Een onschatbaar muzikaal manuscript wordt eindelijk teruggegeven, en nee, Taylor Swift heeft het niet geschreven

0

Alles wat met muziek te maken heeft, lijkt tegenwoordig door Taylor Swift te gaan, aangezien de bekroonde muzikant de krantenkoppen kan halen voordat hij ‘s ochtends wakker wordt. Dus op het moment dat het nieuws muziekgerelateerd is, Swifty of niet, hebben je hersenen de neiging om bijna onmiddellijk naar de zangsensatie te springen. Het onschatbare muziekstuk waar we het over hebben, is echter verrassend genoeg niet gekoppeld aan de Folklore zanger helemaal niet. Het gaat over Ludwig van Beethoven en een meesterwerk dat eindelijk wordt teruggegeven aan zijn rechtmatige erfgenamen.

Het bekroonde muziekmanuscript is een handgeschreven partituur van het vierde deel van Beethovens ‘String Quartet n Bes Major, Op. 130.” Het is een ontroerend stuk dat toebehoorde aan de familie Petschek, de rijkste familie in Tsjechoslowakije voor de Tweede Wereldoorlog. Maar ze moesten het land ontvluchten toen Hitler met de nazi’s oprukte en de Holocaust met zich meebracht die het leven van zes miljoen Joden eiste. Helaas moesten ze het waardevolle manuscript achterlaten.

Het is perfect bewaard gebleven in het Moravische Museum sinds de jaren 1940, zoals Simona Šindelářová, de museumconservator, respectvol opmerkte in een AP-rapport: “het is een van de kostbaarste items in onze collecties.” Het werd echter uiteindelijk tentoongesteld voor gelukkige kijkers die het te zien krijgen tot de dag dat de familie Petschek de reis maakt naar Brno, een stad in Tsjechië, de thuisbasis van het museum.

Beethoven
Afbeelding via AP

Zoals Šindelářová verder zei: “Het spijt ons dat we het kwijtraken, maar het behoort terecht toe aan de familie Petschek.” De teruggave van het manuscript aan de rechtmatige erfgenamen wordt mogelijk gemaakt door een restitutiewet die de teruggave vereist van alle eigendommen die door de Duitse nazi’s zijn gestolen. Het mysterie blijft over hoe de familie Petschek in de eerste plaats in het bezit van het manuscript kwam, maar het feit is dat hun claim geldig is en dat het een gelukkige dag voor hen zal zijn wanneer ze eindelijk de bewaring van het onschatbare stuk geschiedenis weer op zich nemen.

Het manuscript maakt deel uit van een hele reeks kwartetten die werden geschreven in opdracht van de Russische prins Nicholas Galitzin. Beethoven speelde dit specifieke stuk voor het eerst in 1826 in de Musikverein-concertzaal in Wenen, Oostenrijk. Het eigendom van het manuscript ging door de handen van Beethovens secretaris, Karl Holz, en twee andere partijen voordat het in bewaring werd gegeven aan de Petscheks.

Ze zijn er al lang mee bezig om het manuscript terug te krijgen en het lijkt erop dat ze daar eindelijk in zijn geslaagd. Dit stuk terugkrijgen is een symbool van hoop voor alle andere families die vechten voor al het andere dat ze verloren hebben.

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.