NASA en SpaceX onderzoeken methoden om de baan van de Hubble-telescoop te stimuleren om de levensduur te verlengen

0

NASA en SpaceX zijn overeengekomen om de haalbaarheid te onderzoeken van het toekennen van een contract aan het bedrijf van Elon Musk om de Hubble-ruimtetelescoop naar een hogere baan te brengen, met als doel de levensduur ervan te verlengen, zei het Amerikaanse ruimteagentschap donderdag.

Het gerenommeerde observatorium is sinds 1990 ongeveer 335 mijl (540 kilometer) boven de aarde actief, in een baan die in de loop van de tijd langzaam vervalt.

Hubble heeft geen voortstuwing aan boord om de kleine maar nog steeds aanwezige atmosferische weerstand in dit deel van de ruimte tegen te gaan, en zijn hoogte is eerder hersteld tijdens Space Shuttle-missies.

De voorgestelde nieuwe inspanning zou een SpaceX Dragon-capsule omvatten.

“Een paar maanden geleden benaderde SpaceX NASA met het idee voor een studie of een commerciële bemanning ons Hubble-ruimtevaartuig zou kunnen helpen een nieuwe impuls te geven”, vertelde NASA’s hoofdwetenschapper Thomas Zurbuchen aan verslaggevers, eraan toevoegend dat het bureau kosteloos met de studie had ingestemd.

Hij benadrukte dat er momenteel geen concrete plannen zijn om een ​​dergelijke missie uit te voeren of te financieren totdat de technische uitdagingen beter worden begrepen.

Een van de belangrijkste obstakels zou zijn dat het Dragon-ruimtevaartuig, in tegenstelling tot de Space Shuttles, geen robotarm heeft en aanpassingen nodig heeft voor een dergelijke missie.

SpaceX stelde het idee voor in samenwerking met het Polaris-programma, een particuliere bemande ruimtevluchtonderneming onder leiding van betalingsmiljardair Jared Isaacman, die vorig jaar een SpaceX Crew Dragon charterde om samen met drie andere privé-astronauten in een baan om de aarde te vliegen.

“Dit zou zeker passen binnen de parameters die we hebben vastgesteld voor het Polaris-programma”, zei Isaacman in antwoord op een vraag of het opnieuw opstarten van Hubble het doel zou kunnen zijn voor een toekomstige Polaris-missie.

Op de vraag van een verslaggever of er misschien een perceptie bestaat dat de missie was bedacht om rijke mensen taken in de ruimte te geven, zei Zurbuchen: “Ik denk dat het alleen gepast is dat we hiernaar kijken vanwege de enorme waarde van dit onderzoeksmiddel. heeft voor ons.”

Ongetwijfeld een van de meest waardevolle instrumenten in de wetenschappelijke geschiedenis, blijft Hubble belangrijke ontdekkingen doen, waaronder dit jaar het detecteren van de verste individuele ster ooit gezien – Earendel, wiens licht er 12,9 miljard jaar over deed om ons te bereiken.

Er wordt momenteel voorspeld dat het gedurende dit decennium operationeel zal blijven, met een kans van 50 procent om in 2037 uit zijn baan te komen, zegt Patrick Crouse, projectmanager van de Hubble-ruimtetelescoop.


Affiliate-links kunnen automatisch worden gegenereerd – zie onze ethische verklaring voor details.

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.