SpaceX-bemanning inclusief Russische kosmonaut verwelkomd aan boord van ruimtestation voorafgaand aan missie van vijf maanden

0

Een vierkoppig SpaceX Crew Dragon-team, waaronder een Russische kosmonaut en de eerste Indiaanse vrouw die naar een baan om de aarde is gestuurd, is donderdag veilig aangemeerd bij het International Space Station (ISS) en is aan boord gegaan om een ​​wetenschappelijke missie van vijf maanden te beginnen.

Rendez-vous van de laatste NASA-expeditie naar het laboratorium in een baan om de aarde kwam net na 5 EDT (2:30 uur IST) na een 29 uur durende vlucht naar het ISS terwijl de twee voertuigen de wereld zo’n 420 km boven de aarde rond de westkust van Afrika cirkelden, volgens naar een NASA-webcast van de docking.

De autonoom vliegende Crew Dragon-capsule, genaamd Endurance, werd woensdag in een baan om de aarde gebracht bovenop een SpaceX Falcon 9-raket die werd gelanceerd vanuit NASA’s Kennedy Space Center in Cape Canaveral, Florida.

De bemanning bestaat uit twee Amerikaanse NASA-astronauten – vluchtcommandant Nicole Aunapu Mann, 45, en piloot Josh Cassada, 49 – evenals de Japanse astronaut Koichi Wakata, 59, een veteraan van vier eerdere ruimtevluchten, en kosmonaut Anna Kikina, 38, de eerste Rus aan boord van een Amerikaans ruimtevaartuig over 20 jaar.

De opname van Kikina, de eenzame vrouwelijke kosmonaut in actieve dienst bij het Russische ruimteagentschap Roscosmos, was een teken van voortdurende Amerikaans-Russische samenwerking in de ruimte, ondanks de escalerende spanningen tussen Moskou en Washington over de oorlog in Oekraïne.

Kikina sloot zich aan bij de SpaceX Crew-5-vlucht onder een nieuwe ride-sharing-overeenkomst die in juli werd ondertekend tussen NASA en Roscosmos, waardoor de twee landen op elkaars ruimtevaartuigen van en naar ISS konden blijven vliegen.

Het team werd geleid door Mann, de eerste inheemse vrouw die NASA naar de ruimte heeft gestuurd en de eerste vrouw die de stoel van de commandant van een SpaceX Crew Dragon heeft ingenomen. Mann, kolonel en gevechtspiloot van het Amerikaanse Korps Mariniers, behoort ook tot de eerste groep van 18 astronauten die is geselecteerd voor NASA’s aanstaande Artemis-missies die erop gericht zijn later dit decennium mensen terug te brengen naar de maan.

“We kijken ernaar uit om aan het werk te gaan”, zei Mann kort nadat de koppeling was voltooid.

Bij aankomst besteedde de Endurance-bemanning bijna twee uur aan het uitvoeren van een reeks standaardprocedures, zoals lekcontroles en het onder druk zetten van de kamer tussen de capsule en het ISS, voordat de toegangsluiken werden geopend.

Een live NASA-videofeed toonde de glimlachende nieuwkomers gewichtloos met hun hoofd voorover door de gecapitonneerde doorgang een voor een het station in drijven.

Ze werden begroet met knuffels en handdrukken door het vierkoppige team dat ze vervangen – drie Amerikanen en de Italiaanse stationscommandant, Samantha Cristoforetti – evenals door twee Russen en een vierde NASA-astronaut die vorige maand een Sojoez-vlucht naar het ISS deelden.

“Veel mensen werken er hard aan om ervoor te zorgen dat onze gemeenschappelijke bemande ruimteverkenning zal blijven bestaan, om zich verder te ontwikkelen. Daar zijn we het levende bewijs van”, zei Kikina in Russische opmerkingen die in het Engels zijn vertaald door een missiecontroletolk tijdens een kort gesprek. welkomstceremonie.

De Endurance-crew was het vijfde volwaardige ISS-team dat NASA aan boord van een SpaceX-capsule heeft gevlogen sinds de particuliere raketonderneming, opgericht door Tesla-CEO Elon Musk, in mei 2020 Amerikaanse astronauten naar de ruimte begon te sturen.

SpaceX heeft in totaal acht bemande missies in een baan om de aarde gevlogen, inclusief niet-NASA-vluchten.

De nieuwkomers zullen tijdens hun 150 dagen durende missie meer dan 200 experimenten uitvoeren, waarvan vele gericht zijn op medisch onderzoek, variërend van 3D “bio-printing” van menselijk weefsel tot een studie van bacteriën gekweekt in microzwaartekracht.

ISS, dat de lengte van een voetbalveld beslaat, is sinds 2000 continu bezet en wordt beheerd door een door de VS en Rusland geleid partnerschap dat Canada, Japan en 11 Europese landen omvat.

© Thomson Reuters 2022


Affiliate-links kunnen automatisch worden gegenereerd – zie onze ethische verklaring voor details.

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.