Xbox Mobile Store in de maak bij Microsoft om het op te nemen tegen Google, Apple: Report

0

Microsoft is naar verluidt bezig met het bouwen van een mobiele Xbox-applicatiewinkel, waarmee gebruikers games direct kunnen downloaden en installeren op mobiele apparaten. De “next-generation” mobiele Xbox-winkel werd voor het eerst gesuggereerd door het bedrijf in februari van dit jaar, terwijl het een reeks “Open App Store-principes” aankondigde die van toepassing zouden zijn op de Microsoft Store op Windows en de nog te verschijnen app. vrijgegeven marktplaats voor games. De principes zijn opgesteld als onderdeel van een proces van het verkrijgen van wettelijke goedkeuringen voor Microsoft’s voorgestelde $ 69 miljard (ongeveer Rs. 5.67.600 crore) ter waarde van overname van Activision Blizzard, een deal die momenteel wordt onderzocht door de Britse Competition and Markets Authority (CMA) , en de antitrustregelgevers van de EU.

In zijn antwoordaanvraag bij de Britse CMA waarin Microsoft om context werd gevraagd over de overname van Activision Blizzard, heeft het bedrijf aangegeven dat het wil helpen bij het uitbouwen van zijn mobiele gaming-aanwezigheid als motivatie om de Call of Duty-ontwikkelaar over te nemen. Microsoft stelt in de aanvraag dat het hoopt voort te bouwen op Activision Blizzard’s “bestaande community’s van gamers”, waardoor ze de Google’s Play Store en Apple’s App Store kunnen veroveren door “bekende en populaire inhoud” aan te bieden, die gebruikers zou aansporen om “probeer iets nieuws”. “Xbox zal proberen de Xbox Store op te schalen naar mobiel, waardoor gamers naar een nieuw Xbox Mobile Platform worden getrokken”, voegde Microsoft toe in de antwoordaanvraag.

Door middel van de indiening heeft Microsoft duidelijk gemaakt dat het hoopt Google en Apple te verslaan in termen van het aanbieden van een mobiele gaming-marktplaats en -platform. Echter, met het beleid van Apple dat app-winkels van derden op iOS blokkeert, lijkt de visie van Microsoft om het op te nemen tegen Apple misschien een beetje vergezocht, althans zoals de zaken er nu voorstaan.

Microsoft stelt dat de overname van Activision Blizzard het bedrijf een “betekenisvolle aanwezigheid in gaming” zou geven, een sector die het bedrijf erkent als de meest populaire categorie downloads op mobiel, terwijl het de grootste hoeveelheid inkomsten genereert in termen van in-app aankopen op app-winkels.

“Mobiele gaming-inkomsten van de King-divisie en titels zoals Call of Duty: Mobile, evenals aanvullende inkomsten, vertegenwoordigden meer dan de helft van de inkomsten van Activision Blizzard in de eerste helft van 2022. Mobiele klanten zijn goed voor ongeveer driekwart van de [monthly active users]”zei Microsoft in het deponeringsrapport. “De transactie zal de broodnodige expertise opleveren in de ontwikkeling van mobiele games, marketing en reclame”, voegde de indiening toe.

De basis van het ingediende antwoord is het argument van Microsoft dat de overname deel uitmaakt van haar streven naar mobiel gamen, terwijl het onderzoek van CMA zich grotendeels richt op eerlijke concurrentie in het consolegamingsegment. De speciale webpagina van Microsoft voor de overnameovereenkomst met Activision Blizzard plaatste een grafiek die de gamingmarkt weergaf als een waarde van $ 165 miljard (ongeveer Rs. 13,72.000 crore) in 2020, met consoles die 20 procent uitmaken voor $ 33 miljard (ongeveer Rs. 2, 74.000 crore), pc’s die 24 procent uitmaken voor $ 40 miljard (ongeveer Rs. 3.33.000 crore), terwijl mobiel gamen het grootste deel uitmaakt van 51 procent voor $ 85 miljard (ongeveer Rs. 7.07.000 crore).

De deal wordt ook geconfronteerd met uitdagingen van de Amerikaanse FTC en EU-antitrustregelgevers. Verwacht wordt echter dat EU-antitrustregelgevers tegen 8 november een voorlopig besluit over de kwestie zullen nemen, om de door Microsoft voorgestelde overname van Activision ter waarde van $ 69 miljard (ongeveer Rs. 5,67,600 crore) goed te keuren, waarna de Europese Commissie naar verwachting ook een vier maanden durend onderzoek dat zal kijken naar zorgen over de regelgeving rond dergelijke overnames van Big Tech ‘bulldozers’.

De geplande overname van het toch al cultureel onrustige bedrijf zou het, eenmaal voltooid, de grootste ooit in de game-industrie maken en Microsoft helpen beter te concurreren met leiders Tencent en Sony. Activision Blizzard is in het recente verleden ontsierd door beschuldigingen van seksuele intimidatie die door werknemers en ex-werknemers tegen het bedrijf zijn geuit.

Het California Department of Fair Employment and Housing (DFEH) klaagde Activision Blizzard afgelopen juli aan wegens het promoten van een cultuur van ‘constante seksuele intimidatie’. Het gamingbedrijf heeft in september ook een schikking getroffen van $ 18 miljoen (ongeveer Rs. 150 crore) met de Amerikaanse Equal Employment Opportunity Commission, wegens aanvullende beschuldigingen van seksueel wangedrag.

Microsoft heeft niet gedetailleerd beschreven hoe het van plan is deze culturele problemen binnen het bedrijf op te lossen zodra de overname is afgerond.


Affiliate-links kunnen automatisch worden gegenereerd – zie onze ethische verklaring voor details.

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.