KIJK | NASA-astronauten installeren met succes zonnepanelen op het ruimtestation

0

De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA heeft een video vrijgegeven van een ruimtewandeling in het International Space Station (ISS). Josh Cassada en Frank Rubio waren de twee Amerikaanse astronauten die de opdracht kregen om twee nieuwe zonnepanelen – een verzameling zonnepanelen – te installeren in een operatie die zeven uur en vijf minuten duurde.

De array werd op 27 november geleverd door het Dragon-vrachtvaartuig van Space X en zal het ISS tot 30% meer vermogen leveren en in totaal 120.000 watt aan energie genereren overdag, volgens NASA.

NASA uploadde de video op Twitter en schreef: “Kunnen we het repareren? Ja, dat kunnen we. Astronauten Josh Cassada en Frank Rubio hebben met succes Roll-Out Solar Array geïnstalleerd op de stuurboordconstructie van het @Space_Station. Ze hebben ook een kabel losgekoppeld waardoor een stroomkanaal kan worden hersteld tot 75% van zijn operationele capaciteit.”

Astronauten beëindigden hun ruimtewandeling vandaag rond 12:51 uur nadat ze met succes een nieuw uitrolbaar zonnepaneel op het station hadden geïnstalleerd.

NASA zei dat het de 256e ruimtewandeling was ter ondersteuning van de montage, upgrades en onderhoud van het ruimtestation, en de tweede ruimtewandeling voor beide astronauten. Cassada en Rubio bevinden zich midden in een geplande wetenschappelijke missie van zes maanden. Ze wonen en werken aan boord van het microzwaartekrachtlaboratorium om wetenschappelijke kennis te vergroten en nieuwe technologieën te demonstreren voor toekomstige menselijke en robotachtige verkenningsmissies, waaronder maanmissies via NASA’s Artemis.

De volgende Amerikaanse ruimtewandeling is gepland voor maandag 19 december om een ​​International Space Station Roll-Out Solar Array (iROSA) te installeren op het 4A-stroomkanaal op de bakboordconstructie. Dit wordt de vierde iROSA’s van de in totaal zes geplande installatie.

“Het derde en nieuwste uitrolbare zonnepaneel (iROSA 3A) is geïnstalleerd en ontrold op het Starboard-spantsegment van het station en wekt stroom op. Een vierde uitrolbaar zonnepaneel zal worden geïnstalleerd op een andere ruimtewandeling die gepland staat voor 19 december,” International Space Station twitterde.

Vang al het zakelijke nieuws, marktnieuws, belangrijke nieuwsevenementen en laatste nieuwsupdates op Live Mint. Download de Mint News-app om dagelijkse marktupdates te ontvangen.

Meer of minder

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.