoekers de uitdijingssnelheid van het universum afgeleid, de Hubble-constante of H0 genoemd. De studie van het team geeft een waarde van H0 = 75 kilometer per seconde per megaparsec of Mpc (1 megaparsec = 3,26 miljoen lichtjaar), met een zeer kleine statistische onzekerheid van ongeveer 1,5 procent.

Er zijn een aantal manieren om afstanden tussen sterrenstelsels te meten. Over het algemeen richten individuele onderzoekers zich op een individuele methode. Het Cosmicflows-programma onder leiding van Tully en Kourkchi bevat hun eigen originele materiaal van twee methoden en bevat bovendien informatie uit vele eerdere onderzoeken. Omdat Cosmicflows-4 afstanden bevat die zijn afgeleid van een verscheidenheid aan onafhankelijke, verschillende afstandsschatters, zouden onderlinge vergelijkingen een grote systematische fout moeten verminderen.

Astronomen hebben een raamwerk samengesteld dat laat zien dat de leeftijd van het universum iets meer dan 13 miljard jaar oud is, maar er is een dilemma van grote betekenis ontstaan ​​in de details.

Fysica van de evolutie van het heelal, gebaseerd op het standaardmodel van de kosmologie, voorspelt H0=67,5 km/s/Mpc, met een onzekerheid van 1 km/s/Mpc. Het verschil tussen de gemeten en voorspelde waarden voor de Hubble-constante is 7,5 km/s/Mpc – veel meer dan verwacht kan worden gezien de statistische onzekerheden. Of er is een fundamenteel probleem met ons begrip van de fysica van de kosmos, of er zit een verborgen systematische fout in de metingen van de afstanden tussen melkwegstelsels.

Cosmicflows-4 wordt ook gebruikt om te bestuderen hoe sterrenstelsels individueel bewegen, naast het meestromen met de algehele uitdijing van het universum. Afwijkingen van deze gelijkmatige expansie ontstaan ​​door de invloeden van de zwaartekracht van klonten materie, op schalen variërend van onze aarde en zon tot congregaties van sterrenstelsels op schalen van een half miljard lichtjaar. De mysterieuze donkere materie is de dominante component op grotere schaal. Met kennis van de bewegingen van sterrenstelsels als reactie op de massa om hen heen, kunnen we de banen nabootsen die sterrenstelsels hebben gevolgd sinds ze werden gevormd, waardoor we een beter begrip krijgen van hoe de enorme, door donkere materie gedomineerde structuren van het universum zich hebben gevormd over de eonen van tijd.


Affiliate-links kunnen automatisch worden gegenereerd – zie onze ethische verklaring voor details.

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.