Slechte slaapcyclus vergroot waarschijnlijk de risico’s om diabetes type 2 te krijgen: studie

0

Nu het kerstseizoen begint op te lopen, herinneren onderzoekers van de Universiteit van Zuid-Australië mensen eraan om prioriteit te geven aan een goede nachtrust, aangezien nieuw onderzoek aantoont dat een onrustige slaap in verband kan worden gebracht met risicofactoren voor diabetes type 2.

In het eerste onderzoek in zijn soort ontdekten onderzoekers dat mensen die aangaven slaapproblemen te hebben gemiddeld meer kans hadden op indicatoren van een slechte cardiometabolische gezondheid – ontstekingsmarkers, cholesterol en lichaamsgewicht – die kunnen bijdragen aan diabetes type 2.

In Australië hebben bijna een miljoen volwassenen diabetes type 2. Wereldwijd treft diabetes type 2 meer dan 422 miljoen mensen.

UniSA-onderzoeker dr. Lisa Matricciani zegt dat verschillende aspecten van slaap verband houden met risicofactoren voor diabetes.

“Iedereen weet dat slaap belangrijk is. Maar als we aan slaap denken, richten we ons vooral op het aantal uren slaap dat we krijgen, terwijl we ook naar onze slaapervaring als geheel zouden moeten kijken”, zegt dr. Matricciani.

“Hoe goed we slapen, wanneer we naar bed gaan en opstaan, en hoe regelmatig onze slaapgewoonten zijn, kan net zo belangrijk zijn als de slaapduur.”

“In deze studie onderzochten we de associatie van verschillende aspecten van slaap en risicofactoren voor diabetes, en vonden we een verband tussen degenen die slaapproblemen hadden en degenen die risico liepen op diabetes type 2.”

De studie beoordeelde meer dan 1000 Australische volwassenen met een mediane leeftijd van 44,8 jaar. Onderzoekers onderzochten een reeks slaapkenmerken: zelfgerapporteerde slaapproblemen, duur, timing, efficiëntie en dagelijkse variabiliteit van de slaaplengte.

“Mensen die aangaven slaapproblemen te hebben, hadden ook meer kans op een hogere body mass index, evenals bloedmarkers van cholesterol en ontstekingen”, zegt dr. Matricciani.

Hij voegde eraan toe: “Als het erop aankomt, weten we dat we prioriteit moeten geven aan onze slaap om in goede gezondheid te blijven. Er is meer onderzoek nodig, maar zoals deze studie laat zien, is het belangrijk om na te denken over slaap als geheel, niet alleen als slaap. één aspect.”

Dit verhaal is gepubliceerd vanuit een nieuwsagentschap zonder aanpassingen aan de tekst. Alleen de kop is gewijzigd.

Vang al het zakelijke nieuws, marktnieuws, belangrijke nieuwsevenementen en laatste nieuwsupdates op Live Mint. Download de Mint News-app om dagelijkse marktupdates te ontvangen.

Meer of minder

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.