De volgende Covid-stam is mogelijk gevaarlijker dan Omicron, zo blijkt uit onderzoek

0

Een recent laboratoriumonderzoek met coronavirusmonsters van een persoon met een onderdrukt immuunsysteem gedurende zes maanden onthulde dat het virus evolueerde om meer pathogeen te worden, wat suggereert dat een nieuwe variant een ergere ziekte zou kunnen veroorzaken dan de huidige overheersende omicron-stam.

Het onderzoek is uitgevoerd door een Zuid-Afrikaans laboratorium. De studie, uitgevoerd door hetzelfde laboratorium dat in 2021 voor het eerst de omicron-stam tegen vaccins zou testen, gebruikte monsters van een met hiv geïnfecteerde persoon.

Aanvankelijk veroorzaakte het virus hetzelfde niveau van celfusie en dood als de omicron BA.1-stam, maar naarmate het evolueerde, stegen die niveaus om vergelijkbaar te worden met de eerste versie van het coronavirus dat werd geïdentificeerd in Wuhan in China.

De laboratoriumstudie geeft aan dat de ziekteverwekker zou kunnen blijven muteren en dat een nieuwe variant ernstiger ziekte en dood kan veroorzaken dan de relatief milde omicron-stam. Het onderzoek moet echter nog door vakgenoten worden beoordeeld en is uitsluitend gebaseerd op laboratoriumwerk op monsters van één persoon.

De studie wordt geleid door Alex Sigal van het Africa Health Research Institute in Durban. Sigal en andere wetenschappers hebben eerder gepostuleerd dat varianten zoals bèta en omicron, beide oorspronkelijk geïdentificeerd in zuidelijk Afrika, mogelijk zijn geëvolueerd in personen met een onderdrukt immuunsysteem, zoals degenen die met hiv zijn geïnfecteerd.

Door de lange tijd die deze personen nodig hebben om de ziekte van zich af te schudden, kan deze muteren en beter worden in het ontwijken van antilichamen, zo stellen ze.

De analyse “kan erop wijzen dat de evolutie van SARS-CoV-2 bij langdurige infectie niet hoeft te leiden tot verzwakking”, aldus de onderzoekers in hun bevindingen, die op 24 november werden vrijgegeven.

“Het kan erop wijzen dat een toekomstige variant meer pathogeen zou kunnen zijn dan de momenteel circulerende omicron-stammen”, aldus de analyse.

Volgens de meest prominente viroloog van Duitsland, Christian Drosten, is er ook bezorgdheid dat China, waar het zero-covid-beleid tot nu toe een beperkte besmetting heeft veroorzaakt, een nieuwe variant zou kunnen voortbrengen als de infecties aanhouden en het aantal gevallen enorm stijgt.

De vaccinatiegraad voor Covid-19 in China is niet hoog onder ouderen en het land heeft uitsluitend in eigen land gemaakte inentingen gebruikt die niet zo effectief zijn gebleken als die van Pfizer en Moderna.

China is nu het enige grote land dat nog steeds probeert de overdracht van het virus te stoppen, dat eind 2019 voor het eerst werd ontdekt in de centrale stad Wuhan.

Het land registreerde maandag een recordaantal coronavirusinfecties en het aantal nieuwe dagelijkse gevallen steeg tot 40.347, waaronder 36.525 zonder symptomen. De hoofdstad Beijing meldde vandaag 2.086 nieuwe lokale gevallen van Covid-19 gedurende de 15 uur tot 15.00 uur (0700 GMT).

Vang al het zakelijke nieuws, marktnieuws, belangrijke nieuwsevenementen en laatste nieuwsupdates op Live Mint. Download de Mint News-app om dagelijkse marktupdates te ontvangen.

Meer of minder

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.