Google brengt Android 13 voor smart-tv’s: alle details erin

0

Google, een Amerikaanse technologiegigant, heeft Android 13 OS gelanceerd voor slimme televisies. Deze nieuwste software-upgrade voor door Google aangedreven televisies heeft een aantal nieuwe functies opgeleverd, zoals verbeterde prestaties, meer maatwerk en een paar wijzigingen in de gebruikersinterface. Deze update komt de komende weken waarschijnlijk ook op je televisie als je een smart-tv hebt die op Android 12 draait.

Naarmate de nieuwste software-update wordt uitgerold, zal een slimme televisie op Android 13 OS apps in staat stellen het routeapparaat te identificeren en formaten kunnen ondersteunen voordat een AudioTrack wordt gemaakt. Het zorgt ervoor dat de games en streaming-apps de best mogelijke audio-ervaring kunnen leveren met externe luidsprekers en soundbars.

Op basis van de hardwaremogelijkheden kunnen gebruikers bepaalde parameters zoals resolutie en vernieuwingsfrequentie beheren via HDMI-bronapparaten. Bovendien zal Android 13 voor slimme televisies worden aangeboden met een verbeterd energiebeheersysteem dat het stroomverbruik vermindert wanneer het apparaat in de stand-bymodus staat.

In termen van extra functies heeft Google ook functies toegevoegd, zoals de beschikbaarheid van hardware mute-schakelaarstatus op systeemprivacy-instellingen, verbeterde gebruikerscontrole voor microfoontoegang en een nieuwe toetsenbordindeling-API waarmee gebruikers verschillende taalindelingen voor externe toetsenborden kunnen kiezen.

Ondertussen test Google end-to-end versleutelde RCS-groepschats (Rich Communication Services). Dit zal in de komende weken voor sommige gebruikers beschikbaar zijn in het open bètaprogramma.

Volgens Google worden met deze functie de één-op-één-teksten die via Google Berichten worden verzonden, veiliger en privéer vanwege de end-to-end-codering en kunnen dergelijke berichten alleen worden gezien door de afzender en ontvanger van het bericht. “RCS maakt sms’en niet alleen veiliger, het maakt ook de ervaring beter”, aldus Google in de blogpost.

Volgens de zoekmachine mist sms-berichten de beveiligingsfunctie waartoe smartphones in staat zijn en RCS zal de gebruikers helpen om op een veilige manier media van hoge kwaliteit te verzenden en te ontvangen, real-time type-indicatoren en leesbevestigingen te bekijken, groepsgesprekken te noemen en meer .

Vang al het technologienieuws en updates op Live Mint. Download de Mint News-app voor dagelijkse marktupdates en live zakelijk nieuws.

Meer of minder

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.