Omicron is misschien niet afkomstig uit Zuid-Afrika, legt studie uit

0

Omicron, dat de loop van het coronavirus heeft veranderd, wordt nog steeds bestudeerd over hoe, wanneer of waar dit virus is ontstaan. Een van die onderzoeken toont aan dat het COVID-subtype niet plotseling is ontstaan, maar een geleidelijk proces was.

De variant werd half november 2021 voor het eerst ontdekt in Zuid-Afrika en verspreidde zich binnen een paar weken naar 87 landen en kon zeer snel de voorheen dominante Delta-variant wereldwijd vervangen.

Sinds de ontdekking waren er twee theorieën over de oorsprong ervan. Daar zijn ze

  • Ten eerste is het coronavirus ofwel van een mens op een dier gesprongen, waar het evolueerde voordat het opnieuw een mens infecteerde als Omicron.
  • Ten tweede overleefde het virus bij een persoon met een gecompromitteerd immuunsysteem gedurende langere tijd en vonden daar mutaties plaats.

Nu is er een nieuwe studie die beide populaire theorieën in twijfel trekt.

Het onderzoeksteam vond virussen met Omicron-specifieke mutaties bij 25 mensen uit zes verschillende landen die in augustus en september 2021 COVID-19 opliepen – twee maanden voordat de variant voor het eerst werd ontdekt in Zuid-Afrika.

Om meer te weten te komen over de oorsprong van Omicron, hebben de onderzoekers ook het virale genoom van zo’n 670 monsters gedecodeerd of ‘gesequenced’. Een dergelijke sequentiëring maakt het mogelijk om nieuwe mutaties te detecteren en nieuwe virale afstammingslijnen te identificeren.

Een internationaal onderzoeksteam onder leiding van prof. Jan Felix Drexler, een wetenschapper van Charite’s Institute of Virology en het Duitse Centrum voor Infectieonderzoek, voerde het onderzoek uit.

“Dit betekent dat de plotselinge opkomst van Omicron niet kan worden toegeschreven aan een sprong uit het dierenrijk of de opkomst in een enkele immuungecompromitteerde persoon, hoewel deze twee scenario’s mogelijk ook een rol hebben gespeeld in de evolutie van het virus”, zegt prof. Drexler.

“Het feit dat Omicron ons verraste, is in plaats daarvan te wijten aan de diagnostische blinde vlek die bestaat in grote delen van Afrika, waar vermoedelijk slechts een klein deel van de SARS-CoV-2-infecties wordt geregistreerd. De geleidelijke evolutie van Omicron werd daarom simpelweg over het hoofd gezien.”

Het is dus belangrijk dat we nu de diagnostische surveillancesystemen op het Afrikaanse continent en in vergelijkbare regio’s van het Globale Zuiden aanzienlijk versterken, terwijl we ook het wereldwijde delen van gegevens vergemakkelijken, voegde de expert eraan toe.

Vang al het zakelijke nieuws, marktnieuws, belangrijke nieuwsevenementen en laatste nieuwsupdates op Live Mint. Download de Mint News-app om dagelijkse marktupdates te ontvangen.

Meer of minder

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.