Brancheorganisatie, startups ontmoeten de minister van IT om de wet op de gegevensbescherming te bespreken

0

New-Delhi: Alle voorstellen in de Digital Data Protection Bill 2022 zullen ter openbare raadpleging worden voorgelegd en de regels voor grensoverschrijdende gegevensstromen zullen worden afgerond op een manier die ervoor zorgt dat de gegevensstroom niet wordt verstoord, zei minister van IT en elektronica, Ashwini Vaishnaw, in een ontmoeting met brancheorganisatie Nasscom en hoofden van startups en kmo’s.

Vaishnaw vertelde de industrie ook dat het wetsvoorstel is vereenvoudigd, niet alleen om het gemakkelijk begrijpelijk te maken, maar ook om ervoor te zorgen dat het kan worden geïmplementeerd in verschillende use cases en sectoren.

Het brancheorgaan, samen met hoofden van startups en MKB, ontmoette vorige week Vaishnaw en Alkesh Kumar Sharma, secretaris van MeitY, voor een discussie over de herziene wet. Tijdens de bijeenkomst suggereerde Vaishnaw ook dat startups zouden moeten beginnen met het testen van enkele van de voorstellen in het wetsvoorstel in specifieke use-cases om “hiaten te identificeren” en vervolgens hun suggesties aan het ministerie te verstrekken.

Vaishnaw verzekerde ook dat de Raad voor gegevensbescherming, een van de voorstellen in het herziene wetsvoorstel, zo zal worden ontworpen dat het mechanisme voor het indienen van klachten over gegevensbescherming toegankelijk wordt voor “elke laag” van de samenleving. Volgens het herziene wetsvoorstel, de De regering van de Unie zal een Data Protection Board of India instellen voor de toewijzing van werk, het ontvangen van klachten en het uitspreken van beslissingen.

Het eerste concept van de Digital Data Protection Bill 2022 is vorige maand gepubliceerd voor consultatie en feedback van de industrie. De laatste datum voor het indienen van opmerkingen door belanghebbenden uit de industrie is 17 december. Het herziene wetsvoorstel vervangt het PDP-wetsvoorstel van 2019, dat in augustus werd ingetrokken nadat een gemengde parlementaire commissie (JPC) er verschillende zorgen over had geuit en om ingrijpende amendementen had gevraagd.

De industrie zei dat ze de herziene wet verwelkomt en vindt dat ze, in vergelijking met eerdere ontwerpen van de wet van 2019, “vereenvoudigd” is door alleen te focussen op persoonlijke gegevens.

De brancheorganisatie verwelkomde ook het idee om een ​​kader te creëren voor grensoverschrijdende gegevensstromen. Het voegde eraan toe dat een kader dat is opgesteld in overleg met de overheid, het publiek en regelgevers in verschillende sectoren een “duidelijk en evenredig” kader zal bieden. Verder prees de brancheorganisatie regels die gebruikers zouden helpen hun toestemming te beheren.

“NASSCOM zal blijven samenwerken met de overheid en de industrie en aanbevelingen doen die niet alleen bedoeld zijn om dit wetsvoorstel verder te versterken vanuit een privacy- en innovatieperspectief, maar ook om het verhaal van India als een vertrouwde wereldwijde partner voor iedereen die investeert in digitale transformatie te versterken.” voegde de brancheorganisatie eraan toe.

Vang al het technologienieuws en updates op Live Mint. Download de Mint News-app voor dagelijkse marktupdates en live zakelijk nieuws.

Meer of minder

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.