Zorgwekkende Covid-varianten bij dieren vormen een bedreiging voor de gezondheid, beweren experts | Wetenschap | Nieuws

0

De aanwezigheid van zorgwekkende COVID-19-varianten in dierenreservoirs vormt een “ongecontroleerde” en “toenemende” bedreiging voor de gezondheid. Dit is de bewering van een nieuw artikel van veterinaire wetenschappers dr. AbdulRahman Saied van de Egyptische National Food Safety Authority en dr. Asmaa Metwally van de Aswan University. Zoals het duo opmerkt, is SARS-CoV-2 – het virus dat COVID-19 veroorzaakt – sinds het begin van de pandemie in 2019 bij ten minste 31 verschillende diersoorten gedetecteerd.

Geïnfecteerde populaties omvatten niet alleen vrij rondlopende wilde dieren, maar ook huisdieren, landbouwhuisdieren – inclusief nertsen, waar er aanwijzingen zijn van overdracht van nerts op mens – en zelfs gekooide dieren in dierentuinen.

Verschillende eerdere studies, zo rapporteren ze ook, hebben gesuggereerd dat Omicron mensen heeft ontwikkeld en geïnfecteerd als gevolg van het heen en weer springen tussen menselijke en dierlijke gastheren – met muizen als een voorgestelde kandidaat – hoewel de leidende theorie in plaats daarvan beweert dat de variant evolueerde in een aanhoudend geïnfecteerde patiënt, zoals een immuungecompromitteerde persoon.

Dr Saied zei: “Gezien het vermogen van SARS-CoV-2 om tussen soorten te springen, is het denkbaar dat meer van dieren afkomstige varianten – zoals de SARS-CoV-2 Y453F nertsvariant – zullen worden blootgesteld aan wereldwijde populaties. [42] totdat de pandemie goed onder controle is.

“Als gevolg van selectieve druk en voortdurende virusreplicatie in de menselijke bevolking, zullen er varianten van SARS-CoV-2 blijven ontstaan ​​terwijl het virus zich over de wereld verspreidt.”

Nieuwe varianten hebben het potentieel om meer overdraagbaar of dodelijker te zijn dan hun voorgangers – en zelfs aan bestaande immuniteit te ontsnappen – hoewel moet worden opgemerkt dat de tegenovergestelde uitkomst ook net zo waarschijnlijk is, hebben experts gezegd.

Dr. Saied voegde toe: “Recente bevindingen hebben de urgentie benadrukt voor het snel detecteren en karakteriseren van zorgwekkende SARS-CoV-2-varianten bij gezelschapsdieren en wilde dieren.

“Actief toezicht en genomisch onderzoek van deze dieren zou de weg kunnen effenen voor meer begrip van de virale circulatie en hoe de varianten ontstaan.”

Door deze stappen te nemen, kunnen we anticiperen op en ons voorbereiden op de volgende uitdagingen die het virus ons stelt, zei hij.

Hij voegde er daarentegen aan toe: “Afschuwelijke verwaarlozing van deze kwestie zou de COVID-19-pandemie tot een voortdurende bedreiging kunnen maken. Vertrouwen op alleen het ontwikkelen van vaccins [while] het negeren van deze strategie kan ons vele levens kosten.”

De volledige bevindingen van het onderzoek zijn gepubliceerd in het tijdschrift VirusDisease.

LEES MEER: China versoepelt COVID-19-beperkingen na protesten

De volledige bevindingen van het onderzoek zijn gepubliceerd in het tijdschrift Koninklijke Maatschappij Open Wetenschap.

De waarschuwing komt omdat uit een nieuwe studie van het Rochester Institute of Technology is gebleken dat COVID-19, ondanks dat het is geëvolueerd tot verschillende varianten, zoals delta en omicron, nog steeds in hoge mate overdraagbaar is tussen niet-menselijke zoogdieren.

Om zijn slachtoffer te infecteren, hecht het SARS-CoV-2-virus zich aan de zogenaamde ACE2-receptoren op de cellen van zijn gastheer met behulp van de “spike-eiwitten” die uit het oppervlak steken. In hun studie gebruikten de onderzoekers computersimulaties om te onderzoeken hoe dit proces werkte bij zowel verschillende COVID-19-varianten als gastheren – waarbij ze zowel naar mensen als naar verschillende soorten vleermuizen keken.

De resultaten, de bekende auteur en computerbioloog professor Gregory Babbitt, waren verrassend. Hij legde uit: “We hoopten echt coole adaptieve evolutie te zien gebeuren naarmate het virus meer gewend raakte aan mensen en minder gewend aan vleermuizen, maar we zagen eigenlijk dat er niet veel veranderde.”

Prof. Babbitt vervolgde: “Omdat de bindingsplaats niet veel is geëvolueerd, is er eigenlijk niet veel dat de overdracht van mensen naar vleermuizen tegenhoudt. Als je kijkt naar de fylogenetische relaties tussen vleermuizen en mensen, dan staan ​​we behoorlijk ver uit elkaar op de zoogdierboom.”

Dit, voegde hij eraan toe, “suggereert dat er vrij wijdverspreide besmettelijkheid tussen soorten zou zijn, en de literatuur heeft aangetoond dat daar veel bewijs voor is”.

NIET MISSEN:
Verborgen tekst gevonden op paneel, vermoedelijk afkomstig uit het vliegtuig van Amelia Earhart [ANALYSIS]
Archeologen vinden bewijs van 2000 jaar oud ijzertijdfeest [REPORT]
Binnen het plan van de taskforce om een ​​vaccin te ontwikkelen om de volgende pandemie te voorkomen [INSIGHT]

De simulaties die de onderzoekers gebruikten, maakten gebruik van een methode die bekend staat als “moleculaire dynamiek” – een methode waarmee ze in wezen konden kijken hoe de eiwitten zich in de loop van de tijd gedroegen en op elkaar inwerkten.

Omdat het volgt wat elk atoom in de simulatie doet, vereist het krachtige rekenkracht. Het team legde echter uit dat het wetenschappers in staat kan stellen experimenten uit te voeren die in een traditionele laboratoriumomgeving niet mogelijk of verstandig zouden zijn.

Prof. Babbitt legde uit: “Het zou gevaarlijk zijn om experimenten te doen waarbij we bts infecteerden met menselijke virusstammen, dus onze computergebaseerde simulaties boden een veel veiliger alternatief.”

De volledige bevindingen van het onderzoek zijn gepubliceerd in het tijdschrift Royal Society Open Science.

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.