Octopus Energy geeft Groot-Brittannië een goedkope energieboost door meer dan 100 zonne-energieprojecten te financieren | Wetenschap | Nieuws

0

Groot-Brittannië heeft mogelijk een reddingsboei gekregen van Octopus Energy nadat het bedrijf een bedrijf voor hernieuwbare energie had overgenomen dat van plan was meer dan 100 zonne-energieprojecten in het VK te ontwikkelen, waardoor rekeningen konden worden verlaagd in een periode van recordhoge prijzen. Nu de oorlog van Rusland in Oekraïne en de gasafsnijdingen van president Vladimir Poetin naar Europa de blootstelling van het VK aan volatiele gasmarkten blootleggen, hebben experts en politici herhaaldelijk het belang benadrukt van het stimuleren van de schone energievoorziening van eigen bodem in Groot-Brittannië om stijgende kosten te voorkomen en onafhankelijkheid te verwerven.

Nu zonne-energie een belangrijk onderdeel vormt van de toekomstige mix van schone energie die precies dat zou kunnen doen, zou het VK een stap dichter bij de vrijheid van Poetin kunnen komen nadat de opwekkingstak van Octopus Energy Group de overname aankondigde van de Britse zonne-ontwikkelaar en vermogensbeheerder Zestec Hernieuwbare energie. Het bedrijf is van plan om goedkope zonne-energie op de daken van Britse bedrijven te bouwen, wat volgens het bedrijf de energierekening zal helpen verlagen.

Zestec heeft 160 Megawatt aan nieuwe Britse zonne-energieprojecten in de pijplijn. Deze zullen worden verkocht aan organisaties die de goedkope energiebron nodig hebben via zogenaamde stroomafnameovereenkomsten (PPA).

Hierdoor kunnen kmo’s (kleine en middelgrote ondernemingen), organisaties in de publieke sector zoals scholen en gemeenten, en grotere bedrijven profiteren van zelf opgewekte schone stroom zonder de kosten van de installatie van het zonnestelsel te betalen.

In een fonds dat wordt beheerd door Octopus Energy Generation zullen tegen 2027 meer dan 100 projecten worden gebouwd, variërend van 100 kW tot 7 MW.

De opgewekte schone energie zal ook helpen om de afhankelijkheid van duur gas te verminderen, de uitstoot te verminderen en het VK te helpen racen naar zijn netto nuldoelstelling voor 2050. In feite zullen de projecten het equivalent van 40.000 benzineauto’s van de weg halen.

Zoisa North-Bond, CEO van Octopus Energy Generation, zei: “Er is een aanzienlijke onbenutte kans in het VK om meer goedkope groene stroom op te wekken van de daken van bedrijven. Deze ruimte groeit snel en zal bijdragen aan meer energiezekerheid en lagere energierekeningen, terwijl bedrijven tegelijkertijd hun CO2-uitstoot kunnen verminderen.”

Simon Booth, COO van Zestec, zei: “Nadat we de afgelopen twee jaar met het team van Octopus hebben gewerkt, is het duidelijk geworden dat we een gedeelde ambitie hebben om op te schalen in deze opwindende sector van de markt voor hernieuwbare energie. Het belangrijkste is dat er een gedeeld ethos, klantgerichtheid en aandacht voor kwaliteit zijn die voor iedereen de juiste resultaten opleveren.”

Dit komt nadat er zorgen waren geuit over de mate van steun die de regering tijdens de energiecrisis aan bedrijven en scholen heeft geboden, waarvan velen ondanks bepaalde overheidssubsidies nog steeds worstelen.

LEES MEER: Verborgen tekst gevonden op paneel waarvan gedacht wordt dat het afkomstig is uit het vliegtuig van Amelia Earhart

Zo biedt de Energy Bill Relief Scheme van het Department for Business, Energy and Industrial Strategy (BEIS) sinds 1 oktober aan entiteiten in de publieke sector, waaronder scholen, energiekortingen.

Gedurende zes maanden, 31 maart 2023, verlaagt de regeling de energietarieven voor scholen tot £ 211 per MWH voor elektriciteit en £ 75 voor gas. Naar schatting zou dit minder dan de helft zijn van de groothandelsprijzen die deze winter worden verwacht, waardoor de prijzen in feite voor zes maanden worden afgetopt.

Maar de onderwijssector heeft gewaarschuwd dat de regeling alleen beschikbaar is voor scholen die momenteel contracten met een vaste prijs hebben die op of na 1 april 2022 zijn overeengekomen, naast “veronderstelde, variabele en flexibele tarieven en contracten”.

In september waarschuwden hoofdonderwijzers dat het door voormalig premier Liz Truss geïntroduceerde prijsplafond niet ver genoeg gaat, aangezien scholen blijven worstelen met stijgende prijzen.

NIET MISSEN
Lavafonteinen van 200 voet hoog die uitbarsten uit de Mauna Loa-vulkaan in Hawaï [REPORT]
NASA annuleert dure monitoringsatelliet voor broeikasgassen [INSIGHT]
200 jaar oud lichaam van schipbreukeling ontdekt aan de kust van Cornwall [REVEAL]

Paul Whiteman, algemeen secretaris van de National Association of Head Teachers, zei: “Hoewel het positief is om meer details te hebben over de plannen van de regering om scholen te helpen met stijgende energiekosten, maken we ons grote zorgen dat dit gewoon niet ver genoeg gaat. .

“Zelfs met deze limiet zullen veel scholen nog steeds geconfronteerd worden met veel hogere rekeningen dan begroot, waardoor ze fors moeten bezuinigen op hun onderwijsaanbod. We zijn ook erg bezorgd dat scholen geen zekerheid hebben over de kosten na zes maanden. “

Kevin Courtney, algemeen secretaris van de National Education Union, zei: “Scholen betalen nog steeds veel meer voor hun energie dan een jaar geleden werd verwacht, met schadelijke gevolgen voor het onderwijs. Tenzij de financiering aanzienlijk wordt verbeterd, hebben scholen weinig andere keus dan de klassen groter te maken, de keuze voor vakken te verminderen en extra ondersteuning te verminderen.

Meer zonnepanelen op schooldaken zouden hen echter een vitale levensader kunnen bieden dankzij de schone, goedkopere energiebron die de innovaties bieden, waardoor de kosten kunnen worden verlaagd.

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.