Delhi NCR luchtkwaliteit Bouwactiviteiten verboden fase III herziene GRAP ingeroepen

0

Delhi NCR luchtkwaliteit, Delhi luchtkwaliteit, Delhi luchtkwaliteit vandaag, Delhi luchtkwaliteitsindex, Delhi ai
Afbeeldingsbron: PTI/REPRESENTATIE (BESTAND). Luchtkwaliteit Delhi-NCR: Bouwactiviteiten verboden, beroep gedaan op fase III van herziene GRAP | DETAILS.

Delhi-NCR luchtkwaliteit: Nadat de AQI in Delhi door de kalme wind en stabiele atmosferische omstandigheden in de categorie ‘ernstig’ was terechtgekomen, heeft de subcommissie voor de operationalisering van het herziene GRAP (Graded Response Action Plan) tijdens haar vergadering van vandaag (4 december) de luchtkwaliteitsscenario in de regio, evenals de voorspellingen voor meteorologische omstandigheden en de luchtkwaliteitsindex van Delhi.

De 24-uursgemiddelde luchtkwaliteitsindex (AQI) van Delhi stond om 16.00 uur op 407.

In een poging om verdere verslechtering van de luchtkwaliteit te voorkomen, heeft de subcommissie besloten dat alle acties zoals voorzien onder Fase III van GRAP met betrekking tot ‘ernstige’ luchtkwaliteit (AQI variërend van 401-450) met alle ernst worden uitgevoerd door alle betrokken agentschappen met onmiddellijke ingang in Delhi-NCR, naast alle acties in het kader van Fase I en Fase II van GRAP.

Alle uitvoerende instanties zijn ervan op de hoogte gebracht dat acties in het kader van Fase I en Fase II van GRAP verder worden geïntensiveerd en dat er speciale campagnes worden gevoerd voor de uitvoering van acties in het kader van Fase III, met name beperkingen met betrekking tot bouw- en sloopactiviteiten, steenbrekers en mijnbouw en aanverwante activiteiten, industriële fabrieken, steenovens, hot-mixinstallaties die niet-goedgekeurde brandstoffen gebruiken enz.

De subcommissie merkte ook op dat de luchtkwaliteit de afgelopen 24 uur verder verslechterde toen de AQI van Delhi zondag 407 bereikte, volgens de Central Pollution Control Board (CPCB).

De subcommissie voor de implementatie van GRAP heeft op zondag een vergadering gehouden om het luchtkwaliteitsscenario in de regio te bespreken, evenals de voorspellingen voor meteorologische omstandigheden en de luchtkwaliteitsindex van Delhi.

Het constateerde dat de luchtkwaliteit de afgelopen 24 uur verder is verslechterd. In een poging om verdere verslechtering te voorkomen, heeft de subcommissie besloten dat alle acties zoals voorzien onder fase III van GRAP met onmiddellijke ingang worden geïmplementeerd in de NCR, naast alle acties onder fase I en II, zei het in een bevel.

Het vervuilingsniveau in Delhi kwam na 4 november in de categorie ‘ernstig’, toen de AQI 447 was. Een AQI tussen 201 en 300 wordt als ‘slecht’ beschouwd, 301 en 400 als ‘zeer slecht’ en 401 en 500 als ‘ernstig’.

De Commission for Air Quality Management (CAQM) had de autoriteiten op 14 november opdracht gegeven om de stoepranden in te trekken die in de Delhi-NCR onder fase III van GRAP waren opgelegd, inclusief een verbod op niet-essentiële bouwactiviteiten.

(Met input van agentschappen)

LEES OOK: Het luchtkwaliteitspanel van het centrum geeft opdracht om dieselauto’s in NCR tegen 2026 geleidelijk uit te bannen

Laatste India-nieuws

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.