‘Violent Night’ levert precies wat was beloofd, maar niet veel anders

0

Op basis van zowel het uitgangspunt als het betrokken creatieve talent, gewelddadige nacht komt naar theaters met een bepaald verwachtingspatroon. Het goede nieuws is dat het hen grotendeels ontmoet, met de R-rated feestelijke actie die al het brute geweld en de feestvreugde levert die je maar kunt wensen. Aan de andere kant van de medaille omarmt het allebei vrolijk zijn bizarre premisse, terwijl het er nog steeds niet in slaagt om het ten volle te maximaliseren.

Het is duidelijk dat niemand een kanshebber voor het prijzenseizoen of een alom geprezen modern meesterwerk verwacht van een genrefilm van $ 20 miljoen die draait om de kerstman die de altijd liefhebbende sh * t uit wegwerpbare goons verslaat in wat in wezen op de markt wordt gebracht als Die hard voldoet aan Alleen thuis (iets waar het script je bij talloze gelegenheden graag aan wil herinneren).

Echter, ondanks een aantal bottenbrekende spelhervattingen en een fenomenaal grijze centrale uitvoering van David Harbour, gewelddadige nacht voelt altijd alsof het slechts een paar kleine aanpassingen verwijderd zijn van grootsheid. Zoals het er nu uitziet, kun je er echter zeker van zijn dat het een vast hoofdbestanddeel van de jaarkalender zal worden voor diegenen die actief proberen om sentimentaliteit te vermijden ten gunste van kerstverhalen met een aanzienlijk harder randje.

De actievolle kerstfilm 'Violent Night' van David Harbour ontwijkt de ondeugende lijst met geweldige Rotten Tomatoes-score
Afbeelding: Universal Pictures

Zoals eerder vermeld, hebben actiejunkies een bepaald beeld in hun hoofd van wat de film zou moeten zijn, wat redelijk genoeg is als we het hebben over een high-concept stuk hardcore vakantietarief geregisseerd door Tommy Wirkola, die het een en ander weet over met bloed doordrenkte sneeuw en belachelijke fantasieën hebben eerder geholpen Dode sneeuw en Hans en Grietje: Heksenjagers.

Dan is er het gewaardeerde productiebedrijf 87North, beroemd om de John Wiek franchise, van Bob Odenkirk Niemanden die van deze zomer Bullet-trein. Ondertussen klom Harbor hoger op de industrieladder dan ooit tevoren door zijn vader te bewapenen Vreemdere dingen en die van het Marvel Cinematic Universe Zwarte weduwemet gewelddadige nacht slagen in het waarmaken van de verwachtingen die komen kijken bij zo’n verzameling namen aan weerszijden van de camera.

Nogmaals, zoals beloofd, is de basisopzet en -uitvoering een op maat gemaakte fanservice voor diegenen die willen dat hun kerstfilms wat ruiger zijn dan normaal. Gertrude Lightstone van Beverly D’Angelo ontvangt haar familie voor hun jaarlijkse bijeenkomst, behalve deze keer John Leguizamo en zijn kliek van huurlingen met codenaam kapen de festiviteiten om de familie te gijzelen en een premie van $ 300 miljoen te eisen.

gewelddadige nacht
via universeel

Harbour’s met drank doordrenkte kerstman komt uiteindelijk vast te zitten in het paleisachtige landhuis van de clan wanneer hij geen kerstmagie meer heeft (vraag het niet, zelfs hij weet niet hoe het werkt, zoals hij meerdere keren toegeeft) en zijn rendieren vliegen weg. De geest van het seizoen terzijde schuivend ten gunste van alle geïmproviseerde wapens die hij te pakken kan krijgen, begint de niet zo vrolijke oude Saint Nick aan het redden van de gijzelaars met de hulp van de innemende Leah Brady’s vroegrijpe Trudy.

Er zijn enkele interessante aanpassingen gedaan aan de gevestigde Santa-overlevering, maar ze zijn nooit voldoende gedetailleerd onderzocht om hun introducties de moeite waard te maken. We ontdekken dat Harbour’s zwaar getatoeëerde schenker een Noordse krijger is van duizenden jaren oud die de oude wereld terroriseerde met een betrouwbare hamer genaamd Skullcrusher. In de microkosmos is dat fascinerend spul, maar in de praktijk wordt het weinig meer dan een manier om in een soort verlossingsboog te schoenlepelen, terwijl het ook handig uitlegt waarom hij zo’n latente badass is.

De rest van de personages zijn ongeveer net zo één noot als je zou verwachten, niet dat ze bijzonder belangrijk zijn in het grote geheel der dingen. Jason van Alex Hassell wil opnieuw contact maken met zijn ex-vrouw om Trudy haar ideale kerstcadeau te geven, maar hij heeft een bijbedoeling die riekt naar een complot. Alexis Louder is solide als ex-echtgenoot Linda, maar nadat ze haar vorig jaar de aandacht had zien stelen van veteranen Gerard Butler en Frank Grillo Copshophet is jammer dat ze niet meer tijd krijgt om te schitteren op het spel.

gewelddadige nacht
via universeel

Leguizamo krijgt zelfs een lang achtergrondverhaal waarin wordt uitgelegd waarom hij zo’n hekel heeft aan Kerstmis, maar het is meer een middel om zijn zeer specifieke acties en actieve minachting voor de mooiste tijd van het jaar te rechtvaardigen dan een methode om tinten toe te voegen aan een one-note spottende antagonist die vindt zichzelf voortdurend proberen zichzelf en anderen ervan te overtuigen dat de echte kerstman onmogelijk rondrent en lichamen in zijn kielzog laat vallen.

Diepgang en nuance zijn natuurlijk niet aan de orde van de dag, en gewelddadige nacht het is niet verwonderlijk dat hij het hardst zingt wanneer het familiedrama en flinterdunne slechteriken achterwege laat en kijkt hoe Harbor de oppositie decimeert. Sokken vol biljartballen, voorhamers, schaatsen, boomversieringen en nog veel meer worden gebruikt als vernietigingswerktuigen, en je kunt niet anders dan een grijns maken als je de leidende man naar de stad ziet gaan op iemand die zo dom is om in zijn schoenen te staan. manier.

Buitensporig gewelddadig, doorspekt met een dikke ader gitzwarte humor, ondersteund door een formidabele bocht vanuit Harbour, en tot de nok gevuld met keiharde stukjes, gewelddadige nacht weet precies wat het wil zijn, maar het probeert niet echt iets anders te zijn. Dat is niet helemaal een slechte zaak, maar als ‘geweldig’ een plafond was dat binnen handbereik was, voelt ‘behoorlijk verdomd vermakelijk’ als een frustrerend lage lat om te wissen.

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.